o
o

Jan 28, 2015

WOOD, LINEN, LEATHER - junker
Tässä se on nyt, viimeisin kirppisostokseni - Junker, valmista Dux ja suunnittelija Bror Boije. Kun näin tuolin, tuli jostain syystä mieleeni Ernest Hemingway ja viskilasi... No, siitä maailmasta ollaan kaukana mutta hyvin se sopii kotiinkin, vaikka mökille olen tätä ajatellut. 
Tuolin pellavaverhoiltu runko ja puuosat olivat huippu kunnossa. Toisen käsinojan tikkaus oli rikki, mutta sain ommmeltua sen aika siististi eilen. Irrallinen pellavapehmuste, joka ei ole kuvassa, oli hieman laikukas. Pesin sen oliviöljyä sisältävällä Marseille-saippualla (saa Ruohonjuuresta 3.50€) ja nyt odottele vielä kuivumista. Tosin, ei tuoli  pehmustettansa pahemmin kaipaa, on sirompi ilman. Nahkaiset käsinojat hinkkasin superlon sienellä ja samaisella saippualla ja sain ajan tuomat pahimmat laikut pois. Öljyän vielä vähän kuivat nahkaosat kylmäpuristettulla kookosöljyllä. Sen ei pitäisi tummentaa pahemmin nahkaa, ainostaa kosteuttaa.
Kunnostaminen on aina kivaa. Toisen romu, on toisen aarre :D

 - - - 

My favorite materials are wood, linen and leather so it´s no wonder I like this simple safari style  Junker chair by Bror Boije. I bought this chair from the web flea market and yesterday Junker finally arrived. Well, actually I bought this to our country place, but chair looks fine here, so let´s see where this ends.
Chair´s padding (which is still drying) and those leather armrest were slightly spotted but I washed them with Marseille soap and result was great. Now I still need to oil the leather parts with virgin coconut oil, it makes them softer and don´t change the color. Also another armrest was broke but I sew it. And of course this restoring for me, is just fun and a kind of hobby to me. It´s nice to buy someones trash and turn it to a treasure :D

16 comments:

 1. Äärettömän kaunis tuoli ja loistava löytö! Voiko kysyä paljonko maksoit kauneudesta? :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi toki ;-) 250€ sisältäen kuljetuksen Porista. Samalla hinnalla saa Ikeasta nojatuolin. Tämä on ostettu 80-luvulla Artekista.

   Delete
  2. No ei todellakaan paha! :-) Nauttikaa uudesta kauneudesta kodissa <3

   Delete
 2. Kaunis! Voi miksi maailmassa on niin paljon kauniita tuoleja, mutta tilaa niiden pitämiselle niin vähän. Tälläkin hetkellä säilytän varastossa kauniita tuoleja kun ne eivät vain mahdu kotiin laitettavaksi, eikä niistä vielä ole raaskinut luopuakaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä ole tuoli ja lamppu friikki - ja vähän friikki muutenkin ;-) Eli tiedän tunteen, tämä oli vaan PAKKO ostaa, se huusi meidän mökin perään.

   Delete
  2. Liityn tuohon friikkijoukkoon; vintagetuolit, -valaisimet, vanhat astiat jne... :)

   Delete
 3. Se on hieno, ja näyttää vielä todella mukavalta istuakin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vanhat (ja varmaan uudetkin) Duxin tuolit ovat aika ergonomisia. Tukeva pellavakangas on pingoitettu runkoputkien päälle joten se joustaa vähän. Tämä on sellainen päiväuni tuoli ;-)

   Delete
 4. On ihanaa, kun joku löytää kirpputorilta jotain todella kaunista, jota sitten voi itse kadehtia. Huippulöytö! 😊

  ReplyDelete
 5. Uskomattoman kaunis löytö!

  ReplyDelete
 6. Anonymous29/1/15

  Very nice ! You make restoring that chair look like it was easy... well I can say I find it rather a difficult job ! But the result is great and now you can enjoy your beautiful chair for a long time, you gave it a new life ! Nice job ! Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Marie, this was easy! Mainly I just washed this ;-)

   Delete
 7. Voi Minna, aivan sietämättömän upeaa! Hieman katkerana toivotan onnea mahtavasta löydöstä ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja nyt vaan googlettamaan junkkereita. Ei tämä ole varmastikkaan Suomen ainoa ;-)

   Delete
 8. Voihan kettu mikä löytö. Oon vihreä kateudesta!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!