o
o

Aug 14, 2013

Sleep well! ------- Nuku hyvin!
A Bed, if you ask me -the most important place in a child's room. Kids store Lekmer wanted to know my ideas about decorating children´s rooms. Okay! We have three kids and two tiny rooms. 
-What do they do in their rooms? When they draw; it´s on the kitchen table. When they play with Legos, or something else; it´s the living room floor. But when they sleep, it´s (mostly) in their own beds. So focus on beds. Make them comfy: nice sheets, pillows and so on. Boys bedlinen are Clouds designed by Gunilla Axén in 1967. I bought those ages ago and still we love them. So another tip could be; decorate with classics as much as possible and don´t forget clever, nice looking storage systems. 
Post is in partnership with Lekmer.

***

Mitä lapset tekevät huoneissaan? Piirtävät? -Kyllä, mutta useimmiten keittiönpöydällä. Leikkivät? -Kyllä, mutta useimmiten olkkarin lattialla. Nukkuvat? Kyllä ja melkein aina omissa sängyissään. Sen takia sänky, se on minusta lastenhuoneen tärkein paikka. Tai se mihin mielelläni panostan.
Lapset, ihan kuten aikuisetkin, tykkäävät puhtaista lakanoista, pehmeistä tyynyistä ja mukavasta sängystä. Tai, näin on ainakin meillä. Sängyssä on kiva köllötellä, lukea tai kuunnella iltasatua. Lastentavaratalo Lekmer kysyi ajatuksiani lastenhuoneista ja tässä vastaus: Keskity olennaiseen, käteviä ja kivoja säilytysratkaisuja unohtamatta. Ja jos vain mahdollista, muista klassikot. Parhaassa tapauksessa ne muuttavat pois kotoa vasta lapsen mukana.
Gunilla Axénin, jo vuonna -67 suunnittelemat, Moln-lakanat ovat olleet meillä ikuisuuden ja luulen että niistä en pysty koskaan luopumaan, olivat ne sitten kuinka in tai out. Niihin kääriytyneenä on seilattu monet merirosvoseikkailut sekä muumiretket.
Blogiyhteistyö Lekmerin kanssa.

15 comments:

 1. Todella ihanan näköistä! Kyllä kelpaa köllötellä.

  ReplyDelete
 2. Kiva huone, ja ihan huippuihania yksityiskohtia, kuten Mikko Mallikas! :)
  Hyppäsin lukijaksikin, täällä on kiva rento fiilis :)

  ReplyDelete
 3. Syhi: Poikien valtakunta. Kiitos.

  littleB: Tervetuloa! Mukava saada uusia lukijoita. M-M on kirjapuolla kestosuosikki.

  ReplyDelete
 4. Love it, absolutely everything I love!

  ReplyDelete
 5. Ehdottomasti yksi kauneimmista koskaan näkemistäni lastenhuoneista.

  ReplyDelete
 6. Love everything about this room!

  x

  ReplyDelete
 7. Anonymous15/8/13

  Superbe petite chambre. Entièrement d'accord la chambre est avant tout un lieu de repos, les jouets s'ils sont présents doivent être rangés,et bien souvent les enfants aiment jouer au salon avec les parents à leurs côtés.Les deux chambres de vos 3 enfants sont jolies, confortables, épurées et je ne doute pas qu'ils y dorment bien.J'aimerais trouver ce linge de lit "nuage" en France.

  ReplyDelete
 8. Anonymous16/8/13

  Oliko tuo sänky mittatilaustyönä tehty? Kuka valmistaa tuota lipastoa? Upea huone kyllä.

  ReplyDelete
 9. Anonymous16/8/13

  Valtava peukku tälle! Meillä just sama ajatus; lapset on siellä, missä aikuisetkin. Samoin se, että lapset nauttii puhtaista lakanoista ihan yhtä paljon kuin aikuisetkin. Meillä poikakin oikein nuuhkii puhtaita lakanoita <3.

  -Riikka

  ReplyDelete
 10. Oi että, mitä kuvia!

  ReplyDelete

 11. Anonymous : merci.

  Katariina: oi, sehän kerrotaan pikku poitsuille. Kiitos.

  Anonyymi: jep, puusepän nikkaroima piirustusteni mukaan. Lipasto on Lundiaa 80-luvulta ja hankin sen ihan Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta. Kiitos!

  Riikka: Jep, se on kyllä huomattu. Läksyt meillä tehdään keittiöpöydän ääressä ja olkkarin lattia on Legojen paras rakennuspaikka. No, KYLLÄ. Jostain syystä lapsia aina aliarvioidaan näissä asioissa. Ihan parasta arjen luksusta on rapean puhtaat lakanat.

  Mrs K: k i i t o s ja hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 12. Olen niin samaa mieltä tuosta, että sänkyyn (ja nukkumiseen) pitää panostaa. Meillä on valitettavasti sellainen tilanne, että juuri ennenkuin muutin yhteen poikaystäväni kanssa ostin 120cm leveän sängyn. Kahdelle+kissalle tuo sänky tuntuu liian kapealta, mutta tuntuu myös pahalta hankkia uusi sänky vaikka vanha on loistavassa kunnossa. Nyt täällä pohditaan mitä tehdä.

  ReplyDelete
 13. Voi, kauniit ovat nuo lakanat ja harmaa sopii tosi hyvin myös lastenhuoneen sävyksi!

  ReplyDelete
 14. Heidi: voisiko vanhasta sängystä tehdä sohvan? Eli siis jos se on runkopatja. Vaihda vaikka pyörät alle tai ota jalat kokonaan pois ja pari isoa untuvatyynyä esim. H&M homen 50x90 kokoista selkänojaksi ja patjan päälle tukevasta puuvillasta vain huppu.

  Niin: Harmaa on mun vanha armaani ;-) Jep. sinne se käy hyvin kun se sopii hyvin melkein kaikkien värien kanssa.

  ReplyDelete
 15. Anonymous9/4/15

  Love this room! Bybrophy.co.uk make matching beanbag chairs from this Gunila Axen print. I never get tired of it

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!