o
o

Dec 16, 2014

December light

Sun is shining here Helsinki! This is actually something to celebrate. Yay! I had to use this rare moment fast and I take few pics from our living room.
Believed or not, the white Artek shelf is from the garbage... We Finns seems to be too spoiled with Artek. My dad found two of these. I painted these "garbage treasures" to white and my original plan was to carry these to our county place, but let´s see.  Have a great pre X-mas week!

 - - - 

Aurinko! Ai miten mahtavaa. Äkkiä kamera esille ja pari kuvaa. Olen surkea kuvaamaan sekavalossa. Oi tätä blogitouhua :D Mutta, pienestä pitää kuitenkin repiä ilot irti. Ajatelkaapa jos vaikka tulisi aurinkonen joulu! Se olisi loistavaa. 
Mutta asiaan... Isäni kiikutti reilut vuosi sitten pari vanhaa Artekin hyllyä minulle, jotka hän bongasi roskiksesta... (Me ollaa siis hemmoteltuja ja tai vähän tyhmiä.) No, enivei - päätin maalauttaa puunväriset hyllyt ja viedä ne sitten landelle. Ja toki tiedän, että monen mielestä maalauttaminenkin on jo tyhmää. No, näistä voidaan sitten kiistellä. Olen itse sitä mieltä, että jos kalusteen ikä ja kunto sen sallii niin ok, maalaisjärkeä ja mielellään ammattimaalaria käyttäen. Sunnuntaina ruuvasinkin sitten toisen seinään, eli taida nyt tulla mökille hyllyjä, ainakaan näitä valkoisia. Oikein ihanaa, rentoa ja stressitöntä Joulun odotus viikkoa! Nyt hakemaan lapsia kotiin.

15 comments:

 1. Valkoisena tuokin hylly on ihan tätä päivää♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki nämä hyllyt ovat tätä päivää ;-) Jouluterkut!

   Delete
 2. Ihana löytö, kaunis koti <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun muistaa pitää silmät auki, löytyy aarteita ja säästyy satasia :D

   Delete
 3. Teillä on ihanan seesteistä! Ja artekin hyllyistä oon monta vuotta haaveillut, muttei niille meillä ole paikkaa, ainakaan vielä. :)

  ReplyDelete
 4. Jos pienellä freesauksella saa hyllystä itselleen mieluisan, niin sehän on vain käyttötavaralle hyväksi, vaikka designia onkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, niin minäkin ajattelen. Tavarat on tehty käytettäväksi. Eri asia on tietysti todella vanhat Artekin kalusteet, niihin ei saa kajota.

   Delete
 5. Anonymous16/12/14

  The more light, the better ! Especially in wintertime ! x Marie

  ReplyDelete
 6. On jälleen kerran niin kauniit ja valoisat kuvat, että silmiä hivelee :)

  Itsekin olisin maalannut meidän kirppis-Artekin hyllyt, jos olisi ollut tarvetta. Meille on kasaantunut sekalainen satsi samaisia hyllyjä, joiden sävyt ja pintakäsittelyt vaihtelee. Ainoastaan 50-lukulaisen, selluloosalakatun olisin jättänyt alkuperäiseen kuntoon, uudemmat olisin maalannut. Nyt kuitenkin työpöydän päälle pääsi vain kaksi hyllyä ja tapetin päälle ne sopivat koivuisina, joten säästyin maalaushommilta. Samoin maalasin uudemmat, kirppikseltä parilla eurolla ostetut valkoiset nuhjaantuneet ikilevypintaiset Artek-jakkarat säälimättä. Ne olivat olleet edellisellä omistajalla ilmeisesti maalausalustoina, eikä valkoista ikilevypintaa enää saanut puhtaaksi. Lisäksi tuo katalyyttilakan "valkoisuus ja muovisuus" uudemmissa Artekeissa ei miellytä, joten noidenkin jakkaroiden kohdalla laitoin hyvällä omalla tunnolla maalia päälle.

  Me kaivettiin roskiksesta Artekin Säleseinä100, eli kannattaa tosiaankin pitää silmät auki ja kurkkia jätelavoille. ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. OMG! Dyykkaus kunniaan. Jos tänä päivä vielä löytyy Artekia, Tapiovaraa tms. roskiksesta saa olla onnellinen ja ihmetellä ihmisten tyhmyyttä (sori) Aina voi viedä kirpparille tms. jos itse ei pidä. Design ei tarkoita tavaraa jossa on iso hintalappu päällä, se on hyvää, aikaa kestävää muotoilua jolla usein on historia.
   Itse ostan useimmiten kierrätettynä koska pidän pienestä patinasta. Joo, näitä vanhoja sormiliitos ja sellakkalakattuja ei pidä sorkkia, ne pitää jättää originaali asuunsa.
   Valo tekee ihmeitä. Loistavaa loppuvuotta Anna!

   Delete
 7. Oh my how lucky to just find them!

  ReplyDelete
 8. Anonymous17/12/14

  Erittäin kauniita kuvia taasen! Kysyisin pikku vinkkiä Mehiläispesän asennuksesta, eli mikä olisi hyvä asennuskorkeus sohvapöydän yläpuolelle asennettuna? Tämä ihanuus löytyy pukinkontista tasan viikon kuluttua, tuskin maltan odottaa:).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi mikä lahja, onnnittelut! Nyt kun istun tässä sohvalla, oli oiva tilaisuus myös mitata korkeus ;-) Meillä lamppu roikkuu tasan 60cm pöytäpinnasta eli aika alhaalla. Se se näy kuvista, jostain syystä korkeus aina vähän vääristyy. Oma mielipiteeni on kuitenkin että ripusta alas, niin alas kun rohkeus riittää. Lamppu on kaunis ja valo siivilöityy siitä kauniisti.

   Delete
 9. Ihanan näköistä! Pakko kysyä kun samanlainen Artekin hylly odottaa minulla tuossa nurkassa käsittelyä että missä maalautit hyllyn? Entä minkä verran maalauttaminen suunnilleen maksoi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Käytän aina tattarisuon Taximoa. Hintaa yhdelle hyllylle en osaa sanoa kun maalautin kaksi hyllyä ja kaksi artekin ritiläpenkkiä. Näiden maalaus maksoi yhteensä 120€ mutta se taitaa olla vähän "kantisalea" kun olen maalauttanut heillä aika paljon ;-) Hyvät uudet vuodet!

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!