o
o

Aug 25, 2016

08 / 2012 - 08 / 2016 Cottage makeover

Aika tasan neljä vuotta sitten meistä tuli mökin omistajia. Muistan kun ensi näytöllä hiippailimme kaatosateessa pihamaata ja mietin, että aika pienellä vaivalla tästä saisi kivan. Niin sai. Tosin kaikki on suhteellista, ainakin kun jälkikäteen ajattelee. 
Muistan ensimmäisen kesän idyllin ja hevoset jolle teimme aitauksen mökin taakse. Lämpimän meriveden ja saariston hiljaisuuden. Muistan myös ensimmäisen talven (ja joulun) mökissä jonka ikkunoista tihkui myrskyssä vesi sisälle ja hirsien raoista pystyi kurkistamaan pihamaalle. Tosin se nauratti, mehän ostimme kesämökin... Mutta minkäs teit kun kunnolla hurahdettiin ja onhan se talvinenkin saaristo kaunis. 
Ekan kesän jälkeen "ihan hyvä kaivo" kuivui joten teetimme porakaivon. Myös tontin kulmassa heilunut ilmakaapeli kaivettiin maahan. Kunnostettiin sauna ja rakennettiin terassi sille. Roskia, niitä on kuskattu ja poltettu, puita kaadettu ja lahonneiden puiden runkoja ynnä muita siivottu. Ja sitä maalaamisen määrää mitä olen tehnyt... Mutta kaiken tämän ohessa, on vietetty myös oikein hyvää mökkielämää.  Lapset ovat kasvaneet mökin mukana ja oppineet arvostamaan asioita joita tähän paikkaan liittyy. 
Muistan myös hyvin, kun tajusin miten "helposti" mökin voisi laajentaa ja katon mallin muuttaa. Piirtelin maahan, mittailin korkeuksia ja katon kaltevuutta. Mietin valon suuntaa ja mitä haluaisin nähdä ikkunoista. Piirsin luonnoksia, mietin pohjaa ja vaikka mitä. Mutta ajattelimme odottaa, juurihan "kursimme" mökkimme kasaan. Odottaa mitä? Lottovoittoa, haltiakeijua tai eläkepäiviä...  Meillä on lapset jotka haluavat vielä tänne, mitä me täällä kaksistaan tehdään viiden - kymmenen vuoden kuluttua. Antaa palaa!  
Onko ollut hyvä investointi? -  No ei! Tai joo, jos asiat mitataan elämän laadussa eikä työn ja rahan kautta. Sitä paitsi tekemällä oppii ja onhan tässä saanut "kaupan päälle" aika hyvää koulutusta ja ison rakkauden saaristoon. Ja onneksi minulla on "projekti luontoinen pää". Se unohtaa pitkät päivät ja epämukavuudet nopeasti ja kiikaroi jo uusia projekteja, ennen kun vanhojen päälle on pöly laskeutunut. Ei tämäkään tähän jää, mutta nyt hyvä näin. I remember how lucky we felt when we bought this archipelago place fours years ago. Even our "dream cottage" was quite a wreck... And I dreamed about  70´ style box house with huge windows but we bought 70´s granny cottage with small windows. Well, you have start from something and we fell in love with this place. But since that, we have renovated a bit... And I have painted a lot!  
Cottage makeover from August 2012 to August 2016. Enjoy!


43 comments:

 1. Tämä koko muutos on ollut ihan huikea, olen jo jonkinaikaa sitä seurannut suurella mielenkiinnolla :-) Alkutilanne on kaunis mökki, mutta lopputulos on aivan huikean ihana unelmien mökki, tai miksei ihan kotikin! Onnea teille :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lyde. Onhan tämä ollut hauska projekti. Varsinkin näin kuvien kautta. Mökki oli ihan sievä, oikein perinteinen mutta keskeltä perustus oli sortunut ;-) Ihan samaa sinne!

   Delete
 2. Upean muutoksen olette tehneet! Kiitos, että olemme sitä saaneet seurata!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kuulu kestä. Ja eiköhän joskus jatkoakin seuraa. Tuohon mökin vasempaan kylkeen mahtuu vielä hyvin yksi lisäosa ;-)

   Delete
 3. Ihan kuin kolme eri mökkiä kuvissa! Hieno oli välimuotokin, mutta nykyinen on kyllä mielettömän upea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kylä me kaikki pidimme meidän pikku mökistämme. Se oli söpö, mutta armottoman epäkäytännöllinen 5.lle hengelle ympärivuotiseen mökkeilyyn.

