o
o

Sep 16, 2013

2nd home -------- Toinen kotiCalling this place to a summer cabin is not the right word. More or less this is our second home. We spend most of the weekends here. A year ago this place was falling apart. House´s (main cabin´s) constructions were falling, we didn´t have a kitchen and sauna was awful. Both - the sauna and cabin, needed new stairs and patios. And the outdoor toilet... I can´t even describe it. Now this is nice - for us. Still every weekends I have to do-list with me. Here´s always something to do and I really like it. Last weekend I painted the patio stairs, made some gardening and of course did some reorganizing - the part I really love. And of course the the near by stables with horses and all other archipelago´s diamonds like the nature and sea, they are the luxury here. 
Old, restored Trienna  armchair moved finally here and bras lamp I found from a local flea market.
From Granit I found a perfect trash bin to kitchen.

***

Sanon aina - me mennään mökille, mutta voisin oikeastaan sanoa että menemme kakkoskotiimme. Niin tärkeä tästä paikasta on tullut meille. Tosin kakkoskodista saan mielleyhtymän sellaiseen helppohoitoiseen, golf-kentän tms. reunalle rakennettuun luksuslukaaliin. Sitä tämä ei ole. Täältä löytyy sellaista luksusta mitä ei rahalla saa. Kuten aamu usva jonka seasta meri häämöttää ja sen seasta esiin lipuvat joutsenet. Tai naapuripellon haikarapariskunta tai ne hevoset... Lista on pitkä ja tajuatte varmaan mitä tarkoitan. Tasan vuosi sitten tämä oli romahtamispisteessä oleva arvoton mökinruitale. Heräsin ensimmäisenä yönä, patjalla lattialla nukkuesani siihen kun iso, lihava hämähäkki pötkähti naamalleni. Sen jälkeen on tapahtunut paljon ja tapahtuu koko ajan. Nykyään vain sellaista pientä. Joka viikonloppu mukanani on pieni to do-lista. Viimeaikoina se on sisältänyt mm. uuden pation rappusten maalaamisen, sauna kiukaan takana olevan lujalevyn mustaksi maalaamisen, risusavottaa, pihatöitä, savupiipun peltien korjaamista ja tietysti sitä minulle rakkainta - sisustussäätöä. Joillekkin tämä olisi puhdas helvetti, mutta me nautimme - ihan vain siitä yhdessä tekemisestä. Olen tainnut sen sanoa aikaisemminkin - kuntosalit sucks! Minusta tuntuu että olen saanut miehenikin vihdoin vähän laihtumaan, pihatöiden avulla :D
Vanha, aikoinaaan kunnostamaani sohvaan kuuluva Trienna-nojatuoli muutti vihdoin tänne. Vierasmajaan löytui messinkilampetti paikalliselta kirpparilta ja keittiö sai vähän uutta ilmettä pikku muutoksilla sekä Granitista löytyneestä poljinroskiksesta. Unohtuiko joku, no kysykää jos en muistanut kaikkea.

34 comments:

 1. Noista kuvista huokuu tänne asti sellainen rauha ja tunnelma, että suorastaan pyörryttää. Kaunis ja levollinen kakkoskoti. Onnenmyyrät ;)

  ReplyDelete
 2. Mukava lukea tosiaan tästä kakkoskodistanne jossa on vähän samaa kuin omassa kodissani; puiset seinät ja katto ;)Harvemmin löytää näin osuvaa sisustus blogia itselleni. Alkutekijöissäni olen omassa kodissani, mutta käyhän katsomassa blogistani miltä näyttää:

  s-inke.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. maja // mustaovi: No, näistä puuttuu ne lapset eli se ei niin rauhallinen elementti ;-) Kiitos ja onnea teidän projektiin.

  Silja Inkeroinen: Se on mukava kuulla. Täytyy piipahtaa kylään.

  ReplyDelete
 4. En voi muuta sanoa kuin, että tykkään tykkään ja tykkään, ihan hirmuisen paljon! Tää teidän mökkiprojekti on ollut niin antoisaa luettavaa ja kuvia on odotettu kieli pitkällä. :)

  Tuo roskis on aika makee!

  ReplyDelete
 5. I could easily life there...lovely result. Lovely enviroment to relax. Love the relaxing chair in the first pictures...looking for something similar here...

  ReplyDelete
 6. Cinnabaria - Valkoinen Koti: Voi kun kiva kuulla. Tietysti tämä on ollut meille myös hyvin antoisa projekti ja kiva huomata että tästä ehkä liikenee inspiraatiota ja innoittajaa muillekkin mökkiremppaajille. Kaunista syyskuuta!

  ibb: Even we always have loads of restore, renovate etc. works here, this is relaxin place. Thank you!

