o
o

May 25, 2015

Sneak peek inside the cottage

No niiin. Vähän jo sisäkuviakin mökistä, eikä vaan noita kukkakuvia. Oli jo aikakin. 
Eli tältä näyttää nyt ja vielä parisen viikkoa menee, niin pääsen käsittelemään lattiaa ja voidaan asentaa keittiö. Tuo eka kuva meidän makkarivintiltä avaa ehkä parhaiten kokonaisuutta.
Puupinalla mennään, tarkemmin sanottuna ihan perus 12mm koivuvanerilla jossa on eloa ja eroja värisävyissä, ihan kuten toivoin. En halunnut tästä liian kliinistä, sellaista uudiskohdetta. Joku pieni roso pitää olla. Lattia on mäntylautaa joka on asenettu ensin ja seinät vasta sen jälkeen, eli näin saimme täysin listattoman mökin. Ainoastaan vintillä piti lattia asentaa seinien jälkeen, jotta tuo vaneriseinä saatiin saumattomasti ja kauniisti jatkumaan alas asti. Ylhäällä tuli pieni "ongelma" ja sen on korjattu, mutta sen seurauksena lattian rajaan tuli ohuet vanerilistat. Eivät haittaa minua, kalusteet kuitenkin peittävät osan. 
Vaikeinta on ollut vanhan ja uuden osan yhdistäminen. Uusi kun on tikkusuora ja vanha kiero kun mikä. Onneksi hyvät ja taitavat timpurimme ratkaisevat nuo ongelmat. Minä keskityn suunnitteluun :D
Tuon listattomuuden lisäksi mietin aika tarkkaan ikkunoiden paikkoja ja niiden kokoja ja täytyy sanoa että mitään en vaihtaisi. Pähkäily kannatti. Ihan akvaariota en tästä halunnut mutta valoisan ja avaran mökin jonne luonto "tulee sisälle". Ens viikonloppuna taas lisää. Koitan ottaa kameraani vielä piuhankin mukaan, niin ei tarvitse mennä taas puhelinkuvien kautta.

- - - 

Finally some inside  pictures from our cottage project. This is still a building site, but now you can already see whats coming. And about two weeks and this should be ready! 

22 comments:

 1. On kyllä mahtavan hieno. Instassa tulee ihailtua enemmän. Ja tuo vaneri <3 viehättää mua niin paljon, että täytynee sitä jotenkin saada uuteen taloon. Onko vanerit kiinnitetty ihan vaan koolinkeihin vai onko alla esim kipsilevyä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, siellä tämä päivittyy vähän realiajassa ;-) Kipsilevyä ei missään nimessä. Vaneripalat ovat todella painavia. Kattoon ne on kiinnitetty pitkillä ruuveilla, seinään nauloilla ja koolinkeihin.

   Delete
 2. Congratulations!!! The space looks good and I can imagine the smell of the wood!! Can't wait to see how you'll decorate it!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Ale! Before I start to decorate I have to wax the floor and install the kitchen but then - It´s the nice part ;-)

   Delete
 3. On ihana.
  Huikee tuo parvi.
  Mukava seurata mökin sisustuksen kehittymistä jatkossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tattista! Tämä on loppuelämän projekti, jos nyt rehellisiä ollaan ;-)

   Delete
 4. No onpas täällä tapahtunut! Mulla ollut niin huikeen pitkä blogitauko etten tiennyt että olette aloittaneet laajennusprojektin! Wau! Samaa näköä kun meidän sun houssin kuutiossa haavetalossa. Mustat laudat rocks! Ja vaneri on aina jees.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmaan teki hyvää ;-) Mutta loistavaa kun palasit!
   Tämä on alkanut tammikuussa eli suht sutjakkaa ollaan edetty. Rakastuttiin saaristoelämään ja päätetiin laajentaa ja eristää talviasuttavaksi. Ne Sun Housit on hienoja

   Delete
 5. wow I love what I guess there... and such exotic for me... it's gonna be a very nice and peaceful place for summer resting... Enjoy!!

  ReplyDelete
 6. Upeat maisemat noista ikkunoista! Tuossa on kyllä mahtavaa istuskella ja katsella sesonkien vaihtumista.

  Vaneripinnoista tykkään myös. Nuo antaa niin paljon tilaa sitten leikkiä sisustusmateriaalien kanssa.

  ReplyDelete
 7. Vaneri on kyllä kaunista...ja sopii mökkiinne hyvin...itsellä on pätkä työpyötää paksusta vanerista,käsiteltynä tummalla petsillä..ja toimii mainiosti..
  .ja nuo ikkuna maisemat...todella tarkkaan mietitty ikkunoiden paikat...tuokin neljännen kuvan ikkuna koivutaustalla...siis aivan kuin taulu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se tumma petsi korostaa hienosti puun syitä ja sitäkin on tarkoitus vähän testailla täällä. Kiitos! Maisema on täällä se joka määrittää aika paljon, joten sen ehdoilla mennään. Kaupungissa tuijotellaan sitten naapuritaloa ;-)

   Delete
 8. No nyt näyttää hyvältä, huh huh! Onnea, nopeasti olette saanet projektia edistettyä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne on nää meiän miehet täällä, riuskat saaristomiehet, hyvät timpurit ;-)

   Delete
 9. Mikä huikea näkymä suurista ikkunoista! Ja toi koivuvneri on aivan kymppivalinta. Tulee mieletön lopputulos.

  ReplyDelete
 10. On niin mahtava että. Yksinkertainen on kaunista ja tuo maisema <3

  ReplyDelete
 11. Upean näköinen! Vanerikattoa suunnittelevana kysyisin, että käsittelittekö pinnan jotenkin. Ja onko näin vuoden jälkeen tummunut?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä kysytään ihan koko ajan ja pakko rehellisesti sanoa - En tiedä. En huomaa eroa, mutta ehkä jos siirrän jonkun kiinteän kalusteen, näen sitten. Tämä on hyvä näin - yhä!
   Puu on puuta ja se elää ja tämä pitää muistaa. Myös ajan kanssa patinoitunut pinta on kaunista. Meillä oli täällä ennen yli kolkyt vuotta vanhat mäntyhirsiseinät, joita ei ollut käsitelty mitenkään ja nekin olivat kauniit.

   Delete
 12. Hei Minna, kaunista ja orgaanista tuo vaneri.
  Mistä olet löytänyt noin isoja levyjä, voitko suositella hankinta paikkaa?
  Olemme ajatelleet mekin pinnoittaa takkahuoneemme sillä.
  Kiitos jo etukäteen.

  ReplyDelete
 13. Hei, vaneri näyttää kauniilta ja orgaaniselta. Mekin suunnittelemme takkahuoneemme seinien päällystämistä vanerilevyillä.
  Voisitko Minna vinkata, mistä hankkia sopivaa vaneria? En ole nähnyt noin suuria levyjä rautakaupoissa. Kiitos jo etukäteen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Nämä levyt ovat ihan peruskokoa ja ns. Rautakauppatavaraa. Niistä on vain tehty kauniit, tasaiset pinnat. Kiitos hyvän timpurin. Urakoitsijani hoiti levyt ja luulen että Sarokkaalta.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!