o
o

Dec 17, 2014

From a 70´s cottage to a modern "box" house / 70-luvun hirsimökistä moderni laatikkotalo


I wrote earlier about our new plans for the summer cottage and here´s the drawings now.  First the new front and base and last the original architecture drawing from the 70´s from which you can see the situation now. 
Original base is now less than 50 square meters and after the extension part is build with a loft balcony, base will be about 90 square meters. Also the gable roof will be changed to a shed roof. Room hight will rise (now it´s only 2.20m) and seaside windows will be changed to a bigger ones. Extension parts walls and ceiling will be plywood and floor pinewood. Kitchen will be bigger but still without a running water. We have an excellent well here, and it´s fine for us. 
If everything goes well and winter is mild this "new" cottage should be ready in April. And after this is ready, we can spend time here, all year around. 
I have a Pinterest board called - Ideas for the summer cottage, these pictures opens my ideas more.

- - -

Tämän vuoden työt on tehty, itseasiassa jo reilut viikko sitten. Jeeee! Ensin piti vain hoitaa pari käytännön asiaa, kuten vuosittainen flunssakuume ja pari muuta rästi juttua.
Tällä viikolla sain viimeisteltyä mökin ikkunatilauksen, tehtyä jonkinlaisen luonnoksen sähkösuunnitelmasta ja löysin loistavat maalit mökkiin. Tätä kirjoittaessa tosin tajusin, että ulko-ovi vielä puuttuu uudesta osasta. Sekin vielä tarvitaan.
Vilautin jo piirustuksia aijemmin, mutta tässä on nyt kunnolla mökimme uusi ulkoasu ja pohja. Alla vielä originaali piirustus 70-luvulta, joka vastaa tilannetta nyt.
Kaikki palaset alkavat olla kasassa ja työtkin ovat v i h d o i n alkaneet. Paperisäätö vähän kesti. 
70-luvun kevythirsimökkimme muuttaa muotoaan ja laajenee. Vanhaa mökkiä ei pureta, ainoastaan katto. Seiniä korotetaan vähän ja katosta tehdään pulpettimalli. Viereen tulee vajaat 30-neliöinen lisäosa parvella. Kulku laajennusosan tulee vanhan osa päädystä, laajentamalla ikkuna-aukkoja. Kaikki ikkuvat uusitaan kolmelasisiin ja meren suuntaiset ikkunat suurennetaan. Lisäosaan tulee lähes lattiasta kattoon ikkunat ja seinät sekä katto tulee koivuvanerista. Mökki eristettään ulkopuolelta ja verhoillaan uudelleen pystylaudoituksella. Vesiä emme vedä sisälle, mutta pieni käsienpesuallas tulee ja  keittiöön kunnon tiskipöytä. Mini keittö myös laajenee, kun puramme yhden väliseinän. 
Ensin rakennetaan tuo lisäosa lähes valmiiksi ja sitten jatketaan vanhan parissa. Ja valmista pitäisi olla huhtikuussa, jos säät sen sallivat. Pienellä pakkasella on hyvä rakentaa.
Haaveilen pidemmistä jaksoista saaristossa, osan työstäni tekee ihan mistä vaan. Kunhan netti toimii ja tikulla se toimii täälläkin. Ei ehkä nyt, mutta tulevaisuudessa.
En tiedä postailenko vaiheista. Ehkä vasta kun rakentaminen on edennyt kunnolla. Mutta Pinterestiin olen keräillyt kuvia teemalla Ideas for the summer cotttage. Sitä kautta ideani avautuvat ehkä enemmän.

18 comments:

 1. Anonymous18/12/14

  Kuulostaa ihanalta! Ehdottomasti kiinnostaa runsaat tekstit ja kuvat kaikista eri vaiheista! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oukkidoukki! Yritän parhaani :D

   Delete
 2. Näyttää kivalle ...tsemppiä ☆

  ReplyDelete
 3. UUh, makeeta! Voin vain kuvitella upean lopputuloksen <3

  ReplyDelete
 4. Hei vau, mieletön projekti! Tsemppiä siihen ja hyvää joulua!

  ReplyDelete
 5. Hyvän näköinen mökki/talo tulossa! Täälläkin ollaan kiinnostuneita eri vaiheista! :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous18/12/14

  Hieno suunnitelma! Kokemuksesta voin kertoa, että tee ainakin läpiviennit vedelle ja viemärille. Sitten kun mieli myöhemmin muuttuu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Läpivienti on jo keittiössä ja tuohon "vessaan" tule käsienpesuallas läpiviennillä. Tulevaisuudessa myös polttava pönttö.
   5-v. suunnitelmani sisältää vedet sisälle, eli tämä kaikki on jo huomioitu nyt. Talon takana on loistava sähköpumpulla toimiva porakaivo. Kyseessä on nyt vain raha, ei riitä ja näillä pärjätään vielä.

   Delete
 7. Anonymous18/12/14

  Mää en tiedä rakentamisesta tai suunnittelusta mitään mutta kiinnostavalta kuulostaa ja hyvältä näyttää ja tiedän että olisin itsekin tosi innoissani tuollaisen projektin kanssa!
  Piilomajan Kati

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kati - Tekemällä oppii, lähes kaikein ;-) Mutta joo, innoissaan me ollaan tästä ja huomenna näemme mitä remppamiehet ovat tehneet täällä. Rauhaisaa joulua!

   Delete
 8. Anonymous18/12/14

  It will look great with nature in the background ! Good luck with the build !! Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. And nature is "the thing" here. Thank´s and enjoy the holidays!

   Delete
 9. Voi Minna, minkä teet!!! Tuskin maltan odottaa huhtikuulle, joten kyllä me ainakin vähän "vaihe"kuvia tarvitaan, pliis! Olen ollut pitkään vain lukulinjalla, mutta kaikki juttusi kiinnostavat ihan sairaasti:) Mukavaa joulunaikaa ja ota niskalenkki siitä flunssasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä kyllä kuntelen teitä ja toiveitanne eli ookooo! Väliaikaraportteja sitten vaan kehiin. Se on jo tainnutettu, kiitos Villis!

   Delete
 10. tutu-täti21/12/14

  Upea suunnitelma! Kannatan edellisiä, ehdottomasti pitää saada projektin etenemisestä kuvia ja tietoa. Ja sitten joskus - jos joskus ylipään tulee valmista, kun aina keksit jotain lisää - niin kirjoitat sen kirjan tästä projektista alkaen siitä, kun ihastuitte paikkaan ja päätitte ryhtyä torppaa renoveeraamaan! Onnellisia joulun ja uuden aikoja koko pesueellesi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja halausten kera - Hyvää ja rauhallista joulua! Ei tämä valmistu koskaan, taidat sen jo tietää ;-)

   Delete
 11. Aivan täydellistä! Eksyin blogiisi ja näin upeita mökkikuvia joten oli pakko lukea kaikki jutut tänne asti. Suurin haaveeni tällä hetkellä olisi tuollainen musta mökki järven rannalle, aion siis fiilistellä täällä sinun projektisi parissa tämän kesän ja lotota ahkerasti. Täydellinen tyylitaju sinulla, kiitos inspiroivasta blogista!

  ReplyDelete
 12. Oi mikä kommentti! Tervetuoa vaan Jaana!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!