o
o

Sep 24, 2013

From 50´s to 70´s -------- 50-luvulta 70-luvulle


There´s a big difference between our home and cabin but one thing is common, mixture of 50´s and 70´s furnitures. Most of them are bought from flea markets and vintage design shops. Of course I like new design but somehow my biggest crushes seems to be vintage pieces.
I still remember when I saw that old Eames LMC chair, manufactured by Herman Miller (2. pic.) I was on maternity leave (without money) but somehow I struggled to get the chair. Probably I booked a flea market table and sold some junks away. Mad? - Yes.

***

Mökki on mökki ja koti koti, mutta yhteinen nimittäjä on tämä 50 ja 70-lukujen rompsut. Tai no, mökillä on vähän kasariakin. Mutta siihen se melkein jää. Uuttakin on, mutta hyvin säästeliäästi. Niin ihania kun kaikki uutuudet ovatkin, useimmiten tartun vanhuksiin. Juttelin viime viikolla ystäväni kanssa klicheisistä sisustusfilosofioista, joita siis inhoan, koska joudun paljastamaan oman epämääräisyyteni kotini saralla. Joku vaan kolahtaa. Miksi? En edes jaksa miettiä sitä. Sisustamien on hauskaa, ei sen kummempaa ydinfysiikka. Piste.
Muistan kun löysin tuon vanhan Eamesin LMC tuolin divarista (toka kuva) jonka pohjassa on vielä alkuperäisen valmistajan Herman Millerin stanssi. ( Ekoja muuten ko. parin suunnittelemia tuoleja.) Olin äitiyslomalla (ja siis kylvin rahassa, kuten kaikki yrittäjä äidit...) eli lompsa oli pahasti lommolla. Se vain oli pakko hankkia. Ei mitään järkeä, rehellisesti sanottuna. Tuoli vaan huusi -Minna osta mut! Taisin varata kirppispöydän tai jotain vastaavaa. Epämääräinen säätö taitaa kuitenkin olla osa tätä juttua, vaikka se kulahtanut designpuuma sisältä löytyykin. Säädön sivutuotteena olen kuitenkin oppinut vaikka mitä.

4 comments:

 1. mun tekis mieli kanssa luopua sohvasta...

  ReplyDelete
 2. Riikka-Hunajaista: ei siitä luopua kannata, kunhan siirtää vaihteeksi vaan muualle. Toimii hyvänä aamujumppana ;-) Hyvää, tosin kylmää viikkoa muruseni.

  ReplyDelete
 3. the eames chair is amazing, i'm sure you'll be happy with it forever!

  ReplyDelete
 4. Krystal: I´m big fan of Eames couple so I was happy when I found this chair with affordable price.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!