o
o

Jun 7, 2016

Midsummer party with Ikea / by Minna Jones












Kesä helli ja aurinko paahtoi täydeltä taivaalta, kun kuvasin keskikesän juhlaa ja kesäkaluste suosikkejani, Ikea yhteistyön merkeissä.
Tähän asti aika vaatimattomasti elellyt mökki pihamme patio, sekä vastikään valmistunut etuoven kuisti pääsivät vihdoin ihan kunnolla esille ja käyttöön. 
Kalusteita miettiessäni, auringon valo ja sen kierto oli mielessäni. Ajatukseni oli, että pääoven edessä olisi aika mukava istuskella pahimman paahteen alta pois, itse tehty mehujää eli "alkudrinkki" kädessä ja meren puoleisella patiolla tarjoiltaisi kevyt ja rento kesälounas. Herkkähipiäisimmät voisivat istuskella aurinkovarjon alla. Ja illan hämärtyessä voisi kiertää talon taakse katsomaan ilta-aurinkoa tai istuskella kuistin katveessa tunnelmavalaistuksessa. 
Meneekä se ihan näin? Se jääkin sitten kesälomalla testattavaksi ;-)

Kuvitteellisten kesäjuhlieni järjestelyt alkoivat heti aamusta. Ensimmäiseksi laitoin Solvinden-aurinkokennovalaisimet latautumaan,  illan hämärtyessä ne sopivasti syttyisivät sitten valaisemaan kuistia.
Samalla valmistin nopeat ja helpot hellepäivän "alkudrinkit" eli seljankukkamehu pohjaiset mehujäät, jotka koristelin ja maustoin mintulla. Kumpainenkin, mehu sekä muotit mehujäihin, löytyi tavaratalosta. Pientä tuunausta piti myös tehdä. Tyylikäs Vindalsö-tarjoiluvaunu sai "minna käsittelyn" eli punaruskeat puuosat öljysin mustalla puuvahalla ja siitä tuli niin hieno, että taidan ottaa tämän samantien sisälle. 

Ja toivotaan, että tästä löytyy inspiraatiota omiin kesäjuhliin tai vaikka vain pihan ja pikku parvekkeen kesäiseen ilmeeseen.  Me emme ole ehtineet vielä kunnollisia kesäjuhlia täällä edes järjestää, mutta nyt olisi kyllä aika. 


Ikea tuotteita kuvissa / Ikea products


Kuistin alla on uuden Viktigt-sarjan tyylikkkäät nojatuolit, jotka eivät varsinaisesti ole ulkokalusteita. Mutta koska kesämme on lyhyt, voivat tuolit olla hyvin ulkona, jos muistaa vähän suojata niitä pahimmalta sateelta. Esim. Tosterö-sarjasta löytyy hyviä suojapusseja  kesäkalusteille ja sellaiset aijon itse hankkia. 

Tarjoiluvaunu on tuo, jo aijemmin mainitsemani Vindalsömustaksi petsattuna ja led-aurinkokenno valaisimet Solvinden. Kori Viktig, musta kastelukannu Salladskål, lasipullot Sinnerlig ja lasikulhot Viktigt.

Patiolla mustaksi petsatut Ängsö-ruokapöytä ja penkit. Taustalla extra tuolina Viktigt sarjan bambu-/rottinkituoli.


Lounas katettiin pellavaiselle Vardagen pöytäliinalle. Lautaset Värdera,  aterimet Behagfull, lasit Ivrig. Lasikannu johon kuuluu lasi, pienet korit pöydällä ja salaattikulho kuuluvat uuteen, Ingegerd Råmanin Viktigt-sarjaan. Puiset salaattiottimet Stockholm. Maljakko on Sinnerlig sarjan iso lasipurkki. Servetit ommeltiin pellavakankaasta, solmittiin  juuttinarulla ja koristeltiin ruohosipulilla.  Kannu Sinnerlig ja leipäkori Sommar 2016.

Seljankukkamehu pohjaiset, mintulla maustetut mehujäät tehtiin Chosigt-muotteihin joihin vaihdoin puiset tikut. Kori on Sommar 2016 sarjaa. 

Etuoven vieressä on Kungsholmen sarjan nojatuoli ja lepotuoli, Kungsö istuintyynyllä. Tästä sarjasta voi koota helposti erityyppisiä kaluste ratkaisuja. Tyyny Sinnerlig, meriheinämatot Viktigt, oliivipuun ruukku Gräset ja kahvallinen kori etualalla Flådis. Taustalla bambusta valmistetut Lattjo-lannevanteet, joilla Minna hulailee kesäyössä. 

Långholmen aurinkovarjon alla on Äpplarö-aurinkotuoli Kungsö patjalla. Meriheinämatot Viktigt sarjasta. Oliivipuu on mustassa Gräset ruukussa.   





A week ago, I spent a long countryside weekend here at our summer place, and styled a Midsummer party with Ikea and here you can see result of this summer collaboration project. Hopefully this gives some ideas to your summer parties or just inspiration for patio / balcony decorations.  
Product links you can find above, from Finnish text. And please  don´t hesitate to ask, if you have some questions.


Styling and photos: Minna Jones / in a collaboration with Ikea


15 comments:

  1. Ja hups,miten kaunis kokonaisuus...hei...tulkoon Juhannus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No sanos muuta! En ole mitään kunnon juhlia ehtinyt järkätä mutta nyt tuli sellainen fiilis, että pakko on!
      Ja kiitos!

      Delete
  2. Anonymous7/6/16

    Moikka
    Löysin vasta vähän aikaa sitten tämän ihanan blogisi ja nyt
    olen ihan koukussa.
    Ikeassa on tosi tyylikkäitä tuotteita, kun vain osaa etsiä ne
    helmet. Kaunista.
    Iloisia kesäjuhlia toivoo Raili

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Raili. Ikealta tosiaan löytyy vaikka mitä kivaa ;-)
      Sitä samaa :D

      Delete
  3. Ihanan ja viihtyisän näköistä! Ja mökistä tuli upea laajennuksen jälkeen.

    ReplyDelete
  4. Aivan täydelliset juhlat alkamassa ... pian se onkin juhannus.
    Upea Ikea-stailaus. Tykkään ja paljon. <3

    ReplyDelete
  5. Anonymous7/6/16

    Ihanan näköistä Minna!

    t. Piia / Pieni talo Helsingissä

    ReplyDelete
  6. Upea stailaus. Kyllä Ikealla on ihania tuotteita!

    ReplyDelete
  7. Huikeat kuvat. Erittäin tyylikäs stailaus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ihanat naiset: Jenni, Mirella, Piia, Retromederni ja Terhi.

      Delete
  8. Anonymous8/6/16

    Great styling ! I have been following your blog for years now, and I must say, this new version of the cottage gives you a lot more space to decorate :-D Have lots of fun and have a super great summertime ! You deserve to relax after all the hard winter work ! Grtz, Marie from Belgium

    ReplyDelete
  9. No onpas kivat jutut sulla siellä. (Elän haaveissa että joskus pääsisin käymään täällä).

    ReplyDelete
  10. Tämä on hieno!
    Millä puuvahalla käsittelit pöydän? Olen miettinyt puutarhakalusteiden käsittelyä mustaksi, ja mietin millä sen tekisin... En haluaisi maalata vaan haluaisin vähän "rouheamman" pinnan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mustalla Osmo Colorilla tulee hyvä. Tosin sitä pitää vedellä kolme ohutta kerrosta.

      Delete
    2. Kiitos!

      Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!