o
o

Jul 21, 2014

Hot, sweat and tears / Hotti, hotimpi, hottis

I love this mediterranean heat  which finally landed to Finland, but when you´re trying get sleep in a boiling hot summer cottage, that´s not so nice, especially for kids. Leaving the curtains down and keeping doors etc. closed helps a little but not enough. We need more for cooling the cottage. An old blog gift - Dyson Hot + Cool has now shown its muscles here. During the winter, it warmed the place (with fire place and few radiators) and now - when it´s really hot, it cools nicely. One minus comes from the look,  it´s too "machinery" but I can live with that ;D Now to the sauna! We crazy Finns…  And enjoy the summer!

- - -

Ei saa valittaa. Nyt on lämmin ja hiki virtaa. Täällä mennään rimaa hipoen 30°astetta. Pidän rullaverhot alhaalla ja ovet kiinni, mutta harmaa mökki ja musta huopakatto lämpenevät, eli muutakin tarvitaan. Blogin kautta aikoinaan tullut Dyson Hot + Cool on nyt näyttänyt kyntensä näillä helteillä.  Talvella se on lämmittänyt ja kesällä viilentää, kätevästi yhdestä paketista. Varsinkin kuumat makkarit viilennän ennen nukkumaanmenoa. Lapsille lempeämmät unet. Nopeaa ja kätevää. Viime kesänä itkettiin iltaisin, oli niin kuuma. Jos joku miinus pitää keksiä niin ulkonäkö on vähän turhan futuristinen, pelkistetympikin kelpaisi. Mutta hei, nauttikaa helteestä! Me lähdemme nyt saunaan.

8 comments:

 1. Anonymous21/7/14

  Sisällä jos on mukavanviileää nii samapa tuo jos ulkona helle helottaa.. onko tuossa tuulettimessa siis viilennys ominaisuuskin vai toimiiko samallain ku normi tuulettimet?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta:D kesällä pitääkin olla lämmin mutta mikään ei ole niin tukalaa kun sisältä kuuma mökki. Tämä on lämppäri ja viilentävä tuuletin, kaksi ominaisuutta samassa paketissa eli näin mökkioloissa hyvin näppärää.

   Delete
  2. Anonymous24/7/14

   Olen yrittänyt etsiä tuota mallia - enkä löydä sitä mistään. Osaisitko vinkata? Dysonin sivuilta ei oikein irtoa mitään. Hakutoiminto antaa vain kaikki paikat, joissa myydään saman merkin imuria. Toki kyllähän imurointi saa aina läpenemään -niin pirtin kuin imuroijankin.

   Delete
  3. Höh, no ompa hassua. Stockmann! sieltä löytyy ja jos ei Stocka ole lähellä, niin heidän verkkokaupasta. Heiltä saa myös aina parhaan palvelun jos jokin mättää tms.

   Delete
 2. Anonymous22/7/14

  From one sauna to another?? LOL, a little bit crazy indeed But that's wat holidays are for, right? Have fune! Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. We Finns are crazy ;D You too dear!

   Delete
 3. Anonymous25/7/14

  Onko tuo Dyson oikeasti tehokas viilentäjä? Mitenköhän se eroaa sellaisista ilmastointilaitteista, jotka tarvitsevat poistoputken jne?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, minulla ei ole kokemusta vastaavista laitteista , kuten varmaan arvaatkin eli vaikea antaa kunnollista vertailua, mutta lämppärinä tämä on todella tehokas ja tuulettimena toimii huonekohtaisesti. En tiedä onko tästä apua...

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!