o
o

Feb 6, 2016

Microsement flooring


Instagramia seuraaville tämä on jo tuttu juttu, mutta laitan nyt tasaista tahtia tänne blogin puolelle näitä juttuja vähän tarkemmin. 
Parisen viikkoa sitten tein remppa-asuntomme pikku vessaan mikrosementti lattian. Putkirempan jäljistä tässä reilun neliön klosetissa oli kirkkaan sininen 10 x 10cm laatta joka jostain kumman syystä ei vain miellyttänyt silmää. 
Tein taannoin yhteen kuvauskeikkaan sellainen feikki sementtitason eli valoin mikrosementin lastulevyn päälle ja siinä pääsin testaamaan taitojani liipin ( lasta millä tuota massaa tasoitetaan) ja ihan hyvin meni. Aineksia jäi, joten tämän tekeminen ei kummemmin jännittänyt.

Ensi poistin kaikki silikonisaumat lattiasta (ikävää puuhaa). Tämän jälkeen tasoitin kaakelien raot saneerauslaastilla (helppoa). Annoin kunnolla kuivua ja levitin primerin pinnalle (tulee mikrosementti setissä). Sen jälkeen värjäsin mikrosementtimassan ja valutin "lettutaikina löysän" massan lattialle, tasoittaen sen liipillä. Annoin kuivua kunnolla ja levitin pari kerrosta lakkaa lattiaan. Lopuksi viimeistelin saumat harmaalla silikonilla. Ja siisti tuli, myös saumakohdista, vaikka sitä vähän epäilin. Touhua nopeutti se, että käytin  mikrosementtiä jota tarvitsee levittää vain yksi kerros. 


Few weeks ago I made my first mircocement flooring to our new apartment´s small toilet. I took this picture before lacquering but surface looks exactly same now. And I must say, I´m really happy for the result. Here used to bright blue tiles. Total costs where about 70€, so not bad and making this was easy. Materials I bought from here


8 comments:

 1. This sounds so cool, I plan to do the same thing in our bathroom! I would love to see more photos or hear more about the process!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toilet´s size is about 90cm x 120cm so it´s small and taking wider pictures is difficult. There´s a link (in the text) for cement seller´s page, there you can find instructions in English

   Delete
 2. Voi että kun tuli tämä kirjotus hyvää aikaan! Tässä just etsitään sopivaa ainetta meidän alakerran lattioihin. Olitko tyytyväinen lopputulokseen ja massan levitykseen, no ihan nyt kaikkeen? Kokemuksesta siis kuulen mielelläni! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, enhän muuten olisi tänne aiheesta kirjoitellut.

   Delete
 3. Mahtavaa kun jaat konkreettisia vinkkejä, iso kiitos siitä!

  Itsekin olen lueskellut tästä paljon (mm. HS:sta löytyy hyvä artikkeli: http://www.hs.fi/koti/a1446786069484). Ja edellellisessä remontissa harkitsimmekin taloyhtiön valitsemien ei-niin-mielenkiintoisten kaakeleiden päälle... Mutta lopulta emme uskaltaneet laittaa lattiaan, koska arvelutti miten se kestää kulutusta. Ja tuleeko viemärin ympäristöstä siisti. Huippua, jos voit raportoida, jos tulee jotain ongelmia / yllättävää vastaan.

  Leppoisaa sunnuntaita!

  Riika / www.coterie.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siisti tulee kun tekee siistiä jälkeä eli huolellinen pitää olla noissa putki ja pönttö reunoissa. Itsekin mietin samaa, mutta hyvä tuli. Suojasin saumat ym. oranssilla remonttiteipillä, joka suojaa hyvin ja irtoaa helposti. Se pitää tietysti muistaa että kylppäriin tämän voi tehdä vain ehjän vesieristeen päälle. Ihan varmasti hyvin kestää, eihän tämä enään mitään uusi juttu ole.

   Delete
 4. Hei, minkälaista lakkaa käytit?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Solmaster UR 300C.tä ja sitä saa mm. Bauhausista ja betonitaso.fi.n kautta

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!