o
o

Dec 17, 2013

Christmas morning // JouluaamuTrying to decorate the Christmas table is always a bit chaotic, at least in my house. Christmas table decorations are always left until the last minute. I guess no one can be perfect at everything... The main thing for me is the food and the tableware, they have to go together. But otherwise... everything else is decided at the last minute. Tablecloth? Maybe, or I´m not sure... Candles? - Sure. Anything else? I like to decide based on my own mood on Christmas day. How about you? Do you like the classic choice of Christmassy red or do you go with your own feel like I do?
But there´s always one item that will make an appearance at my Christmas table and it is Iittala´s Sarpaneva cast iron pot. It´s our Christmas classic.

Rest of the Iittala products:

Bras pendant light: art.fi

Blog collaboration with Iittala & Time of the aquarius.  Pictures: Minna Jones

***

Joulupöytä -vaikka vain aamupuuro, on säätöä. Ainakin minulla. Viimehetkellä mietin vasta aaton kattauksia. Taitaa olla vähän sellainen suutarin lapsi syndrooma... Pääasia on tietysti ruoka ja astiat, niiden täytyy sopia yhteen. Mutta muu... Se jää aina ihan viime tippaan. Pöytäliina? - Ehkä, tai en tiedä... Kynttilöitä? - Toki. Jotain muuta? Katsotaan vasta sitten aattoiltana mikä on fiilis. Entäs siellä? Katetaanko klassisesti joulunpunaisella vai pistetäänkö puhtaahti fiiliksellä, kuten minä teen. 
No, yksi on ja pysyy, tuo Iittalan Sarpaneva-pata. Se on vanha jouluklassikkomme. 

Muut Iittala tuotteet:

Vanha messinkilamppu / art.fi

Iittala blogiyhteistyö. Kuvat: Minna Jones

15 comments:

 1. Todella upea tuo lamppu! Muutenkin ihanan klassinen fiilis kattauksessasi. Meiltä ei punaista löydy ikinä, valkoinen liina, kynttilät ja jotain siihen sopivaa mieluummin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on antikvariaatti kaunotar. Kiitos. Punaista ei löydy täältäkään ja ei edes yhteistyö postauksesta, sen verran tinkimätön ole. Minulle riittää ihan täysin kauniit, yksinkertaiset astiat ja kynttilät - myöskin ;-) Mukavaa viikkoa Merja & co.

   Delete
 2. Kauniit kuvat! Sarpanevan pata on himoitsemani klassikko, ehkä joku päivä sen vielä omistan. Fiiliksellä meilläkin mennään, kattaus aika yksinkertainen - kynttilät pääosassa, ja joku rehu. Harvemmin käytän kokopöytäliinaa, yleensä tabletteja tai kaitaliinaa, ja mielellään pellavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minun patani, joka tuolla ed. postauksessa vilahtaa ja joka T O D E L L A K I N on se meidän joluklassikomme on kirpparilta. Nyt kun tein tämän postauksen, huomasin että pata on alessa! Vink, vink ;-) Klassikoihin kannataa sijottaa.
   Olen h y v i n rento pöydän kattaja. Kiitos Katja!

   Delete
 3. Kaunista kaunista, jälleen. :)

  ReplyDelete
 4. Kaunista. Minä en osaa päättää nyt pöytäliinaa enkä kattauksen värimaailmaa. Menisikö viimevuotisilla harmailla lautasilla vai kaivaisinko esiin sinikuviolliset perintölautaset. Ja tulisiko pöytäliinaksi, pellavaa, ruudullista vai jopa kukallista... mutta musta ja vihreä on ja pysyy, oli se muu mitä tahansa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä en ole vielä edes miettinyt... Mutta koska joulu menee mökillä, varmaan aika yksinkertaisella temalla (yllättäen).
   Varmaan kuitenkin havuja tms. koristeeksi.

   Delete
 5. Anonymous17/12/13

  Ihana tunnelma. Tosi kaunista! Erityisesti miellyttää tuo taustaseinä, joka sopii täydellisesti kokonaisuuteen. Tiedätkö siitä lisää, millä matskulla ja mitenköhän se on tehty?

  A

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä asunto on muistaakseni ollut vanha kirjapaino (painotus sanalla muistaakseni), mutta tuo betoniseinä on jälkikäteen rakennettu. Pinta voi olla ihan hienotasoitetta tms. Pitäisi kyllä kysyä ihan itse omistajalta tarkemmin... Kiitos!

   Delete
 6. Kyllä kelpaisi olla kattauksesi äärellä. Ja superkauniit kuvat olet kuvannut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suvi, nainen joka ottaa kauneimmat ruoka- ja kattauskuvat - k i i t o s! Ja ihanaa, antoisaa joulua!

   Delete
 7. No huh kun on kaunista. Aivan ihanat maanläheiset värit ja ihana valo :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valo taisi olla ihan vahinko, ainakaan kuvaajan ammattitaidosta ei ole kyse ;-) Hyvät joulut!

   Delete
 8. Kauniit kuvat ja ihana tunnelma!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!