o
o

May 20, 2013

Almost summer -------- Melkein kesäCrazy kids, seawater is around +14°C and they just wanted to swim. Last autumns best sale bargains were those neoprene suits. With those on, swimming in a cold seawater is (almost) okay.
This weekend I changed cottages outdoor lamps, new ones looks much better. We still have so much to do here, more of those boring parts like building underground drains for the sauna. Our little outdoor toilet (composting latrine) is also painted to gray now. Step by step we are getting this ready. And I just love the growing contrast between grey and green.

***

Hullut lapset, muuta ei voi sanoa. Onkohan merivesi +14°C? Niillä lähti talviturkit narikkaan ja nopskaa. Viime syksyn yksi paras alen ale ostos Stadiumista oli nuo neopreeni puvut. Maksoivat max. parikymppiä ja niillä on hyvä kirmata alku- ja loppukesän vesileikit.
Viikonloppu oli vähän hidas. Flunssa hidasti hommia, mutta sain silti nuo ulkovalot, joista taisin jo vihjaista, vaihdettua. On ne vaan paremmat. Paljon on vielä kaikenlaista. Piha ja puutarhahommia voisin tehdä vaikka kuinka paljon mutta ne tärkeämmät ja tylsemmät, pitäisi myös vielä loppuun, kuten vaikka saunan salaoja. Eihän täällä sellaista ole ollut. Mies kaivaa minkä kerkiää ja jaksaa, joten se valmistuu joskus.
Aika harmaata on nyt kaikki, mutta kunhan tuo vihreä tuosta pääsee valoilleen on kontrastit paikoillaan. Ne ritilät tai mitkä lie, pitäis myös nikkaroida talojen eteen ja se hemmetin patio. No, pala palalta ja viikonloppu kerrallaan.

11 comments:

 1. Toi on kyllä tosi upee. Ei voi sanoo että hitaasti hyvä tulee, sillä te olette tehneet kyllä ihan hullua kyytiä kaikki. Nostaa hattua teidän tarmokkuudelle. :D

  Auttaisikohan tuo puku aikuista menemään edes joskus uimaan. ;) heh

  ReplyDelete
 2. Puvut meilläkin on olleet jo käytössä, vaikkakin meidän lasten uiminen on hyvin pitkälti sitä, että seilaavat pienillä veneillä (uimarenkaat, joissa pohja) ympäri niemeämme...

  Ihanaa toukokuuta!

  ReplyDelete
 3. Mukavalta näyttää! Kuten myös tuo rakennuksen kulmalla oleva vesitynnyri hanoineen. Mistäköhän tuollaisen onnistuisi hankkimaan?

  ReplyDelete
 4. Hei, onko tuo teidän musta vesitynnyri maalattu vai jostakin ostettu? Meidän huvilalle tarvitsisi sellaista...

  Intoa puuhailuun, tiedän tunteen kun meillä on kans kaikenlaista hommaa, toivottavasti ei ihan työleiriksi muutu :)

  ReplyDelete
 5. Helinä: kiitos, kesällä olis kiva vähän lomailla eli nyt rutistetaan ;)

  Vekarus: hyvä hankinta, pitää muksut lämpinä. Pitää menne hiivatin pitkälle jos haluaa kunnolla uida tässä meidän rannassa ;) TODELLA on lapsiystävällinen, vähän liian.

  Designtoimisto: huomaan että tynnyrit on haluttua tavaraa mökkifanien parissa. Löysin sen sattumalta läheiseltä huoltoasemalta, siellä vanha ukko myi näitä itse rakentamiaan tynnyreitä, joissa on hana ja hyvä siivilä päällä. Ostin heti, on aika sävy sävyyn talon kanssa. Kaveri kieretee maaseudulla ja myy näitä :( eli en osaa oikein auttaa.

  Riikka Sisustus-Inredning: on tämä työleri, mutta ihan hyvä sellainen. Tynnyristä, lue tuo ed. vastaukseni. Kiitos :)

  ReplyDelete
 6. Teillä on kyllä niin kaunis mökki ja upeet maisemat.

  Mistä toi toiseksi alimmassa kuvassa oleva seinälamppu on? Onko se uusi vai vintagea? Todella hieno.

  ReplyDelete
 7. Tosi mahtava muutos. Ootte tehny kovan työn. Kyllä teidän kesällä kelpaa. :)

  ReplyDelete
 8. Nonna: Se on just niitä seinälamppuja mitä vaihdoin viikonloppuna. Uusi se on ja maksoi huimat 19€ Merkki on Airam Arvika ja IP luokitus on 44 eli ehta ulkovalo. Ostin sen... apua. Kelaa pari postausta alemmas missä on sellainen kollaasikuva. Siinä on linkki kauppaan. Sori, pää on vähän turta ;) Kiitos!

  ReplyDelete
 9. We are following very interested your transformation progres in the cotage. Looks like is going to be a amazing place.

  ReplyDelete
 10. upealle näyttää, millä maalilla nämä rakennukset on maalattu, muistatko maalin nimen ja numeron? Kiitos

  ReplyDelete
 11. T: tässä on oma postaus maalauksesta. Tikkurilan Vinhaa olen käyttänyt maalaamiseen. http://www.timeoftheaquarius.com/2013/05/paint-paint-and-paint-maalia-maalia-ja.html
  Ja valitettavasti ei taida olla s.postiin tilaamis mahdollisuuta, koitan hoitaa sen ehkä jossain välissä. Kesää!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!