o
o

May 8, 2015

Japanese mapleVähän jo käsiä kutittelee pihatöiden pariin maalla. Ja kaupungissa en saa edes partsia siivottua. Pientä rupsuttelua sieltä täällä olen ehtinyt mökillä jo tehdä, mutta lautakasat ja rempparojut vielä vähän jarruttavat. Palautin Plantageniin kuvasrekvisiitta ja Japaninvaahtera tarttui matkaan. Nyt pakkaan sen ja lapset autoon ja lähdetään katsomaan onko meillä lattia jo mökillä. Hyvät viikonloput! 

- - - 

My latest crush - Japanese maple. I returned some props to plant shop and this came along. And with this picture, I´ll just say - Have a nice weekend! 


7 comments:

 1. Minullakin on tuollainen komistus, odottelee säiden lämpenemistä kun on kuulema herkkä paleltumaan. Hyvää viikonloppua teidän perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin muuten varmaan on. Istutin sen juuri suurempaan ruukkuun mökin edustalle ja hyvältähän se näytti. Kiitos ja samaa sinne! Olen heilunut pihatöiden parissa koko päivän - todella virkistävää.

   Delete
 2. Oi, miten kaunis! Onko siis vallan sisäkasvi, vai voiko sen istuttaa myös ulos?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tämä taitaa ruukkukasvi enemmänkin olla, tai ainakin itse istutin ruukkuun ja otan talveksi sisälle tai sitten ainakin pitää suojata hyvin. Tätä luonnehditaan leutojen, merellisten ilmastojen kasviksi. Esim. jo Ahvenanmaalla kasvaa ympärivuotisesti. En tiedä riittääkö Turun saaristo vielä tälle.

   Delete
 3. Meiltä löytyy pihasta kymmenisen kappaletta japanese maple trees:) Ovat todella kauniita ja melko isoja. Kasvavat tosi nopeasti. Sain työpaikankin niiden avulla, nimittäin nykyinen työnantajani ihasteli yhtä harvinaisempaa lajiketta meidän pihallamme ja siitä se juttu sitten lähti:) En ole osannut ajatella tätä normaalikokoisena sisäruukkukasvina mutta toisaalta voihan Suomessa kasvattaa myös sitruunapuuta ruukussa sisällä (meillä on niitäkin omalla pihalla). Mä uskoisin kyllä että tämä sun puu voi viihtyä myös pihalla Suomen ykkösvyöhykkeellä johon Turkukin kuuluu. Nämä kasvavat tosi nopeasti ja toisaalta ovat myös suosittuja "bonsaipuita" eli niitä typistetään jotta eivät kasva, sinähän voisit tehdä tästä vähän isomman bonsai-projektin:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haah, mikä stoori. Kiitos! En tiedä tuosta "bonsai-projektista" ihan hillitön hortonoomi en ole, vaikkakin täysin hurahtanut viherkasveihin. Haluaisin istuttaa tätä talon vierustalle, jos vain kestää, mutta veikkaan että tämä saattaisi suojaisassa paikassa elellä ihan onnellisena. Saaristossa on aina vähän leudonpaa, tosin välillä hyvin tuulista. Muistaakseni tuossa lapussa, kasvin kyljessä, kasvukorkeudeksi ilmoitettiin 1,5m ja se kuulostaa ihan hyvältä. Kiitos Susanna vinkeistä!

   Delete
 4. I love this photo! The colours look stunning together! Where have you bought the black pot?

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!