o
o

Sep 4, 2014

Congrats Lundia / Onnea klassikolleMuoto 2014 gala was yesterday and furniture company Lundia won the Best Furniture Company price. Congrats! 
Just week ago, I painted this boys room´s 80´s Lundia drawer to white. And the  Classic series drawer I found from the Recycle  Center for 45€... Some people just don´t understand the value of these solid pine wood furnitures. Classics stays and keep their values.

- - - 

Isot onnittelut Lundialle! Eilen pidetyn Muoto 2014-gaalan, Kaluste-palkinto meni ansaitusti pitkänlinjan perheyritykselle. Oma Lundiani sai viikko sitten, tuon valkoisen pinnan. Vihdoin ja pitkän jossittelun jälkeen. Joskus kotiprojektit etenevät päivässä, joskus joskus vuosipäivässä... Parempaa lelulaatikkoa saa etsiä. Tämä kätkee ryhdikkäästi sisäänsä kaikki "poikien aarteet", siis sälän. Vanha, classic-sarjan lipasto löytyi Kierrätyskeskuksesta. Kaikki eivät vielä tajua näiden arvoa. Ehkä hyvä - minun onnekseni.
Elämäntyöpalkinto meni Vuokko Nurmesniemelle ja pakko tunnustaa - Minulta pyörähti pari kyyneltä kun tuo ikoninen, designer queen  nousi ryhdikkästi lavalle.

16 comments:

 1. Wau mikä löytö ja erityisen kaunis valkoiseksi maalattuna! Pitääkin selkeesti alkaa kiertelemään kierrätyskeskuksissa...

  ReplyDelete
 2. Mieletön löytö. Klassikkohuonekaluista kannattaa pitää hyvää huolta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on kätevä ja kaunis.

   Delete
 3. Kaunis senkki. Itseä ei lundian perus-puun sävy oikein inspiroi, mutta kaikenhan voi maalata....

  ReplyDelete
 4. Anonymous4/9/14

  Hei millä maalasit laatikostot? Me ollaan tehty sama homma 5-6 vuotta sitten ja jo parin vuoden ajan valkoinen on kellertynyt paikoin ja lisäksi männyn oksakohdat ovat alkaneet vähän kuultaa. Muistaakseni maalattiin jollain Helmi-kalustemaalilla tms.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maalasin Helmi-kalustemaalilla 3-4 kertaa mutta hioin ensin lakkapintaa pois. Empirekin olisi hyvä, se peittää paremmin, tosin myös kuivuu hitaammin ja ei ole vesiliukoinen. Voisit ehkä kokeilla tuota Empireä päälle.

   Delete
  2. Ja vielä korjaus - jos maalaat empirellä vanha vesiohenteinen maali pitää hioa alta pois. Se on kova homma eli parempi jatkaa helmellä. Joku dementian kun en tajunut sanoa tuota. Öljypohjaisen maalin päälle voi maalata vesiohenteista, mutta toisinpäin ei onnistu.

   Delete
 5. Saara_hki4/9/14

  Mun on pakko kertoa että oltiin Kierrätyskeskuksessa (Helsinki Kyläsaari) ja tuo lipasto oli siellä. Tunnistin sen heti Lundiaksi mutta ajattelin ettei meillä ole sille tilaa enkä jaksaisi sitä kunnostaakaan. Mieltä lämmittää että se on päässyt teille hyvään ja rakastavaan kotiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ostin lipaston ehkä vuosi sitten, voi olla vajaat… Täältä löytyy arvostusta Lundialle ;-) Kiitos.

   Delete
 6. Kiitos eilisestä juttuseurasta Muotogaalassa :) Hyvä Lundia ja kaikki nämä designerkonkarit <3 !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det samma Piia ja ehkä näemme huomenna, jos töiltä ehdin. Ansaittuja voittoja!

   Delete
 7. Voihan pirskatti... minä annoin meidän samanlaisen lipaston muutama vuosi sitten naapurille. Ei varmaan kehtaa pyytää takaisin..? :D

  ReplyDelete
 8. Hieno lipasto! Millä maalasit sen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helmi-kalustemaalilla. Ensin hioin lakkaa kevyesti pois ja maalasin kolmeen kertaan.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!