o
o

Feb 16, 2015

the BLACK BOX / cottage´s building project week 6
Tässä vaiheessa ollaan nyt, eli kontrasti on vielä kohtalaisen kova. Uusi osa näyttää suhteettoman korkealta ja vanha osa vähän paritomalta ja vinolta, kiitos notkoselkäisen katon.
Jossain vaiheessa mietimme vaihtoehtoa jossa vanha katto jäisi, onneksi ei. Nyt sen vinouden vasta huomaa, kun vieressä on täysin suora talo. Ensi viikolla lähtee jo vanha katto ja runkoa korotetaan vajaat metri. Tänään saapuivat jo kaikki uudet ikkunat ja saa nähdä avataanko jo tuulensuojalevyjen peittämät ikkunapaikat jo tällä viikolla. Sisätyöt ovat myös alkaneet ja kunhan saan vähän valoa tuohon "laatikkoon" otan pari kuvaa sieltäkin. Hyvältä kuitenkin näyttää. 
Kunhan työ vähän vielä edistyy, avataan vanhan talon päädyssä oleva ikkuna-aukko isoksi oviaukoksi ja liitoksen vielä viimeistelee, uusi yhtenäinen puulattia.
Pikkuhiljaa olemme aloittaneet mökin tyhjentämistä, perjantaina pitäisi jo kaikki olla pois. Yksi seinä pitäisi myös ehtiä kaataa, tarkoitus kun on laajentaa kopin kokoinen keittiö. Kovasti koitan myös veikkailla, koska pääsen maalaamaan uutta ulkolaudoitusta ja käsittelemään puulattiaa sekä seiniä, veikkaan että huhtikuun alussa. 

- - - 

Our cottage project looks now like this. Contrast between the old and new part is still huge, but after old parts roof is done, new windows and weatherboards are installed, makeover will start to look something. Hopefully this week, window places are opened and I can take few inside pictures also. Right now my guess is April, then we can already see a stylish "box"summer house. 

8 comments:

 1. Ihan mahtavalta näyttää. Seuraan innolla kuinka tyylikäs tästä tulee ja samalla imen inspiraatiota ensi kesän vastaavaan mökkiremonttiin, joskin hieman pienemmässä mittakaavassa; pientä laajennusta, uutta lattiaa ja ikkunaa. :) Paras mökki- ja sisustusblogi, kiitos siitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tanja! ja olipa kannustava kommentti :D No, aika samaltahan kuulostaa tuo teidän remppa. Omamme teemme niin tiukalla ja pienellä budjetilla kun vain mahdollista ja edullisia materiaaleja käyttäen. Lupaan tehdä ainakin ikkunoista ja lattiasta ihan oman juttunsa kunhan saada ne paikoille ;-) Ja toki voi toivomuksia ja kysymyksiä esittää.

   Delete
 2. Aivan upean tuosta tulee! Ja mikä maisema teillä on siellä. Kyllä luonnon helmassa vaan sielu lepää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sanna! Täällä merituuli tuivertaa ja peurat loikkivat ;-) t

   Delete
 3. Anonymous18/2/15

  Wow... impressive !! Marie

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Mirkku! En halua puhua näistä summista ihan tarkaan, mutta joo, aika lähellä on arvaukseni. Emme tosin tee vain lisärakennusta ja eristämme tuon vanhan osan, uusimme katon ja teemme vielä uuden lattian vanhan päälle. Lisäksi korotamme runkoa ja uusimme kaikki ikkunat eli kallis paukku, mutta vielä vähän halvempaa kun olisimme rakentaneet uuden noin 90 neliöisen mökin ;-) Onhan tässä sentään vielä vanha hirsirunko jäljellä… Ja tiukasti olen tämän budjetoinut, mutta silti on pieniä yllätyksiä tullut. Esim. jo rakennuslupa maksoi yllättävän paljon.
   Todella kiva kuulla että tämä on innostanut teitä ja toivottavasti vielä innostaa enemmän, eli isot peukut tulevalle projektille ja käypä kertomassa, mihin päädyitte.

   Delete
 5. Anonymous5/4/15

  Heippa! Näyttää mahtavalta! Mekin täällä pohditaan laajennetaanko vai rakennetaanko pieni vierasmaja. Mitä teidän tämä rakennusprojekti suurinpiirtein maksaa? Yli 50 000? Kiitos vastauksestq jo etukäteen :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!