o
o

May 20, 2016

Something new, something old
Kaikki valittaminen on niin turhaa, ainakin kiireestä. Näen sen itse puhtaasti positiivisena asiana. Elämä nyt vain on niin. Ja yllättävän paljon sitä saa aina kiireessä aikaiseksi, tai jossain lomassa. Kotikin on taas edennyt, tai siis kalustus. Olkkariin löytyi tuolit, vanhat Kukkapuron Pressut. En tällaisia etsinyt, mutta ne löysivät minut. Ja juuri näitä kohtaamisia kaipaan ja halua tuoda kotiini. Vanhoja ihania asioita ja löytämisen iloa (ja ehkä vähän kunnostamisenkin).
Verhoilu meni heti uusiksi eli tein uudet, vaaleat pellavapäälliset jotka muuttivat tuolit täysin (ennen kuva löytyy Instagramin kautta).
Kiireinen puuseppäni sain toteutettua viimeiset toiveeni eli tuollaisen kepeän "leijuvan senkin" viinilaseille ja vaaseille. 
Ja viimeisenä - lamput eli Innoluxin Pasilat. Ne on vihdoin asennettu! Tiesin jo marraskuussa mitä tuohon olkkarin kattoon haluan ja miten. Mutta en tiennyt vielä millainen pöytä alle tulee ja pitihän ripustustakin vähän miettiä. Mutta siellä ne nyt ovat ja hienot ovatkin. Kotimaisuus taas kunniaan. 

Ja miten kiinnitin: Kattoon lamppujen johdot kiinnitin tapeilla, jotka ovat rautakaupasta ostettuja muovisia ns. tuolinjalka tapppeja. Porasin päähän reijän kiinnitysruuville ja sivuille reijät kangasjohdolle. Pujotin johdon ensin tapin läpi ja sitten ruuvin. Tapit toimivat myös vedonpoistajina eli ihan kätevää. Kattokuppiin porasin vielä pari ylimääräistä reikää ja siinä se sitten oli. 


Kukkapuron Pressu-tuolit / Vintage Kukkapuro Pressu chairs - - Helsinki Second Hand 
Pasila kattolamput / Pendant lamps Pasila -- Innolux 
Musta penkki (odottaa töihin pääsyä...) / Black bench -- Användbar Ikea
Valkoinen lamppu (lattialla)  / white lamp ( on the floor ) -- Innolux (design Yuki Abe & Anna Salonen)
Busy weeks behind and does´t look like this gets easier but I don´t complain.
But hey! Finally we have some new furnitures. For me, vintage finds are the best, so I´m really happy for the Kukkapuro´s Pressu lounge chairs that I found last week. Now the new linen upholstery is ready and they look great. And my Pasila lamps - They are finally installed! 

21 comments:

 1. Anonymous20/5/16

  Ristiriitainen fiilis: Kotisi ja vapaa-ajanasuntosi ovat äärimmäisen tyylikkäitä ja kauniita mutta niin kylmänkalseita tyhjyydessään että lapsiperheen kodikasta elämää en siellä pysty mitenkään näkemään...

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi. Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole tehdä lapsiperhe blogia, vaan puhdasta sisustusblogia. Toivottavasti kuitenkin ymmärrät että lapsillani on ihana ja kodikas elämä tässäkin ympäristössä.

   Delete
  2. Musta molemmissa kodeissa Jonesien elo näyttää kotoisalta (ja kauniilta).

   Delete
 2. Näyttääpä kauniilta; harmonista ja rauhallista - juuri mitä kodilta kaipaan.
  Harmaa sävy ja "leijuva" toteutus senkissä todella onnistuneet.
  Ja kokonaisuus keittiön pöydän ympärillä kaunis.

  Pasilasta ristiriitaiset fiilikset: Kotimaisuus juu kunniaan ja hintakin varmaan kohdillaan! Muistuttaa vain kovin paljon Flos:n Aimia... Ainakin näin omaan silmään kuvien perusteella. Pohdin täällä missä menee inspiraation ottamisen vs. plagioinnin raja... Ei tietty mustavalkoista.
  Anyways, hieno toteutus!

  Vkloppuja,
  Riika W. | Coterie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tein vertailua itse kun aihe kiinnostaa ja eivät nämä toistensa plagiaatit kyllä ole. Käy kurkkaamassa blogiini jos kiinnostaa.

