o
o

Aug 23, 2014

Kitchen´s tiny makeover / Uutta keittiössä


I´ve planned this for ages but finally we found time to do this. Just something small but the effect is big. New tiles with black grouts (used to be glass). Black wall sockets and Nivito´s white faucet... A gorgeous one. 

- - -

Pieni keittiön muutos on ollut to do-listallani jo ajat. Välitilan lasi oli vähän valju ratkaisu. Keittömme on pieni. Kaksi neliötä, eli komero. Halusin aikoinaan hyvin yksinkertaista ja paljon valkoista. Ehkäkä tuli haluttua vähän liikaa. Nyt saa musta tuoda pientä pintaa tilaan. Nyt on kaakelit paikoillaan ja vaikka edellisen postauksen kuva näytti niin eksoottiselta ja hienolta, ihan peruskaakeleihin päädyin ja mustalla saumalla. Näitä jäi kylppärirempasta aikoinaan yli ja nyt tuli käyttöä. Helmi on kuitenkin tuo Niviton hana. Se on nätti. 

Hana - Faucet / Nivito - Yhteistyössä Niviton kanssa.
Pistorasiat - Wall sockets / Clas Ohlson
Musta saumalaasti / K-rauta

20 comments:

 1. Tuo hana on kyllä todella kaunis! Olen sitä aiemmissa postauksissasi jo ihastellut! Nyt pääsi arvoiseensa kotiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on pätevä. Viikonloppuja Jutta!

   Delete
 2. Voi tuota hanaa. Niin kaunis! Tuollaista havittelin itsekin uuteen kotiin, mutta hinta ratkaisi. Vaikka keittiöön kyllä muuten satsasimmekin. Ja nuo mustat pistorasiat on päheet aina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hana on onneksi sellainen asia keittiössä, joka on aika helppo vaihtaa, jos joskus tulee vaikka toisiin aatoksiin. Pieni piste mustaa pitää olla ;-)

   Delete
 3. Muutos näyttää oikein hyvältä! Meillä on laatat samaa sarjaa, mutta en niistä nyt jaksa hirveesti iloita, kun keittiö on vielä kasaria ja odottaa kipeästi remontointia. Uskon kuitenkin päätyväni uudenkin keittiön kanssa tuollaiseen peruslaattaan, kun minulla aina on sellaiset olleet, kaikissa edellisissä vuokra-asunnoissa ja nyt tässä omassa (klassikko; Pukkilan 15 x 15), joko valkoisena tai mustana. Vielä ei kyllästytä, joten tuskin alkaa kyllästyttämäänkään.

  Mikä on leivänpaahdin, vanha vaiko vanhan mallin mukaan tehty uusi? Meillä sippas aito vanha 50-lukulainen Siemensin leivänpaahdin, joka oli malliltaan tuota lähellä. Todella hyvä, mutta johto-osa sanoi viimein vuosien jälkeen itsensä irti. Tilalle tarttis siis leivänpaahtimen ja tuo sinun näyttää oikein käypäselle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Princess merkkinen paahdin on vajaat 15-vuotta sitten ostettu Tukholmasta uutena. Loistava vehje joka toimii todella hyvin, kunhan vain muistaa kääntää leivät ;-) Ymmärrän tuskasi, just vähän aikaa sitten kiersin kaupat ja totesin - uudet paahtimet on h e l v e t i n rumia. Anteeksi vahva ilmaisuni…
   Zarro (Fredrikinkadulla) myi aikoinaan ihastuttavia mutta huiman hintaisia, vanhaa tyyliä mukailevia leivän rapeuttajia. Käy kurkkaamassa jos siellä olis jotakin. Ja joo, vaik mitä huimaa ja hienoa olis tarjolla keittiöön, mutta perus on pop. Itse mietin ensin erikokoisten valkoisen kaakeleihin ryhmittelyä mustilla saumoilla, mutta kun tila on niin pieni, tulin niihin aatoksiin et näillä klassikoilla mennään. Lisäksi - nämä olivat jo valmiina autotallissa odottamassa.

   Delete
  2. Anna: sen paahtimen, mitä tarkoitin, merkki on Dualit.

   Delete
 4. Taidan googletella tuota Princess-merkkistä, josko jostain vielä löytyisi. Siinä meidänkin vanhassa Siemensissä piti leivät kääntää välissä, mutta oli toiminnaltaa käsittämättömän hyvä vaikka ikää oli varmasti yli puoli vuosisataa.

  Dualit olisi ulkonäöltään hyvä, mutta hinta vähän hirvittää. Vanhemmillani on ollut vuosia Dualitin leivänpaahdin ja se on ollut ilmeisesti jokin maanantaikappale, ei paahda hyvin, paahtaa saa ikuisuuden jne. Siihen on osiakin vaihdettu, mutta aina vaan ihan susi. En haluaisi sellaisia ongelmia siihen hintaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kerro jos löytyi. Voisin ostaa toisen mokoman mökille. Siellä minulla on sellainen 70-luvun beige Braun tms. joka sekin on parempi kun nämä "uutuudet". Se Dualit on tosiaan hintava. Muistin että kallis, mutta en muistanut että liki 300€… Vähän turha "mersu". Vihaan uusien kodinkoneiden ostamista - ihan rehellisesti. Mallit tulee vaan rumemmiksi koko ajan ja hajoavat nopeammin.

   Delete
 5. Anonymous23/8/14

  Fabulous! Nice effect! My kitchen tiles are beige, and I've just decided they will have to GO !! :-) Grtz, Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Could you just paint them? There´s a paint called Ronseal and it´s for tiles. It´s easy to paint them white and if you want, you could paint grouts to black.

   Delete
  2. Anonymous24/8/14

   Good advice, thank you !! Marie

   Delete
 6. Yksinkertaisesti kaunista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No näin se on. Tosin edellien ratkaisu oli t o d e l l a yksinkertainen ja se oli vähän tylsä ;-)

   Delete
 7. Tykkäsin välitilan lasistakin, mutta olisiko laatat vielä enemmän talon henkeen sopivat. Molempi parempi♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. No, lasi oli ok, mutta lapsetkin totesivat kun näkivät keittiön - tää on hieno! Poika viel kysyi -"Ai onks toi uusi hana, mä luulin et sä maalasit sen vanhan" :D

   Delete
 8. TOSI hyvän näköinen köökki!

  ReplyDelete
 9. Mitä kautta sait tilattua tuon hanan? Olen kysellyt sitä suoraan Nivitolta, mutta heidän myyntinsä ei ole kovin aktiiviinen vastaamaan kyselyihin. Haluaisin tilata nimittäin sen kylpyhuoneeseeni. Tiedätkö muuten, onko hana tyyppihyväksytty pohjoismaissa, koska sitä ei rakennusmääräysten mukaan saa laittaa taloyhtiöömme, jos ei ole?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omani tuli suoraan Niviton kautta, mutta heillä on jälleenmyyjä jota kautta se pitää normaalisti tilata.
   Ompa harmillista etteivät voi infota tästä… Kyllä tämän pitäisi olla, minä laitoin tämän putkiremontin loppuvaiheessa. Pistä nyt tiukka meili sinne, jos nyt vaikka vastaisivat.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!