o
o

Oct 14, 2013

Wood festival II -------- Syystalkoot vol.IIWe started few weeks ago this"wood festival" meaning that we are cutting down  massive birches in our country place. Its lot of work when you cut the wood, chop it and burn all branches but now we have loads of firewood and much better sea view... And you can just guess know these little boys loves all this. We don´t see much our daughter here, because she runs straight to near by horse stables when we come here. And it´s just horses, horses and horses... I hope next summer, we can have horses here, just like before. So at least for few weeks I can see her around here.

***

Viikonloppu meni taas puufestareiden merkeissä eli lauantaina kaadettiin vielä pari koivua, parhaimmillaa yli kolkytmetrisiä. Kauniisti kaatuivat. Onneksi meillä on tuo Pirkka-oluella toimiva klapikone. Vähän kannustavia hymyjä ja muutama olut, niin ei aikaakaan kun saunan takaseinä taas täytyy takkapuusta. Kätevä. 
Koivujen kaadon jälkityö on aikamoista. Nyt on kuitenkin puupinoa pariksi vuodeksi. Tosin tuota poltettavaa risua on vielä sellainen talonkorkuinen kasa... Sen tuhoamisella voi sitten aloittaa syysloman.
Poikien puumaja pääsi myös perustustasolle. Ehkä loppuviikosta päästään jo viettämään harjakaisia. Tällä kertaa nautittiin vain grillimakkarat, suunnitelmien hiomisen ohessa. Tytärtä ei paljon mökillä näkynyt. Hän karkaa heti lähi talleille. Toivotaan että saadaan hevoset taas ens kesänä meille tänne. Sitten häkee häntäkin edes sen pari viikkoa.

12 comments:

 1. Onpa kauniita syksy-kuvia! :)

  ReplyDelete
 2. Mayo: Aika puisia ;-) Kaunista syksyä!

  ReplyDelete
 3. Riding near the city all like villages have the same smell...just cut wood. Everyone is ready for winter.
  Photos are incredible.

  ReplyDelete
 4. ibb: Love your comments, you are always so sweet. Thank´s p.s I hate winter ;-)

  ReplyDelete
 5. Anonymous15/10/13

  Ihana blogi sulla, nää mökki postaukset on parhaita!:))

  ReplyDelete
 6. Raikkaita ja elämänmakuisia tunnelmia. Tuli taas kova ikävä mökille!

  ReplyDelete
 7. Anonyymi: Oi, ompa mukava kuulla. Huomenna alkaa syysloma ja startaamme taas saariston rauhaan. Pojille on luvattu puumajan rakennusta. Hyvää loppuviikkoa!

  Vilja @ muotoseikka: Syksy on kaunis, vaikkakin aika työntäyteinen mökillä, mutta kyllä minäkin kaipaan sinne. Kiitos.

  ReplyDelete
 8. Where I come from, you hang the horseshoe up with the opening to the top so the luck doesn't fall out... is it different in Finland?!

  ReplyDelete
 9. hmmm...tolleen maata ja seinää vasten ei kyl miun käsityksen mukaan kannattais pinota. Muuten näyttää mukavalta! :)

  ReplyDelete
 10. Lieba: vaik pönttöjä kaupunkilaisia ollaan niin laitettiin pressu seinän ja klapipinon väliin (niin et ilma kierää) ja alle pitkospuut. Ei mee mökki pilalle. Syys iloa!

  ReplyDelete
 11. Anonymous16/12/13

  Olen uusi lukija ja aivan hurmaantunut! Kaikki blogit on täynnä sitä samaa kamaa (blogihyllyja ja blogimattoja ja ja ja... paljon rahaakin käytössä), mutta sinulla on todellista taitoa ja silmää ja budjettikin hallussa. Wau!!! Olet taitava! Ja Iööööv mitä olet tehnyt tuolle mökkirähjälle, siitä tuli UPEA!! Ja vielä ponit vuokralla mökillä, oh dear mikä unelma!! :)
  Kysymys: mistä tuo hauska hevoskeinu on peräisin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi mikä kommentti! Hirveä aamu lasten kanssa ja tämä pelasti ;-) Kiitos!
   Se on lahja lasten mummilta joka asuu Belgiassa ja ostettu kuulemma pari vuotta sitten. Mutta, googlaappa recycled rubber horse swing tms. ja löydät ihan varmasti vastaavia.
   Mökki on meidän unelma ja ne hevoset :-) Mukavaa viikkoa!

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!