o
o

Aug 11, 2013

Before - after sauna -------- Ennen - jälkeen sauna

Holidays are gone but we still spend as much time as possible here in the country side. We have had this place a little less than a year and you who have followed my blog regularly already know that the weekends we have renovated our summer place. Now most of the renovations are done but... of course this will never be totally ready. New plans are coming, all the time. I just need to win the lottery...
Here´s some pics from the sauna which we renovated last September with a minimum budget. Outdoor renovations were ready just before June (this year). Shower room´s shelf and bench are from Ikea. And of course we don´t have showers here, just the wash basins.

***

Arki rullaa nyt reippaalla vauhdilla ja yritän kipittää perässä. Viikonloppuisin koitamme kuitenkin karata mökille, aina kun mahdollista. Nyt nappasin lähtiessä vielä muutaman suttuisen saunakuvan, viime syksynä rempatusta saunasta, kontrastiksi tuolle ennen kuvalle. Lasiovesta, muistelen että joku lukija kyselikin kuvaa ja tässä se vihdoin on.   Ovi vaihdettiin kun vanha ei mennyt edes kiinni ja aukesi vielä sisäänpäin. Malli on niitä rautakauppojen halvimpia. Lauteet nikkaroi mies ja "liukuvärjätty" seinä on Tikkurilan Supi saunavahalla maalattu. Hionnasta huolimatta seinät jäivät vähän epätasaisiksi. Pihkaa ym. oli niin paljon. Toinen maalikerros tekis varmaan terää, mut hei tää on mökkisauna... Ammattimies hoiti betonilattian valun ja kiukaan vaihdon, muuten selvisimme omin voimin. Terassissa avusti paikallinen saaristotalkkari. 
Vesieristeenä lattiassa on kattohuopaa. Täysylläri minulle, mutta kuulemma täysin yleinen ja hyväksi havaittu eriste. Taas opin uutta. Ainoa haitta on vähän epätsaiset reunat, mutta sekin... Olkoot. Pesuhuone on "sisustettu" Ikealla ja halkoteline on kotimainen Mixrack.
Nykyään tuossa ikkunan paikalla (alakuva missä näkyy vähän verhoa) on myös ovi. Aijemmin kulku saunaan oli vierashuoneen kautta. 

12 comments:

 1. Vau, mikä muutos! Lopputulos on kerrassaan upea!

  ReplyDelete
 2. Hieno sauna! Mahdoinkohan nähdä sinut vilaukselta lauantaiaamuna Nauvon lautalla?

  ReplyDelete
 3. Vau, muutos on melkoinen :) Tuosta tuli ihana varsinainen mökkispa!

  ReplyDelete
 4. Ihan mieletön muutos!

  ReplyDelete
 5. Muutos on kyllä melkoinen! Uusi on upea! Muutenkin olet tehnyt teille kauniin möksän! Ja ne hepat... Kesää parhaimmillaan <3

  ReplyDelete
 6. Onko tuo pieni valkoinen pesuainehyllykin Ikeasta? Onko se taivutettua metallia? Jotain vastaavaa olisi hakusessa uuteen kylppäriimme (mieluusti vielä hyllyllä taivutettu lyhyt etuosa estämässä purkkeja putoamasta), mutta en halua mennä Ikeaan ellen tiedä että löydän sieltä etsimäni (liian suuri kompleksi).

  Oletteko muuten ajatelleet laittaa jotain puuralleja betonilattian päälle? Tuntuuko lattia kylmältä jalan alla?

  Kyselyikä :)

  ReplyDelete
 7. Kerttu/ Modernisti kodikas: kiitos kaunis ja kumarrus.

  Merja: N. klo:11, musta auto ja takapenkillä kaksi riehuvaa poikaa?

  By J: No ei nyt ihan, mut mukava mökkisauna sanoisin ;-)

  Pieni Lintu: Ja suht pienellä vaivalla. Kiitos!

  Jaana: Se on Ikeasta. 3.90€ ja sieltä kylppäriosastolta, tosi kätevä. Ymmärrän ;-)
  Puurallit on, otin ne vain kuvista pois että lattia näkyisi paremmin. Onhan tämä vähän kylmä varsinkin syksyisin, mutta ei se meitä haitaa kun on ne rallit.


  ReplyDelete
 8. Anonymous12/8/13

  Hei,
  todella onnistunut remontti! Kerrotko vielä hieman lisää tuosta kattohuoparatkaisusta. Miten se on toteutettu? Onko sen betonivalun alla?
  T. Sirkka

  ReplyDelete
 9. Sirkka: En ollut itse paikalla kun valu tehtiin mutta joo, huopa on tuon betonivalun ja lattian/saunan perustusten välissä. Jos katsot tarkkaan kuvia, näet hieman epätasaisen reunan, se on huopaa, jonka reunat tosin maalasin vielä betoluxilla. Kaiketi, jos nyt ymmärsin oikein, tämä on kohtalaisen perinteinen keino suojata hirsirunkoisen rakennuksen alahirsiä.
  Suojaahan huopa kattoakin. Kiitos.

  ReplyDelete
 10. Hehee, musta auto oli joo ja 11-12 välillä (tiedän koska meillä oli kiire Seiliin klo 12 menevään lauttaan), mutta takapenkille en hoksannut/ehtinyt vilkaista. Nimittäin meidän autossa tapahtui takapenkillä: yksi lapsista kaatoi täyden kaakaomukin autoon ja siitähän sotku seurasi..

  ReplyDelete
 11. Merja: Mitkä silmät sulla on. Lapset heittelee kaakaota ja bongaat bloggarikollegoja ;-) Ens kerralla, koputa tuulilasiin.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!