o
o

Apr 5, 2016

B a t h r o o m & microcement flooringKirjoittelin jo aijemmin pikku vessan lattian päivityksestä, eli halusin kokeilla käteväksi kehutun mikrosementin käyttöä ja pienen lattian päällystäminen olikin yllättävän helppoa. Lopputulos oli myös hieno. Sähkönsiniset kaakelit peittyivät helposti ja ennenkaikkea edullisesti. Joten rohkaisin mieleni ja tein saman kylppäriin. Työvaiheet olivat täysin samat, tosin lattian kaato antoi omat haastensa. Lattiakaivon reunustin siististi oranssilla remonttiteipillä, peitin muovilla ja liippasin sementtimassan kevyesti myös kaivon päälle. Massan kuivuttua, irrotin muovit, vähän naputellin reunaa siistiksi ja hioin terävät kulmat pois reunasta.

Mikrosementti mitä käytin on helppokäyttöistä, yksi kerros riittää. Periaatteessa... Kuitenkin kylppärin lattiaan levitin ensimmäisen kerroksen mielestäni liian ohuesti. Lattian saumat jäivät aavistuksen esille, saneerauslaasti pohjustuksesta huolimatta eli tein toisen ohuen kerroksen vielä päälle. Ensin tietysti hioin pohjan kevyesti ja levitin uuden primerin lattiaan.
Kuivumisen jälkeen hioin pinnasta vielä muutamia rosoja pois ja lakkasin lattian kolmeen kertaan Solmasterin UR 300C lakalla. Suositus on kaksi kerrosta, tein silti kolme ohutta kerrosta. Lakan kuivumisen jälkeen kaikkiin kulmiin vedin paksut mutta siistit silikoni saumaukset. 
Ihan helppoa ei ollut, jos rehellinen olen. Lisäksi väriaineen sekoitus on vähän hankalaa eli sen kanssa täytyy olla todella tarkka. Ensimmäinen kerros oli huomattavasti tummempi, joten tokasta tein vaaleamman. Silti, muutos on tässäkin huikea. Alunperin lattiassa oli vähän röpelöpintainen ja laikukas 10 x 10 tummanharmaa kaakeli. Ei ehkä kuulosta pahalta, mutta seinäkaakeleiden kanssa ei toiminut mitenkään. Niiden väriä en vieläkään osaa ihan määrittää. Jotain beigen, harmaan ja vaaleansinisen väliltä. Muutosta tietysti siivitti vielä se, että vaihdoin suihkun, peilikaapin sekä valaisimen. Putkirempan yhteydessä tehty kylpyhuone, ei puhutellut. Nyt ollaan vähän lähempänä talon rakennusaikakauden tyyliä.
Se mikä tietysti pitää muistaa, pinnoituksen voi tehdä vain ehjän vesieristeen päälle! 


Mikrosementti / Microcement -  Betonitaso.fiI wrote earlier how I made a micro cement flooring to our small toilet. It was simple, easy and inexpensive flooring and looked great. So, I decided also make a microsement flooring to our small bathroom. That was´t so simple... Microcement I used is basically easy to use, because you need only one layer but first layer was too bark and thin in my case. Also you have to mix to colourant yourself and that´s not so easy. But price is good and if you make a flooring to an entry or a small toilet, that´s easy. Bathroom just needs slightly more experience. But as you can see, result is good and I´m really happy. Gives good contrast to our boring wall tiles. Of course I changed the shower, mirror cabinet and lightning, so the result is more in to 60´s house style.

11 comments:

 1. Tosi kivalta näyttää! Meillä tehtiin sama homma kylppäriin ja saunaan äskettäin. Vaikka talo on alle vuoden vanha, niin meni hermo ilmeisesti huonolaatuiseen saumalaastiin joka imi kaiken itseensä, ja jotenkin pelkästä vedestäkin tummui ihan kauhean näköiseksi, ikäänkuin olisi aina märkä (testattiin pitkällä kuivatuksella, ei ollut). Meilläkin siis käsiteltiin pelkät lattiat. Tykkään pinnasta kun se on sellainen samettinen :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä kiva ja tuo kummasti särmää ihan peruspalleroon pikku kylppäriin.

   Delete
 2. Anonymous5/4/16

  Näyttääpäs kivalle. Itse haaveilen samasta lattiaprojektista. Asunnossani on ällöttävät, muiden valitsemat, hiekanväriset laittiakaakelit. Seinissä on neutraalit peruskaakelit. Vinossa 50-luvun kylppärissä laattarivien kaventuminen ottaa silmään. Mikrosementin alla sitä ei huomaisi. :)Sitä olen miettinyt, että tarviiko wc-pönttöä irrottaa tämmöiseen operaatioon? Ja kuinka kauan kokonaisuudessaan tähän varataan aikaa kuivumisineen? Yst. Anne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei tarvitse. Itse käytin orassia muovista remonttiteippiä jolla suojasin seinän ja lattian rajan sekä wc-pöntön. Se irtoaa helposti vaikka päälle menisi vähän sementtiä ja jättää siistit reunat, kunhan rajaa sillä siististi. Silikoni sauma vielä peittää pienet epätasaisuuden saumoissa ja tietysti suojaa.
   Tarkista vielä valmistajien suositukset. Itse käytin Weberin saneerauslaastia ja hyvällä lattialämmityksellä se kuivui vuorokaudessa. Primer pitää laittaa just ennen lattian käsittelyä sen kuivumiseen riittää n. 1h Mikrosementti kerros kuivuu myös vuorokaudessa, kuten myös yksi lakkakerros. Annan kuitenkin lakan kovettua ihan rauhassa ainakin pari päivää, viimeisen kerroksen jälkeen. Eli ainakin viikko on hyvä varata.

   Delete
 3. Anonymous19/4/16

  Todella kivan näköinen lattia! Meillä kesällä edessä vessan remontointi ja kovasti mietinnässä mikrosementti lattia. Meilläkin vessa todella pieni, niin tämän laitto onnistuisi varmasti itseltä. Saanko kysäistä minkä väristä teidän mikrosementti on? Näyttää niin ihanan vaalealta!
  T:Päivi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Päivi ja pahoittelut hitauttani. Sävy sekoitetaan itse, kuten tuossa jutussa mainitsin. Tämä on vaalein. Betonitaso.fi.stä saa ostettua väriaineen sopimaan määrään ja haluttuun sävyyn mutta sekoitus tehdään aina itse.

   Delete
 4. Lattiasta tuli aivan loistava! Kiitos vielä seikkaperäisistä ohjeista - tulee varmasti itsekin testattua. :)

  Aurinkoista kesää toivottaen,
  Riika W. | Coterie

  ReplyDelete
 5. Anonymous23/5/16

  Hei! Miten on mikrosementti toiminut lattiassa - nyt kun remontista on kohta pari kuukautta? Onko kylpyhuoneessasi lattialämmitys? Ps. Hienoa, että laitat linkit tuotteisiin, joita olet käyttänyt. Arvostan! t. Mikko

  ReplyDelete
 6. Hei Mikko! On lattialämmitys ja hyvin on toiminut. Muutama naarmu tuli pintaan pesukonekaapin asennuksessa. Corianin terävä reuna viilsi vähän lakkapintaa auki mutta sain ne korjattua.

  ReplyDelete
 7. Heidi7/2/20

  Hei! Mistä ostit mikrosementtiä - linkki ei enää näytä toimivan? Kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritys varmaan jo lopettanut.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!