o
o

Mar 6, 2016

Natura
Kenen ja mistä, siis nämä tuolit? No Ikeasta, tosin 70-luvulta. Olisitko arvannut?
Ruotsissa nämä ja muutamat muut, kuten se sohva, jonka hetki sitten löysin, ovat hyvin haluttua tavaraa. Ja ei ihme. Ovathan nämä Karin Mobergin Naturat aika ihanat. Jostain kumman syystä jotkut nettidivarit mainitsevat tuolit tanskalaisen Bernt Pettersenin suunnittelemaksi ja unohtavat mainita sen Ikean...  Enivei, jos näitä joltain löytyy, saa tänne tarjota. Tuskin kuitenkaan, kun me saimme Ikean vasta 90-luvun lopussa. Mm. Pamonon sivuilta löytyy muutkin hottikset sekä ruotsalaisen Retromania blogin kautta ne tämän hetken kuumat huutokauppa Ikeat. Mutta onhan siellä näiden lastulevy hyllyjen välissä aina ollut kunnon  helmiä.


One my latest love is Karin Moberg´s Natura chair, manufactured by Ikea!! ( From the 70´s )
More about these and some other most wanted Ikea auction furnitures, you can find from Retromania blog. Also Panomo sells some interesting vintage Ikea products. If you are lucky, you might own some hot auction treasures ;-)11 comments:

 1. Onko näistä ikean 70-luvun kaluisteista jotain kataloogia netissä? Itse löysin joku aika sitten kivan ja laadukkaan oloisen safari tuolin kierrätyskeskukselta. Joku hyvin hatara mielikuva on, että saattaisi olla ikean tuotantoa. Mutta googlettamalla en on löytänyt yhtään ihan tismalleen samanlaista. Ruotsalaisen Elias Svedbergin safari tuoli on kaikkein lähimpänä tätä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous9/3/16

   Sun tuolit kuulostaa kovin tutulta. Googlaa Cikada/Bengt Ruda/Ikea ja luulen että osut oikeaan.

   Delete
 2. Todella vaikea uskoa, että nämä ovat Ikean! Aivan mielettömät, samoin kuin se löytämäsi sohva! Kiitos vinkeistä, täytyykin käydä katsomassa noi huutokaupat. Itse olen jäänyt ihan koukkuun Bukowskiin! Ensin löysin Kukkapuron Remmi-tuolit ja nyt voitin mitä ihanimman messinkisen Anders Pehrsonin Bumlingen-jalkalampun. Kumpiakaan ei valmisteta enään, joten olin ilmeisen tyytyväinen löytöihini!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotkut vanhat ikeat ovat ihan mielettömän hienoja.

   Delete
 3. Heippa Minna! Bukowskis Marketissa on säännöllisesti myynnissä vanhaa Ikeaa. käys kattoo jos et vielä ole tsekannut. Mainitsevat kyllä ilmoituksessa jos kyseessä IKEA. tsempit sinne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anna vinkistä. Tiedän mitä haluan mutta vielä ei ole ollut aikaa etsiä, mutta katsastan bukowskin.

   Delete
  2. Siellä on näköjään parikin...

   Delete
  3. No niimpä on - kiitos ;-)

   Delete
 4. Anonymous16/3/16

  Bernt Pettersenin tuolit ovat kyllä kovin samanlaiset kuin nuo vanhat Iksut, mutta jos katsot tarkkaan, huomaat, että niiden etuosassa on kaareva puu, varmaankin lisäämässä istuinmukavuutta. Joten vaikka Iksu oli alussa ihan tavallinen huonekalutehdas, ehkä kopsaaminen jo silloin oli heidän juttunsa ;) Tosi kiva nosto, ihanat tuolit ovat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiitos. Tämä oli hyvä tietää. No niin ovat!
   60-70 -luvulla kun näitä Natura tuoleja valmistettiin, ei kalusteiden kierto ollut näin kova kun nyt ja uutuuksia ei
   tullut koko ajan eli mielenkiintoista nämä kuin "kaksi marjaa" tuolit ;-)

   Delete
 5. They are gorgeous! When we moved into our cabin the previous owners left everything, including an unopened box of vintage IKEA glasses in a bedroom closet, which we now use daily. I would have loved to have found those chairs 😉

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!