  ReplyDelete
 7. Cinnabaria - Valkoinen Koti: Voi kun kiva kuulla. Tietysti tämä on ollut meille myös hyvin antoisa projekti ja kiva huomata että tästä ehkä liikenee inspiraatiota ja innoittajaa muillekkin mökkiremppaajille. Kaunista syyskuuta!

  ibb: Even we always have loads of restore, renovate etc. works here, this is relaxin place. Thank you!

  ReplyDelete
 8. Kaunista ja niin rauhallisen näköistä. Oi että:)
  http://valkoinensoihtu.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 9. Anonymous16/9/13  Olet kyllä uskomattoman nopea tekemään rähjäisestä jotain näin hienoa ja tunnelmallista. Maalla ja luonnossa rentoutuu kyllä eri tavalla ja luonon tuoksut ja puuhastelu tekevät imiselle hyvää niin painon kuin mielen suhteen. ;) Tiedustelen noiden juuttimattojen alkuperää, kun näyttävät kovin lujatekoisilta.

  -Catrin

  ReplyDelete
 10. Roskis kiinnostaa kovasti , mutta tiedot löytyi onneksi jutusta.

  Ihana tunnelma tosiaan näissä kuvissa.

  ReplyDelete
 11. Mistä tuo tuoli on? Valkoinen nojatuoli jossa puiset käsinojat.. Ja mukavaa syksyä!

  ReplyDelete
 12. Ei voi taas kuin ihailla teidän superaktiivista toihuiluja ja lopputulosta ennen kaikkea :)

  ReplyDelete
 13. Olen jäänyt koukkuun tähän sinun blogiisi :) Aina (päivittäin)kun iskee kaipuu omasta mökistä,piipahdan ihailemassa teidän ihanaa kakkoskotianne.Remppa-ja sisustusvinkit ovat antoisaa luettavaa ja katseltavaa.
  Kaunista syksyä!

  ReplyDelete
 14. Siulla on silmää, kaunista ja rauhallista! Tuu tekemään meillekin taikoja? ;)

  ReplyDelete
 15. Tajuan oikein hyvin tuon ihanan tunteen, jonka kakkoskotinne teille antaa: Oma osaava suunnittelu, omin käsin tehty ja luonto antaa parastaan! Mukavia yhteisiä hetkiä syksyynne!

  ReplyDelete
 16. Niin levollinen ja kaunis tunnelma teidän kakkoskodissa. Ihanaa kun tavaraa on harkitusti. Ja miten kauniisti mäntymökki raikastuu vain keveillä ja vaaleilla kalusteilla. Meillä samanlainen tunturimökki, täynnä mäntyä. Sen sisustus on vain jäänyt ajan ja rahan puutteen vuoksi, mutta ehkä joskus...

  ReplyDelete
 17. Catrin: lujaa tekoa ovat ja sellaista paksua kunnon matskua. Ikeasta ostetut ja hinta muistaakseni 99€
  Pari viikonloppua mm. se kun maalasin talot oli tosi rankkoja, mutta muuten tämä kaikki remppaaminen ja ulkona oleminen on vain tehnyt hyvää. Kunto nousee ja mieli lepää.

  Riikan Blogi: siis harmaalla villakankaalla verhoiltu nojatuoli? Sen olen ostanut tai pelastanut ihanalta blogini lukijalta. Se oli hänen mummonsa vanha ja koska tilaa ja paikkaa ei ollut, myi hän sen edullisesti minulle. Kunto oli vähän kehno mutta kunnostin tuolin. Linkin alta löytyy koko tarina.

  Riikka -Hunajaista: ei me olla super aktiivisia - ihan oikeasti. Muutamia "ylisuoritus" viikonloppuja on vedetty, mutta keskiverto on sellaista rentoa puuhailua.

  Pirjo: nämä koti versus mökkipostaukset jakavat blogin aika pahoin. Se välillä ärsyttää itseäni, blogista tulee vähän hajanainen, mutta kiva kuulla että näistä mökkijutuista on iloa.

  Ms ordinary: ei tässä kyl oo mitään taikaa. Minusta ihan tavismökki. Mukavaa syksyä!

  Villis: parasta on luonto ja se että pääsee omista kotikuvioista pois. Kotoa käsin työskentelevälle tämä on lomapaikka. Te ootte kyl niin ihania. Kiitos!

  Hanna: rahaa en ole sisustukseen pahemmin käyttänyt. Nuo Lundian lipastot maksoivat parikymppiä, maalasin ne ja kivat tuli. Tuolin olen kunnostanut myös itse. Taustalla "häämöttävä" laverisohva rakennettiin itse ja se oli myös tosi edullinen. Ruokapöydän olen ostanut aikoinaan satasella kirpparilta, tuolit olen pelastanut roskiksesta ja kunnostanut. Lepakkotuoli on kotoa. Jotain kivaa pikkusälää olen ostanut mutta muuten kaikki halvimman kautta. Kiitos :D

  ReplyDelete
 18. Hei Minna! Upeita kuvia ja tunnelmia taas. Kiitos inspiroivasta blogistasi. Saan täältä aina piristysruiskeen ikuisuusremonttimme keskelle. Mökistänne muotoutui mahtava, aivan kuten kotinnekin on. Minua kiinnostaisi, millä päädyit lopulta maalaamaan luja-levyn? Samankaltaiset touhut pian alkamassa täälläkin. Hauskaa viikon jatkoa!

