o
o

Mar 12, 2014

Twin by Piero Lissoni


Some of my readers has asked about our sofa and I´ve always replied - Oh it´s some old, sorry I don´t know the designer or manufacturer... Now I know. I found the old brochure from my files and It´s Italian designer Piero Lissoni´s Twin for Living Divani /year 2000. We bought the sofa to our first flat in 2001 and I can still remember it was quite expensive, so rest of the furnitures came from flea markets. During these years there has been lots of accidents with kids and with my coffee cups... So few years ago I ordered a new upholster for it and now it´s still going strong. 

***

Ulkomaiset lukijani ovat kovasti kyselleet sohvamme perään ja olen aina vastannut -"Se on vanha ja en muista valmistaa enkä suunnittelijaa". Ostimme sen ekaan asuntoomme 2001 ja aika kallis se oli, sen muistan. Kaikki muu ostettiin sitten kirpparilta ja sisustus jäi sanotaanko "avaraksi". Siivoilin arkistojani taannoin ja sieltä se lippulappu löytyi: Piero Lissoni, Twin ja Living Divani / v. 2000. Eli millenium designia johon olen heittänyt espressokahvit, se on toiminut vaipanvaihtoalustana ja parit pissavahingotkin on se nöyrästi kärsinyt. Parivuotta sitten päällystin sohvan uudelleen, alkoi vanha päällinen olla aikamoinen maailmankartta. Täytyy sanoa että sohvamummo on maksanut itsensä takaisin korkojen kera. Ryhti on yhä tallella. 
Oletteko huomanneet että blogihyllyksi muuttunut String-pocket on kokenut aikamoisen hinnan nousun viimevuosina. Sanotaanko vaikka - törkeän. Muistan, kun sitä ei vielä saanut Suomesta 3-vuotta sitten ja hinta oli Tukhomassa 970 knuunua eli sen ajan kurssin mukaan, riman alle 100€. Nyt huomasin Stockalla, että hinta oli nostettu jonnekkin147€:n tienoille. Markkinointibudjetti taitaa syödä aika paljon.

15 comments:

 1. Samaisen hyllyn hintaa minäkin päivittelin vasta. Muistaakseni omani maksoi aikoinaan 90 €.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, olispa palkkojenkin kehitys samaa ;-) Viikonloppuja!

   Delete
 2. Anonymous13/3/14

  Sama homma seiskatuolien kanssa. Meillä on sellaiset valkoisina vuodelta 2005. Sen jälkeen niistä tuli huippusuositt ja hinta pölähti pilviin (kappalehinta melkein tuplaantui). Eipä ole enää halua, eikä varaakaan ostaa samoja tuoleja nousun vuoksi lisää, vaikka muuten kyllä tykkään niistä edelleen kovasti. Kyselenpä siis tässä vinkkejä, mitä tuoleja suosittelisit valkoisten seiskojen seuraksi, kun tarvittaisiin lasten kasvun ja kaikenlaisten syöttötuolien poistuttua kuvioista, lisää istuimia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, oltava rehellinen, ilma muun sisustuksen tietämistä, aika hankala antaa kunnon tuolivinkkejä.
   Joo, aika moni on huomannut saman - todella hurjan hintakehityksen joka toisaalta kertoo siitä että hyvää kannattaa sijoittaa.

   Delete
 3. Anonymous13/3/14

  It has a simple, clean and inviting look. My sister also has Italian sofa's, and the family is very happy with them! Greetings, Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. I´m also really happy with my Italian - after 12-13 years ;-) Have a nice weekend Marie!

   Delete
 4. Jep näin on käynyt, mutta onneksi saa edelleen tilaamalla Ruotsista halvemmalla….

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous14/3/14

   Mistä tilaatte Ruotsista?

   Delete
 5. Anonymous14/3/14

  Samoin kaikkien Artekin hinnat ovat nousseet tasaisesti noin 10-20% vuositahtia. Ritiläpenkki mm. oli jossain vaihessa alle 400e ja nyt lähes 500..alkaa olla penkillä hintaa. Olen kyllä valmis satsaamaan laatuun, mutta joku raja nyt kuuitenkin.
  :( Surullista suomen kansantaloudelle, mutta suomesta ei oikein kannata(ole varaa) ostaa enää mitään, vaan tuoda/tilata kaikki esim. saksasta. Ja parhaassa tapauksessa muuttaa sinne,,,,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja niinhän tämä ei saisi mennä. Kaikki liikkeet lopettavat muuten. Mutta kuten jo sanoin, design alkaa olla hyvä sijoitus kotiin. Palkat kun eivät kehity samaan tahtiin.

   Delete
 6. Onneksi ollaan oltu puolison kanssa Stringeistä kiinnostuneita jo reilun 10 vuotta, eli pitkään ennen tämän hyllyn suomalaista suursuosiota. Siksi olemmekin löytäneet kaikki vintagestringimme kirppareilta muutamien eurojen pilkkahintaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin mä muistelen. Sinä olet vaihtanut nimimerkkkiä ;-) Joskus aikoinaan niitä vielä saattoi löytää kirppareilta ja vielä edullisesti mutta ei enään.

   Delete
  2. Juu, nimimerkin vaihto oli pitkään suunnitteilla ja nyt sen sain vaihdettua, luontevampaa kirjoitella näin omalla nimellä. Kuvan viikingit taisivat paljastaa. :)

   Delete
  3. Jep - muistan tuo sinun kuvan aika hyvin. Olet ollut niin kauan lukijani :D Lumista sunnuntaita täältä saaristosta.

   Delete
 7. Your couch and living room are very beautiful!

  Happy Sunday!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!