o
o

Jan 30, 2015

FUTURE CLASSICS + including a sale code

Tulevaisuuden kalusteklassikot - keitä he ovat? Sitä pohditaan nyt Vitra Store Helsingingissä, erityisen kampanjakuukauden merkeissä, joka starttaa huomenna.
Jäin miettimään asiaa itsekkin, käytän aika paljon sanaa blogissani. Mitkä ovat ne kriteerit, ansiot tai adjektiivit jotka ovat ansion tai arvon takana. Ja huomasin asian analysoimisen olevan yllättävän haasteellista. Se mistä pitää, on usein puhdas tunneasia.
Ensimmäisenä tuli mieleeni tasapaino tai balanssi laadun, materiaalien ja muotoilun kanssa. Niiden täytyy olla kohdallaan. Muotoilu ei saa olla liian "ujo" muuten kukaan ei huomaa. Silti taas, liian "äänekäs" vetää likaa huomiota puoleensa ja siihenkin kyllästyy helposti. 
Toiseksi mieleeni tuli käytännöllisyys ja toimivuus. Tyylikäs, hyvä muotoilu ei suinkaan tarkoita funktionaalisuutta, mutta pitääkö klassikon olla toiminnallinen tai selkeästi johonkin tarkoitukseen suunniteltu tuote? Ei oikeastaan - minusta. Toimiva kyllä, mutta kalusteen klassikko "arvo" määrittyy sillä, kuinka helposti yhdisteleminen eri tyyleihin onnistuu ja miten hyvin tuote kestää ajan hampaissa, muuttumatta näkymättömäksi.
No, tämä on aihe josta pohdintaa ja eriäviä ajatuksia varmasti riittää. Mutta, mitä mieltä te olette, onko näistä tulevaisuuden klassikko ainesta?

Esiraadin, eli Vitran henkilökunnan, valitsemat ehdokkaat ovat:

Katriina Nuutisen näyttävä Hely-valaisin
Naoto Fukasawan Marunille suunnittelema tyylipuhdas Hiroshima-tuolisarja
Kirsi Gullichsenin veikeä Morris-pöytä
Jasper Morrisonin Vitralle suunnittelema Korkkijakkara
Ronan & Erwan Bouroullecin Slow-nojatuli
Nemon Crown Major moderni kattokruunu

Käykää ihmeessä äänestämässä. Puumerkin jättäneiden kesken arvotaan kaunis L´Oiseau-puulintu. Ja kandidaatit poseeraavat luonnollisesti liikkeen ikkunassa. Huomenna, lauantaina on Hely- valaisimen suunnittelija Katriina Nuutinen myös paikalla klo. 12-16.00.

Sokerina pohjalla, te blogini lukijat, saatte -10% kertaostoksesta koodilla "TULEVAISUUDEN KLASSIKOT" koko kampanjan ajan 31.1 - 28.2 Eli jos suunnittelette hiitolomareissua Helsinkiin, kattattaa poiketa Yrjonkatu 8.ssa!

Toteutettu yhteistyössä Vitra Store Helsingin kanssa.

 - - -

Vitra Store Helsinki starts tomorrow a special campaign called Future Classics and - you! My read reader can have  -10%  with the code "TULEVAISUUDEN KLASSIKOT"  (future classics) during the campaign weeks 31.1 - 28.2 from entire selection. So if you are coming to Helsinki, I recommend to visit Vitra Store Helsinki (Yrjönkatu 8 ) and also vote the future classic candidates, which are:

Hely lamp, designed by Katriina Nuutinen
Hiroshima-chair, designed by Naoto Fukasawa for Maruni
Morris side table designed by Kirsi Gullichsen
Cork family stools, Jasper Morrison for Vitra
Slow chair designed by Bouroullec brothers for Vitra
Crown Major lamp designed by Jehs + Laub for Nemo

This post is in partnership with Vitra Store Helsinki.

4 comments:

 1. Anonymous30/1/15

  These are "happy" pictures, full with colourful stuff that brings me in a good mood :-) Have a nice weekend! Marie

  ReplyDelete
 2. Hiroshima on ehdottomasti klassikko jo nyt, sen muotokieli on niin älyttömän hieno että melkein itkettää. Tuolien suunnittelu on älyttömän vaikeaa, tässä on onnistuttu täydellisesti. Myös Slow chair on klassikko ainesta. Riittävä omaperäisyys ja tuotteen toimivuus. Minusta ne jo riittävät. Morris on jo aika "nähty" siinä ei ole mitään kovin innovatiivista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hiroshima on ihan mielettömän hienoa työnjälkeä ja eikä muotoilukaan paha ole. Taitaa olla klassikko jo syntyessään. Itse taas pidän Morriksesta todella paljon. Eihän se uutuus ole mutta, hienoa työtä ja muotoilu toimii minulle. Mutta, kuten jo totesin, näistä löytyy varmasti hyvin erilaista mielipiteitä, kuten pitääkin ;-) Kiitos Terhi.

   Delete
 3. Me gustaaa!!! La verdad que cuando tenemos un piso con poco espacio como es mi caso, me parece un poco mas sencillo decorarlo ya que sólo necesitamos de un poco de imaginación y una pequeña ayuda de blogs como el tuyo. Gracias por compartir

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!