  ReplyDelete
 19. Jenni: No hei! ja kiitos paljon :D Tiedätkö mitä, kotimme kaipaa kunnon pintaremonttia. Katosta lohkeilee maali, kynnykset ja listat ovat karseassa kunnossa ja vaikka mitä. En vaan jaksa, odotan itsekkin sitä kuuluisaa inspiraatiota ja ehkä talven tulevaa putkiremppaa. Katsotaan jos vaikka siinä lomassa.Mökillä jaksan puuhailla vaikka mitä, mutta kotona kyllä repsottaa ;-) Eli se siitä...
  Luja-levyn maalauksesta on pitänyt tehdä ihan oma postauskin, mutta aloin epäilemään kiinnostaako ketään. Maalasin levyn kuumakesto sprayllä (600°C) veikkaa että 400°C riittäisi. Sain vinkkiä ystävältä että ihan ok toimii, eli ei höyrysty kunhan tuulettaa ja sitten lämmittää saunaa tyhjänä. Näin tein ja hyvin toimi. Nyt on siisti musta levy. Sitä samaa.

  ReplyDelete
 20. I love your cabin, the black & white and wood, so lovely! I have no trouble understanding why you love to spend time there! The little kitchen corner is SO nice!! Do you know where that tea towel can be ordered, I've searched the web for it several times, but can't find a web shop that has it!

  ReplyDelete
 21. tove: Tea towel is from Kauniste and it´s the Calendar tea towel year 2013. It´s probably sold out from Kauniste web shop, but you could send a inquiry to Milla and Hiro (owners of Kauniste) and ask if they still have these somewhere. E-mail address you´ll find from Kauniste´s site. Thank you Tove. Tomorrow we are leaving there again. We love our little cottage.

  Emma, Fiilistelijän pilvilinnoja: kiitos muru!

  ReplyDelete
 22. tove: Tea towel is from Kauniste and it´s the Calendar tea towel year 2013. It´s probably sold out from Kauniste web shop, but you could send a inquiry to Milla and Hiro (owners of Kauniste) and ask if they still have these somewhere. E-mail address you´ll find from Kauniste´s site. Thank you Tove. Tomorrow we are leaving there again. We love our little cottage.

  Emma, Fiilistelijän pilvilinnoja: kiitos muru!

  ReplyDelete
 23. Tove: It´s Kauniste Calendar tea towel 2012 not 2013 as I said, time flies too fast. For me it´s a memory from the year when we bought our cabin.

  ReplyDelete
 24. Hello,

  I saw nice chair on pic 1 & 2.
  I need something like this one.
  Can you tell me please where do you buy it?
  Regards, Alenka

  ReplyDelete
 25. Alenka Pastar: It´s restored Trienna chair. Designed by Carl-Gustav Hiort af Urnäs for Milano´s Triennale 1958. One of my sweat readers sold that chair to me and I restored it. I also have a sofa from that series. There´s a link in a story (below) and there´s picture about the sofa.

  ReplyDelete
 26. Thank you.
  This mean that I must tru to find it in Slovenia.
  It will be hard.
  Happy blogging.
  Alenka

  ReplyDelete
 27. Alenka Pastar: it might me hard. Even here in Finland this is bit rare and this is Finnish design. Thank You!

  ReplyDelete
 28. minä haluan kylään teitin mökille, niin ihana se on. itse haaveilemme talon myymisellä, jugend-talosta ja modernista siirtolapuutarhamökistä

  ReplyDelete
 29. Retromederni: tänne vaan ;-) Nälkä kasvaa syödessä. Kun yksi kohde on valmis, niin tuntuu että voisi jo siirtyä toiseen... Taidan tietää tunteen. Mekin ollaan mietitty kodin myymistä. Tämä meidän mökki on vähän sellainen siirtolapuutarhamökki. 48 neliötä eli kahden mökin kokoinen, mutta silti. Hyvää sunnuntaita!

  ReplyDelete
 30. Täytyy varmaan sopia sitten treffit ;)

  ReplyDelete
 31. Pauliina1/10/13

  Hei! Mökkinne näyttää todella upealta. Oletko mahdollisesti käsitellyt hirret jollain keltaisuuden vähentämiseksi? Näin kuvista ne näyttävät kauniin värisiltä!

  ReplyDelete
 32. Pauliina: En ole. Seinät ovat aika kauniit, vaalean puunväriset. Jos aurinko paistaa sisälle se antaa seinille usein kellertävää sävyä ja silloin vedän vähän iPhoton värikylläisyys nappia vasemmalle ;-) Muuten mennään luomuna.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!