o
o

Aug 18, 2013

Wood - makes you feel good
We are surrounded by wood and woods here in our cabin. Someone would calls this traditional 70´s cabin to a pinewood hell but I´m in looove! I just read an article which simply said: wood decreases stress and makes you sleep better. So true, believe me.

***

Essi sen taisi sanoa blogissaan ekaksi - puu tekee hyvää ihmiselle. Se alentaa stressiä ja parantaa unen laatua. No, onhan tämä monelle yhä mäntyhelvetti, nämä 70-luvun mökit, mut kyllä täällä sielu lepää. Puuta on ja paljon. Osansa on myös hevosilla, joita taas käytiin morjestamassa. Siinä on kans sellainen korjaussarja jos arki alkaa tykyttämään. Hypättiin esteitä ja voi pojat miten hauskaa taas oli. No, on ainakin ens viikkoa varten taas akut ladattu hevosilla, puulla ja pihatöillä.

21 comments:

 1. Teidän mökillänne on kaunista! Saatte kynttiläpolun saunaankin, joka on oma haaveeni. Luin uudesta kolumnista viikolla kyllä, että todennäköisesti 2010-luku tullaan muistamaan männyn paluusta, joten trendin kärjessä menette. Ihanaa mökkeilyä!

  ReplyDelete
 2. Kyllä! Mä oon niin In love with puu <3 Avotakassa oli just juttua puun hyvää tekevästä vaikutuksesta :) Voi kun oli kiva nähdä siel Ikean jutussa <3 Terkkuja!

  ReplyDelete
 3. It looks perfect, I'm onboard with the 70s look! Especially with your accents in black and white! Do I spot some Norwegian- designed Muuto nobs there on the wall?

  ReplyDelete
 4. Toi on mäntyhelvetistä kaukana, missään tapauksessa ei saa käsitellä seiniä mielestäni :) upeat kuvat!

  ReplyDelete
 5. Ihana harmonia - todella kaunista.

  Ilona

  http://keskenon.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 6. Viimeistään näiden kuvien jälkeen rakastuu puuhun. :) Niin kaunista!

  ReplyDelete
 7. Kyllä tuo teidän mökki on mäntyhelvetistä tosi kaukana! Sellaisessa paikassa on tuskaisen ahdistavaa ja tunkkaista, teillä puolestaan näyttää olevan avaraa ja freesiä.

  ReplyDelete
 8. Noihin valkoisiin lattioihin ja valkoisiin kalusteihin yhdistettynä ei todellakaan ole mäntyhelvettiä.. niin kaunista ja ihanan lämmin tunnelma.

  Just yhdessä meidän talon huoneessa revin pois kupruilevaa pinkopahvia tapetteineen, ja alta paljastui lautaseinä. Mietin että jättääkö se paljaaksi.. hiontaa se kyllä vähän vaatisi koska siinä on muutama karkeampi kohta.

  ReplyDelete
 9. Te olette luoneet omastanne niin upean!

  ReplyDelete
 10. Helena: kiitos kaunokaiseni. Olen useaan otteeseen kaivannut blogiasi, tule takaisin!
  Kynttiläpolku -sinä se sanoit. Syksyn sävyttyessä tummemmaksi sen minä teen. Kiitos! Mänty tulee ja lujaa ;-)

  Johanna K: no niin oli. Toivottavasti Helsinki helli ja näytti hyvät puolensa.


  Tove: Yes, they are the Dots. Thank you and welcome to 70´s cottage world!

  Riikka- hunajaista: joo, näitä seiniä ei ajateltu kuultomaalata ;-)

  Ilona ja avista: kiitos!

  Ms ordinary: haaveilen seinien eristämisestä, olisi mukava olla täällä myös paukkupakkasilla, mutta sehän pilaisi seinät ja tunnelman eli ainakin toistaiseksi saa jäädä.

  Merja: raakalauta on kaunista, myös maalattuna. Vanhoissa taloissa on ihana kun voi tehdä tuollaisia "löytöjä". Kiitos ja mukavaa viikkoa!

  Vekarus: kiitos!


  ReplyDelete
 11. Ihanaa löytää jostain sisustus blogi missä näkee puuta seinissä ja katossa ! Olen nimittäin muuttamassa vuokralle omakotitaloon jossa lattiat, seinät ja katto on ihan puuta puun värisenä ja tarvin inspistä sisustukseen. Sen kun saa liian helposti näyttämäään pieneltä ja tummalta tilalta :/
  Valkoista siis ei ole varmasti koskaan liikaa ;)

  ReplyDelete
 12. Ihana tunnelma välittyy kuvista. Hyvä idea muuten maalata nuo jalkalistatkin valkoiseksi, raikas!

  Linkitin muuten kivan blogisi tuonne meidän raksablogiin.

  T. Anne

  ReplyDelete
 13. Kyllä Essi on oikeassa. Ja muun hyvän lisäksi toi näyttääkin tosi kivalta. Nyt noita 70-lukulaisia on taas alkanut arvostaa.
  Ihania kuvia, taaskin :)

  ReplyDelete
 14. siitsi: heh, meillä tätä puuta pisaa Ja joo, valkoinen freesaa kummasti.

  Musta puutalo: kiitos, täytyy tulla heti vierailulle ;-)

  Jade-Kukka: ite oot!!

  Annika: Joo, kyllä se Essi tietää mistä puhuu. 70-luku on ollut hitusen sellainen "kapula rattaissa" mutta kyllä tässä on sekin nyt sisäistetty.
  Tämä mäntymiljöö on yllättävän vaikea kuvata, seinät kun eivät heijasta valoa ei sitten rahtuakaa.

  ReplyDelete
 15. Anonymous25/8/13

  Kivalta näyttää niin kotonasi kuin mökilläsi. Kysyisin noiden mökin pajutuolien mahdollisesta suojakäsittelystä. Omani ostin keskuun alussa ja nyt kauhukseni huomasin jaloissa pientä harmaata homepilkkua, mikä lähti onneksi kloriittivedellä harjaamalla. Jotakin suojaa tuolini selvästikin tarvitsisivat, jos jatkossakin ovat terassilla (jossa eivät kastu, mutta näköjään kostuvat).

  ReplyDelete
 16. Anonyymi: otin tuolit nyt syksyksi siisään. Huomasin saman tummenemisen ja tiesinkin jo siitä. En ole vielä ehtinyt laittaa mitään käsittelyä, ehkä sitten ens keväällä kun muuttavat taas ulos. Ehkä sävyttämätön (matta) puunsuoja voisi toimia. Kiitos.

  ReplyDelete
 17. your summer house look amazing is getting better each time that I check your blog.
  The new sauna is perfect, much better than before.

  ReplyDelete
 18. deleite: Thank you! We are trying our best.

  ReplyDelete
 19. Dear Minna,
  Yes you are so right, but at the same time the wood sometimes drives me crazy... Three years ago we bought our house, which looks like your cabin (before you renovated it). I love the climate of the wood, but I think it is so hard to style it. Sometimes I just want to paint everything white.
  I love your cabin... it is beautiful.
  Best wishes Lucie

  ReplyDelete
  Replies
  1. I know the feeling ;-) Use white. It works and makes it brighter. Thank you Lucie!

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!