o
o

Jan 12, 2015

junker - BROR BOIJEViimeisin kirppisostokseni, Bror Boijen Junker-nojatuoli. Tuoli on ollut 80-luvulla Artekin valikoimassa, nyt se löytyi Torin kautta ja matkustaa minulle Porin kautta. Pitkään olen esinyt kivaa safarituolia mökille ja nyt tärppäsi. Kyseinen kaveri vaatii vähän kunnostusta, mutta enköhän selviä siitä.  Jos muuten joku on tulossa Porista Helsinkiin lähiaikoina ja saisi Junkkerin kyytiin, laittakaa viestiä, niin neuvotellaan korvauksista.
Ja jos kaipaatte huikeita löytöjä, käykääpä www.lauritz.com ja vaikkapa tämä sivu, tai tämä. Huutojen päälle tosin tulee 20% komissio ja kuljetuskustannukset kannattaa tarkistaa.

Ja vielä myymisestä puheenollen... Kelpaisiko jollekkin Ikean "custom made" Gällö-hyllyt, joissa päädyt on jauhemaalattu (harmaa varattuharmaaksi ja vihreäksiä. Hyllylevyt on maalattua mdf-levyä. Tästä löytyy ko. hyllyjen kuvat. Hinta 65€ per setti.  Jos kiinnostaa, laittakaa meiliä aquariusblog@gmail.com
Pakko vähän tyhjentää autotallia. 

Junker tuolin kuva on lainattu Bukowskin sivuilta.


 - - -


My laters flea market find is Bror Boije´s Junker Chair with a linen upholstery. I´ve search a safari style chair like this to our country place, and now I finally find a one. Yay! Chair is still on its way, but I hope it arrives soon. 
And if you are looking for a chair like this, or some other vintage treasures, I recommend Lauritz.com

Junker chair picture is borrowed from Bukowski´s site.

5 comments:

 1. Anonymous12/1/15

  That chair looks really comfortable, just okay for reading a good book :-) Grtz, Marie

  ReplyDelete
 2. Anonymous14/1/15

  Ostin Lauritzilta y-tuolit noin kuusi vuotta sitten. Hinnat olivat silloin edulliset (aikana ennen y-tuolien suurta buumia), mutta itselleni tuli järkytyksenä se, että nettisivujen tiedoista poiketen selvisi oston jälkeen, ettei Lauritzilla ollut ainakaan tuolloin mitään kuljetuspalvelua Suomeen ja se pitäisi hoitaa täysin itse tuolien asianmukaisesta pakkaamisesta lähtien. Kuljetuksen löytäminen olikin melkoinen rumba, koska suurin osa tiedusetlemistani rahtiyhtiöistä ei hoitanut yksityisten tämäntyyppisiä pienkuljetuksia. eikä voinut pakata tuoleja. Sain Lauritzin suostuteltua pakkaamaan tuolit (veloittivat tosin pahvilaatikoista erikseen) mutta kuljetukselle tuli hintaa reilut viisisataa, mikä nosti tuolien hintaa varsin tuntuvasti. Lisäksi epäilen että tuolit vaihtuivat Lauritzin päässä toisiin, sillä ostamieni piti olla ns. "Deluxe-tasoa", mutta osoittautuivatkin kuviaan huonokuntoisemmiksi.

  Eli lämpimä suositus Lauritzille laajan valikoiman ja Suomea edullisempien hintojen takia, mutta suosittelen tarkastamaan kuljetusvaihtoehdot ja mahdollisuudet ennen ostamista! Paras olisi, jos hankkimansa huonekalut voisi itse hakea paikanpäältä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista. Itse en ole ostanut Lauritzilta, mutta ystäväni ovat ja tuntuivat ainakin tyytyväisiltä. En jaksa sumplia noita kuljetuksia. Pitäisi olla todellinen aarre tai hinta sitten niin alhainen. Lähinnä keskityn surffailemaan sivuilla ;-)
   No jopas oli harmi jos tuolit olivat vaihtuneet. Mutta joo, valikoima on hyvä, paljon parempi kun meillä.

   Delete
 3. Anonymous14/1/15

  Sama juttu, vahingosta viisastuneena. Kauniisti verhoillun Finn Juhlin Pelikaanin vuoksi voisin kyllä moiseen rumbaan ryhtyä toistamiseen. Niiden löytäminen Suomesta on täysi mahdottomuus. Mukavaa viikon jatkoa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse kuolaan tuolta Børge Mogensenin Hunting Chairia, jota ei myöskään löydy Suomesta ;-) Rajani kuolaamiselle ei ole kuitenkaan ylittynyt, eli tyydyn vain ihailemaan ;-) Minusta kaikkea ei pidä edes saada, haluaminen on jo yksi ilo. Sitä samaa!!

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!