   Delete
 3. Anonymous21/5/16

  Vähän samoilla linjoilla ensimmäisen kommentoijan kanssa. Sinun blogisi on todella muuttunut ja valitettavasti mielestäni huonompaan suuntaan. Ennen kuvissa näkyi enemmän elämä, paljon enemmän inspiraatiota sai vanhemmista kuvistasi, nykyään kaikki on hyvin pelkistettyä ja "kallista". Kuvista puuttuu persoona, ne ovat valjuja ja tylsiä. Harmi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan eri mieltä!
   Ihana blogi! Kaunista ja rauhallista tunnelmaa!
   Kauan jo olen seurannut ja aina yhtä kiva odottaa uutta postausta!

   Delete
 4. Välillä on hyvä uusiutua ja jos ei se miellytä, en voi sille oikeastaan mitään. Blogin ja minun tarkoitukseni ei edes ole kaikkien miellyttäminen. Teen sitä mitä osaan ja tykkään, ei sen enempää. Rakastan kirppareita ja divareita ja jos sitä kautta löytyneet edulliset löydöt ärsyttävät, on se tietysti tylsää. Mutta onneksi blogeja kuitenkin on paljon ja niistä löytyy varmasti mieleisiä.

  ReplyDelete
 5. Nanuska21/5/16

  Aivan mieletön toi tuoli, senkki ja valaisinjuttu, kaikki! Ihailen sun kekseliäisyyttä, noi lepuuttajatapit on tosi hienot. Miten sait ruuvin tappiin kiinni, liimaamalla kannan tapin sisään?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Nanuska! Tappien läpi menee pitkät ruuvit eli proppu kattoon ja ruuvilla kiinni. Varastostani löytyi vielä mustat ruuvit eli lopputulos on todella siisti. Tapit maksaa n. 2€ pussi ja niitä saa lähes kaikista rautakaupoista ja tällaisen setti toimii tietysti lampulle kun lampulle.

   Delete
 6. Nanuska21/5/16

  Kiitos ohjeista! Yks juttu vielä, miten sait pitkittäisen ruuvin ja poikittaisen reiän johdolle sovitettua yhteen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt en ymmärrä kysymystä...
   Pitkittäinen ruuvireikä tulee ruuville ja poikittaiset ( 8mm puuporanterällä poratut) reijät johdolle.

   Delete
 7. Silloin joo mennään kyllä metsään, jos blogilla yritetään miellyttää. Oma linja pitää pitää ja kirjoittaa sitä, mikä on itselle tärkeää, omaa juttua. Kiitos Minna blogistasi!

  ReplyDelete
 8. Kiitos Satu, näin minäkin ajattelen. Itse koen ihan hyväksi sen ettei miellytä kaikkia. Ei vaan voi.
  Minulla on vanha hyvä lukijakunta ja olen siitä hyvin kiitollinen.

  ReplyDelete
 9. Minä henkilökohtaisesti pidän kehitystä hyvänä asiana. Olen seurannut blogiasi vuosia ja uudistumisen takia jaksan sitä seuratakin. Tämä postaus ainakin inspiroi itseäni suunnattomasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa viikonloppua Terhi. Minulla on ihania seuraajia, vaikka olen ihan surkimus tässä blogi kommentoinnissa.

   Delete
 10. Vautsi mitä kuvia taas! Hienoa jälkeä jälleen kerran ja onpa kyllä super ihana tuo ruokapöytä tuoleineen, lamppuineen!!! Sinä sitä osaat, niin suunniltella kuin toteuttaa, ihailen! Niin ja ihan unelma- löytö taas kerran nuo tuolit! Mukavia kesäpäiviä niin kaupunkiin kuin meren rantaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihana ja sitä samaa :D

   Delete
 11. Anonymous29/5/16

  Ihana tuo asetelma ensimmäisessä kuvassa. Mistä nuo koriste-esineet ovat? Musta "ukkeli" ja vaalea pallon mallinen sine siinä vieressä.

  ReplyDelete
 12. Koriste-esineet ovat taideteoksia ;-) "ukkeli" on pronssinen naisfiguri, jonka tekijää en muista. Pallo eli minulle pylly, on Paul Envaldsin 70-luvun tuotantoa Arabialle. Kumpikin on vanhemmiltani, isäni on keräillyt kotimaista taidetta on-off tyyppisesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous1/6/16

   Vautsi. Onnen pekka olet. Kauniita esineitä.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!