o
o

Oct 14, 2015

Artek turns 80Tiesittekö että huomenna tulee kuluneeksi tasan 80 vuotta Artekin perustamisesta. Vuonna 1935 Maire Gullichen, Nils-Gustav Hahl ja Aino & Alvar Aalto yhdistivät osaamisensa ja voimansa, luoden legendaarisen kotimaisen designin lippulaivan. Siitä on edetty pitkälle. Tuskin Alvar osasi aavistaa, että Lontoon Wood Only -näyttelyyn vuonna 1933 suunniteltu 60 jakkara myisi reilusti yli miljoona kappaletta ja sitä kopioitaisi maailmanlaajuisesti. 
Ensimmäinen oma Artek muistoni on aika tarkalleen 30 vuoden takaa. Vanhempani raahasivat minut sohvaostoksille. Ostoslistalla oli mm. Ben af Shultenin sohva, lähes samanlainen minkä ostin käytettynä tänne mökille. Ympyrä sulkeutuu. Mutta muistelut nyt sikseen, sillä synttärijuhlan kunniaksi Eteläesplanadin liikkeessä on hienoja tarjouksia huomisesta alkaen (mm. se 60 jakkara satasella) ja nyt lauantaina 17.10 juhlitaan kakkukahvien ja ostoalennusten merkeissä. Kaikki Artekin omat tuotteet ovat -20%. Jokainen kävijä saa myös muistoksi juhlavuoden kunniaksi teetetyn, kuvissa olevan julisteen, josta melko varmasti tulee keräilykappale. Eli käykääpä hakemassa omanne! Ja muutenkin sanomassa heippa, hienolle liikepaikalle. Sillä kohta Artek muuttaa, eli nämä ovat vikoja kemuja tässä paikassa.

Ilolla ja kunnialla, on postaus tehty yhteistyössä Artekin kanssa. Onnea aina tyylikkäälle synttärisänkarille!Artek turns 80 tomorrow and next Saturday 17.10 elegant Finnish design icon celebrates its long and successful journey. 
If you are in Helsinki during the weekend, I warmly recommend to visit the main store at Eteläesplanadi 19. There are now great offers and all Artek´s own products -20% Also all visitors gets this magnificent Artek 80 years party poster for free.  Congratulation Artek!

Collaboration with Artek.12 comments:

 1. Anonymous14/10/15

  Ups! Maire Aalto? Taisi tulla pieni ajatusvirhe. Ainoahan kuitenkin tarkoitit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No uups todellakin. Jäin miettimään tänään Villa Maireaa, jossa on ollut ilo vierailla ja taisi jäädä Maire vähän päälle ;-) Onneksi oikolukusi toimi :D

   Delete
 2. Anonymous14/10/15

  Paljon sulle maksetaan mainostamisesta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja miten se tähän liittyy? En taida olla ainoa bloggari joka tekee näitä yhteistyö postauksia.

   Delete
 3. Onnea Artek!
  Ollappa nyt Helsingissä. Taatusti menisin jo tuon lahjaksi jaettavan julisteen vuoksi.
  Pitääköhän värvätä tai lahjoa joku helsinkiläinen kaveri tuo juliste noutamaan. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ihan ehdottomasti pitää. Tässä kun ei oo mitään ostopakkoa tms. Nyt joku frendi kakkukaffele ja fiilistelemään sekä hakemaan se juliste ;-)

   Delete
 4. Love it!Is it only available in Finland?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Andrea! Me too. These posters already run out but the new batch is coming later this year and it should be available also online ( for instance via Finnish Design Shop )

   Delete
 5. Oli muuten ehkä parasta ikinä syömääni porkkanakakkua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jees! Sä kävit siellä. Toivottavasti ehdit saada julisteen, ne kun loppui kesken. Vieraita taisi tulla puolet enemmän kun odotettiin ;-)

   Delete
 6. 60jakkara piirustuspoydällä on osa monia arkkitehtoonisia kokonaisuuksia ja kaluste joka ei missään nimessä sarjatuotanto-skaalassa aikalaisena alennuksessa saanut olla kallis kansalaiselle. Nyt olemassaoleva 100 euroa alennus-hinta ei ole se miksi kaluste suunniteltiin alunperin. Suunnittelun periaatteet on haluttu muuttumaan ainoastaan rahanhimon ja taloudellisen ylivallan ylläpitämiseen ja ei täten palvelemaan alkuperäistä funktionalismin ja modernin olevan ja tulevan yhteiskunnan tarvetta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tällä sinun asenteella ei ikävä kyllä nosteta Suomea lamasta pois. Yksi tämän hetken ongelma on takkuava kauppa, niin koti- kuin myös ulkomaille. Meillä on hyvin vähän näitä kotimaisia yrityksiä / brändejä, joilla voi paukuttaa hekseleitä, joten sinuna olisin ihan ylpeä aiheesta ja niin olisi Alvar Aaltokin. Aamen.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!