o
o

Mar 1, 2016

Put the lights on darling




Remontissa on aina paljon mietittävää, detaljeja joita ei edes alkuunsa tajua. Listojen kulmia ja kulmia joihin listat eivät edes käy ja puuttuvia heloja sekä vetimiä.  Ja sitten on vielä sähköt. Mihin lamput ja millaiset, kun koko sisustus on vielä miettimättä? Siinä on aina palaa purtavaksi. Varsinkin aavistuksen valaisin friikille naiselle.
Onneksi osasta olin jo päättänyt, ennen kun remppa edes kunnolla alkoi. Asunnossamme oli sähkötöitä tehty kolmella eri vuosikymmeneltä. Osa pistorasioista ja kytkimistä oli alkuperäisiä, muutama lisäys oli tehty 70-luvulla ja loput tämän vuosikymmenen satoa, lisänä vielä muutamia muovikoteloilla tehtyjä pintavetoja.  Sekavaa ja rumaa jälkeä, paitsi ei enää. 
Vaihdoin kaikki yhteen ja samaan merkkiin eli Schneider Electricin Renovaan. Myös antennipistorasiat, joita tosin ei ole vielä asennettu.   
Yksi remppafobiani (näitä riittää...) on huonosti tehdyt sähkötyöt ja rumat sähkökalusteet. Niitä ei usein edes mieti, jättää koko paketin sähkömiehen harteille ja miettii sitten jälkikäteen - Ompas tuo ruma... Varsinkin sellaiset pistorasiat ja kytkimet jotka jäävät selkeästi esille, kuten keittiössä, kannattaa suunnitella. Omalla kohdalla päädyin vielä korostamaan eli valitsin mustat ja  muualle asuntoa valkoiset. Olohuoneen kattolamppuihin pistin himmennin kytkimet ja eteiseen  kääntö  sekä muutamia pistorasioita lisäsin. Ikävä kyllä elektroniikan määrä on kasvanut 60-luvulta. Mutta nyt kyllä kelpaa. Se on ne pikku yksityiskohdat, jotka tekevät aina ihmeitä. 



It´s all about details when you renovate and in this case electricity details. I change all (well,  my electrician changed... ) all the switches and sockets to Schneider Electric´s Renova. They are perfect for 60´s house. Black ones are for the kitchen and rest of the apartment is white switches and sockets. 




5 comments:

 1. Yksityiskohdissa asuu suuruus.
  Renovat ovat kauniit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On ne, varsinkin vähän vanhemmassa asunnossa.

   Delete
 2. Tunnustan kärsiväni samasta fobiasta! Minulle kauniit pistorasiat ja kytkimet olivat kirsikka kakun päällä, sillä ne ovat kovassa käytössä ja taatusti näkyvällä paikalla. Näiden osalta en suostunut budjetissa joustamaan ja näin meillekin valittiin mustat Renovat syksyllä! On ne kyllä upeat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi sisustusblogit on meidän "foobikkojen" kohtauspaikka ;-)
   On ne ja minäkin pidän just mustista.

   Delete
 3. Kyllä. Kauniisiin ja nimenomaan mustiin ja hyvin linjakkaisiin pistorasioihin panostettiin. Ja kannatti kyllä.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!