o
o

Feb 7, 2016

Restored old herringbone parquetParketti on valmis. Päädyin lakkaukseen mutta kevyesti valkoisella pigmentillä.  Kaikkiaan kerroksia on neljä. Ensimmäinen on väritön pohjalakka ja kolme seuraavaa valkoisella sävytettyä (kotimaisen Kiillon lakkoja). Tammi ei varsinaisesti ole vaalea puu, silti oma toiveeni oli saada lattia niin vaaleaksi kuin mahdollista, ilman että puun luonnollisuus ja pinta katoaa. Öljyä mietin, mutta se olisi nostanut puun syitä esille ja korostanut seassa olevaa punatammea sekä ajan kanssa nostanut parketti "ruotojen" rakoja, joten päädyin tähän ja nätti on!  Ensi viikolla vielä listat ja sitten olkkari alkaa olla valmis. 


Living room´s old herringbone parquet is restored now. I ended up using lacquering with white pigment so the result light and natural. 

24 comments:

 1. Aika nätti. Meille on tulossa ihan tavis tammiparketti valkomattalakattuna. Mietin että onko järkeä ottaa lattia jossa puunhinnan on sävytetty valkoisella, mutta se on vaan niin nätti. tästä tuli tosinhyvä, parempi kuin vanha kellastunut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin on. Tsempit remppaan!

   Delete
 2. Replies
  1. Tuli nätti. Tässä nyt oleva kiilto himmentyy vielä parin viikon sisällä kun lattia kovettuu kunnolla.

   Delete
 3. En varsinaisesti ole kalanruotojen ystävä, mutta tämä on kyllä kaunis ! Lämpöisä, muttei kuitenkaan hallitseva sävy :)

  ReplyDelete
 4. Voi vietävä, kuinka upea!

  ReplyDelete
 5. Upea, elävä ja silti vaalea pinta.

  ReplyDelete
 6. Onpa onnistunut muutos kyllä! Tykkään sävystä todella paljon ja kalanruoto on aina niin ihana! :)

  ReplyDelete
 7. Aivan ihana lattia! Tuollaisesta haaveilen itsekin jossain tulevassa kodissa :)

  ReplyDelete
 8. Hyvän näköinen tuli. Kellastuuko tuo ajansaatossa jonkin verran vai pysyykö kylmempi sävy kuin hyvin? Asiasta toiseen, saanko udella mikä teidän kodin huonekorkeus on? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä kysellään paljon, mitä joillekkin pinnoille tapahtuu ajan saatossa ja rehellisesti sanottuna, en osaa varmuudella sanoa. Täytyy vain katsoa. Tietysti lakka missä on valkoista pigmenttiä, pitäisi estää kellastumista. Lisäksi nämä ohuet vesiliukoiset lakat ovat ihan toista kun ennen.

   Delete
 9. Kaunis lattia, sopiva valkaisu, joka näyttää luonnolliselta. Meillä kunnostettiin vanha tammimosaiikkiparketti samalla kun lisättiin samaa parkettia loppu asuntoon. Lakkana on Kiillon vesiohenteinen mattalakka, varmaankin sama kuin teillä. Tykkään todella paljon, vaikka hieman skeptisesti suhtaudunkin näihin vesiohenteisiin lakkoihin. Meidän lattiasta tuli juuri sopivan vaalea, vaikka mukaan ei laitettukkaan valkoista pigmenttiä. Sopii meidän patinoituneisiin kalusteisiin ja tiikki yms. pintoihin. Itse en mitenkään kammoksu patinoitunutta, enkä kellastunutta puupintaa, tykkään vanhoista hunajan sävyisiksi tummuneista selluloosalakatuista kalusteistakin todella paljon. Paksulla kalvolla tehty valkolakkaus tai valkovahaus on minulle taas se ongelma, en ole koskaan oppinut niistä pitämään. Valkovahattu koivu taittaa niin helposti vaaleanpunaiseen ja valkolakka on minulle taas sama asia kuin petsilakka, eli pigmentti ja lakka samassa paketissa = puun syyt peittävä kalvo. Mut näähän on näitä makuasioita, jokaisella omansa. :)

  ReplyDelete
 10. Anonymous8/2/16

  Todella kaunista jälkeä! Odotan jatkoa innolla. :)

  ReplyDelete
 11. Tosi kaunis. Osasitteko itse tehdä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei todellakaan. Jos selaat alaspäin näet että ammatimiehet hoitivat hommman :D

   Delete
 12. Huikeen hieno! Todella onnistunut sävy ja työnjälki :)

  ReplyDelete
 13. Kerrassaan upea lopputulos!

  ReplyDelete
 14. Hello, Minna!
  Congratulations for your blog and thanks for share with us your project, knoledge and vision.
  Here in Chile, doesn´t sale lacquering with white pigment or any diferent color to yellow, which is very frustrating. Could you tell us the brand of the lakka? Please.
  By the way, I love your blog.

  Thank you again
  Amparo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hello Amparo! And thank you.
   Oh, that´s sad. We have plenty of these and from different manufacturers.
   The product I used is from Kiilto and it´s Finnish brand. Visit their site, it´s also in English.
   They manufacture parquet lacquers with white pigment.

   Delete
 15. Hei Minna!

  Kommentti tulee vähän jälkijunassa, mutta löysin sinun blogin kun googletin kalanruotoparketteja. Todella upea lattia tuli! Meillä sama projekti edessa olohuoneen osalta. Saako udella, onko teillä muissa huoneissa myös kalanruotoparkettia? Kysyn siksi, että meillä ei tällähetkellä ole, mutta mietin sen laittamista. Mietityttää kuitenkin kuinka hyvin nykykalanruotoparketit vastaavat ulkonäöltään 50-60 luvun parkettia.
  Kiitti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei mitään ;-) Ei ole, ikävä kyllä. Tämä on vanha ja alkuperäinen parketti, joten jatkaminen ei onnistuisi mitenkään. Riippuu ihan pinta käsittelystä, mutta varmasti hyviä löytyy. Muissa huoneissa meillä on Timberwisen Saarni parketti eli eri tyyppinen lattia mutta sekin todella kaunis.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!