o
o

Sep 21, 2013

Saturday --------- Lauantaita


Greetings from the countryside!
We need logs here for the fire place and lot. For those I made a simple rack from the left over boards and finish it with a black paint. Now it´s easy to carry logs in. Already thinking of winter... We have also burned loads of old leaves and trashes so it smells really smokey here. Oh, and my last weekend´s project was to paint those stairs to matching gray. I think the patio looks better now. Enjoy the weekend!
P.S I just picked our daughter from stables and what a moose these was standing beside the road.

***

Heippa murut! Mökkiterveiset ja samalla sellainen pieni syyspäivitys. Kasa lehtiä, roskia ja risuja palaa vielä talon takana eli syksy jo tuoksuu savuna ja kosteina lehtinä.
Aamusta nikkaroin talon eteen jämälaudoista halkotelineen. Musta puunsuoja viimeisteli tuon häkkyrän. Helppo tehdä mutta halkojen kanto jäi kesken. Kuus kottikärryllistä riitti nyt. Tuosta on helppo kantaa takkapuut sisälle. Loppulaudoista, siis liiterissä moljottavista jämäpaloista, ajattelin keväällä nikkaroida viljelylaatikon tuohon talon eteen, vasempaan kulmaan. Sellaisen reilun kokoisen, pitkulaisen. Pensaille jätän leveän käytävän. Palataan siihen vielä keväällä. Tarvitsen vinkkejä hyvistä lajikkeista.
Viime viikonlopun projekti oli tuon miniterassin ja rappusten maalaaminen harmaaksi. Me jatkoimme vanhasta, eli tuossa terassiosassa oli vanhaa lautaa. Nyt se jotenkin jo toimii. Patio jääkööt vaaleaksi. Saunan kohdalla on sama vielä edessä. Viime kevään maalaus burn out alkaa jo taantua.
P.S Kävin just hakemassa tyttäreni talleilta ja jeesus mikä hirvi oli tien reunassa. Iso, valtava ja ne sarvet. Huh. Täytyy ajaa varovasti kotiin.

16 comments:

 1. Mikäs ihana heppakeinu tuo on? Haluaa tyttösille tuollaisen!
  Hieno, pelkistetyn yksinkertainen mökkiparatiisi

  ReplyDelete
 2. Meillä samanmoinen heppakeinu lojuu varastossa. Ostin sen meille n 7 vuotta sitten. Teidän mökki näyttää kyllä niin ihanalta

  ReplyDelete
 3. Tiina: Keinu on famun tuliainen Belgiasta.
  Laita Retromedernille kyselyä, jos vaikka myy omansa ;-)

  Retromoderni: Kiitos muru. Pikkuhiljaa siitä tulee ihan ok. Keinulle taitaa olla kysyntää ;-)

  ReplyDelete
 4. Mikä tunnelma näistä kuvista välittyy! <3 Teidän mökin muutos on ollut niin mielenkiintoinen seurata, kiitos vain sen jakamisesta!

  ReplyDelete
 5. Really looks great and those moments near the fireplace when cold starts must be incredible. Enjoy autumn and weekend

  ReplyDelete
 6. Jenni/ Talosanomat: Hyvä jos joku saa tästä projektista intoa omaan mökkirempaan. Kiitos, tämä on kiva projekti.

  ibb: it was so smokey near the fireplace that you could´n sat there. But the full moon, it was just incredible. We will, thank you!

  ReplyDelete
 7. Kyllä on upean näköinen. Sä olet sitten taitava, Minde. :)
  Heppakeinu on myös ihana.

  ReplyDelete
 8. EHkä hienoin näkemäni mökki ikinä! Ja ihana miljöö!

  ReplyDelete
 9. Tsupukka: Kiitos. Se on hauska, kuivaharjoittelua ratsastukseen. Viikonloppuja!

  Syhi / Syhinä blogi: Tästä on lähdetty http://www.timeoftheaquarius.com/2012/07/our-summer-cottage.html
  Vuosi vierähti että saatiin tämä kuntoon. Kiitos :-)

  ReplyDelete
 10. Kätevä ja kaunis kehikko puille, taidanpa ottaa mallia! Kiitos!

  ReplyDelete
 11. Inna Vaara: juu, kopsata saa. Ei tämä mikään uusi idea taida edes olla. Hyvä tapa kierrättää liiterin jämälautaa ja klapit pysyy kasassa. Mikään ei ole muuten kauniimpaa kun jämpti puupino.

  ReplyDelete
 12. Todella hyvännäköinen kokonaisuus! Enkä ihmettele että oot saanut maalaus-masiksen, sillä se on loputonta hommaa tuonkin kokoisessa mittakaavassa.
  Mutta hei näihin sun kuviin jää niin kiinni, tykkään.

  ReplyDelete
 13. Annika: Maalaaminen on lempihommiani mutta keväällä tuli ehkä vähän liikaa maalattua. Lähti ehkä vähän lapanen kädestä... Tosin, oli kiva tuijotella muutosta kesällä ;-) Kiitos ja kumarrus.

  ReplyDelete
 14. It's all so beautiful!

  ReplyDelete
 15. Eneritz25/9/13

  It`s really wonderful!! I like very much the color. Good job!!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!