o
o

May 5, 2015

My little helper - Wagner


Taisin sanoa maalivalmistajalle ( Virtasen Maalitehdas ), että maalaan vain kerran. Aikani ei riitä nyt kun yhteen kierrokseen. Toisin sitten kävi. 
Maalasin jo huhtikuun alussa nuo korkean lisäosan ulkolaudat ennen asentamista, sattui loistava aurinkoinen viikonloppu kohdalle. Olihan se vähän maratooni, mutta kun aurinko paistoi ja mittari hipoi yli kymmentä ei paneeli satsin raahaaminen, maalaaminen ja kuivumaan kasaaminen vienyt kun vähän vajaat kymmenen tuntia. Apuna minulla oli  Wagnerin WallPerfect Flexio 585, eli ruiskumaalauslaite jota tarjottiin testiin minulle viime syksynä. Ja sehän uposi, kuin veitsi voihin. "Pikku apurillani" sain ruiskutettua käyttämäni öljymaali seokseni ( 50% mustaaVirtasen 4 öljyn laatumaalia ja 50% Virtasen 3 öljyn kuullotetta) tasaisesti ja nopeasti. Paikoittain vedin vielä pensselillä maalia puun raakapintaan kiinni.
Ajatus oli jatkaa samalla kaavalla seuraavana viikonloppuna, mutta silloin satoi jo räntää eli ei maalailtu  ja miehet olivat ehtineet asentaa osan maalaamattomista paneeleista jo seinään. Eli jatketaan ruiskumaalaamista suoraan seinälle heti kun säät sallivat, mutta seuraavana viikonloppuna tuulikin sitten aika reippaasti… Eli jatkoinkin pensselillä.
Viime viikonloppuna, kuvittelin vihdoin hoitavani vain pikku viimeistelyjä eli maalaisin pari smyygiä ja kuistin sisäosan, mutta huomasin että seinät jotka olin viimeksi maalannut, olivatkin viiruilla, eli paneeli oli kuivunut ja myös muutamassa kohdassa oli maalia liian ohut kerros (näkyy hyvin tuossa laajassa kuvassa). Musta väri on aika armoton. Otin taas Wagnerini esille ja ruiskutin seinät kauttaaltaan sillä kevyesti. Eli vihdoin - tämä on tehty!

Paikoittain teki tiukkaa, mutta ruiskumaalaus "pistoolini" oli kyllä korvaamaton. Suojata piti hyvin, etenkin ikkunat. Tuulisella säällä ei kannata kovin kuitenkaan ruiskutella. Mutta kun sää on hyvä, menee tuollainen kuistin sisäosa 15 minuutissa. Laite on sen verran kevyt, että hento naismaalari (kuten minä) jaksaa hyvin kannatella sitä. Maalia pitää luonnollisesti lisätä säiliöön tasaiseen tahtiin ja paikoittain pitää pensselillä vähän sutia raakalauta pintaan maalia puun sisälle, mutta maalausjälki on hyvin tasainen ja suihku helposti säädettävissä. 
Nyt laite on jo putsattu, maalaushaalari on lentänyt roskiin ja olo on helppottunut. Ja kohta voikin sitten siirtyä sisätöiden pariin…

- - -

My spring project is now done. I´ve painted our cottage - and twice! First layer, just wasn´t enough.   There was still some light spots ( see the wide picture) Originally I thought two weekends would be enough - But thoughts are just thoughts and reality is something else, when you renovate or build something.
Luckily I was asked if I would like to test Wagner´s manual paint unit Wall Perfect Flexio 585 and as you can guess it was a perfect little helper for this project.
I had to protect windows, patio and my self, properly, but after this was done, painting was like dancing.


12 comments:

 1. Anonymous6/5/15

  Beautiful Cottage, byt why black paint?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Because we want to have a black cottage and we like black :D

   Delete
 2. Upeaa jälkeä olet saanut aikaan, kuten aina. Ei ole mökki enää entisensä, alkaa huvilalta näyttää! Tuskin maltan odottaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, sitä minäkin odotan, siis mitä sisällä tapahtuu. Vähän on hidastunut hommat ja tässä on ollut pari pientä ongelmaa, ensi lattian kanssa ja nyt vielä parven. Asiat alkaa olla korjattu mutta toivotaan että kohta pääsisin sisähommiin. Kiitos Nalle! En mä tätä huvilaksi vielä kutsuisi, ei tule vedet sisälle ja muutenkin pysytään aika "mökki" linjalla näissä mukavuus asioissa. Pitää olla kontrastia kaupunki asumiseen.

   Delete
 3. ...mitä sisällä tapahtuu!

  ReplyDelete
 4. Anonymous6/5/15

  Black is ideal : in winter you find your home in the snow, in summer it contrasts nicely with the lovely green of nature !! Job well done !! Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. I think so too - Thanks Marie :D

   Delete
 5. The cottage is looking so cool in black! I just love it! What a great opportunity to try out the Wagner! Looks like a lot of fun actually :)
  Don't miss my OPENHOUSE give-away this week!
  http://www.sosoftsunday.com/2015/05/win-win-win-openhouse-magazine.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. It was fun and thank you! Your new blog looks great!

   Delete
 6. Tämähän tuli hyvään saumaan. Pitäisi huoltomaalata talon puupinnat ja Wagner voisi jopa tulla kyseeseen. Pohdin vain kuinka paljon sottaa? Hyvää viikonloppua! Olet arvatenkin menossa mökille?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riippuu vähän kanssa maalista. Öljymaali, mitä minä käytin, sottaa aina. Mutta esim. huoltomaalaukseen, aivan täydellinen, jos et halua tuhrata koko kesää maalaamisen parissa ;-) Suojaa alusta, ikkunat ja itsesi ja sitten vain ruiskutat.
   Jep! Ja katsomaan onko meillä sisätyöt vähän edistyneet. Viikonloppuja!

   Delete
 7. Wow, this is so amazing, I can hardly believe it! I check your blog every once in a while and had seen your plans, but the result is beyond my imagination. Who could have guessed that that '70 cabin could turn into this? The cottage turned out great, both design and functionality. Great job!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!