   Delete
 4. i may have said it before, but the transformation is soo stunning!

  ReplyDelete
 5. Kiva projekti, näin niinkuin ulkopuolisen silmin. ;) Ja todella harmoninen lopputulos. Kelpaa tuolla nyt rentoutua.

  Mielenkiintoni herätti tuo toisiks viimisessä kuvassa kauempana näkyvä nojatuoli...vintage vai saatavilla jostain?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Olen aika aktiivisesti kolunnut kirppareita ym. mökin sisustuksen saralla ja tuoli löytyi Tori.fi.n kautta. Se on vanha Duxin nojatuoli pellavaverhoilulla ja ehkä maailman mukavin istua. Kiitos kyllä!

   Delete
 6. Thank you for posting this. We've only seen snippets so it was good to see the whole thing!

  ReplyDelete
  Replies
  1. This was the first time when I posted all pictures in a timeline, though most of these pictures I´ve posted during the years.

   Delete
 7. On ollut hienoa seurata tätä matkaa ja sitä kuinka upea tästä lopulta tuli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja vielä kun saadaan lopputarkastus tehtyä eli esim. puuttuvat yläkerran kaiteet tehtyä. Kiitos Terhi!

   Delete
 8. Tää on siis niin upee mökki <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on meidän unelma ja unelmia kohti pitää aina kurkotella. Hyvää viikonloppua!

   Delete
 9. Anonymous26/8/16

  Niin kaunista!

  Jenni / Meidän Koti

  ReplyDelete
 10. Saara_hki26/8/16

  Todella hauskaa nähdä koko stoorista kuvat yhdessä postauksessa, melkoisen työn olette tehneet! Nyt sitten varmastikin vedätte lonkkaa ettekä enää remppaa mökillä yhtään mitään :P

  Lopputulos on huikea, jaksan ihastella sitä loputtomiin <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä taitaa olla harrastus - remppaaminen ja rakentaminen eli kuten varmaan arvaat, ei tämä tähän jää ;-)
   Kiitos.

   Delete
 11. Hehee, tuo "makeover" kuulostaa jotenkin aika mitättömältä sanalta tuohon muutokseen verrattuna! Jestas, mikä työ, ja jestas mikä lopputulos! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ehkä tämä inspiroi muitakin rakentamaan ja remppaamaan. Vanhan korjaaminen on hyvin palkitsevaa.

   Delete
 12. just perfect! before and after

  ReplyDelete
 13. U P E A mökki! Tai ehkä tuo keskimmäinen versio on vielä mökki, mutta lopputulos menee varmasti jo heittämällä huvilan puolelle. Ison työn olette tehneet, mutta lopputulos on huikea. Vau!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nooh, ihan mökki tämä on kun ei ole juoksevaa vettä eikä muitakaan härpäkkeitä. Eli vettä ja halkoja me täällä kannetaan kuten mökillä pitääkin.

   Delete
 14. Anonymous26/8/16

  Siis vau. Täysin uusavuttomana ja umpikaupunkilaisena tämä herätti sellaisen "ehkä sittenkin voisin hankkia kesämökin (mutta tuskin sentään remontoida)"-haaveen. Todella kaunis kakkoskoti teillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kiva jos tämä aidosti innostaa. En ole ihan uusavuton mutta ennen tätä olin kyllä aika umpikaupunkilainen. Tekemällä oppii ja mökkielämä avaa ihan uuden oven elämään. Eli terkut vaan sinne.

   Delete
 15. Hieno mökin kehityskertomus!
  Valtava on ollut varmaankin se työmäärä, että on päästy tuollaiseen lopputulemaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo, mutta kiitos kanssa huippu urakoitsijalleni. Turha tässä kauheasti on rakentamisen kohdalla henkseleitä paukuttaa ;-)

   Delete
 16. Anonymous28/8/16

  Wow !! From a small shack to a cosy cottage to a true "Villa Minna" !! You all did a great job, I hope you will spend some wonderful times there ! Grtz, Marie

  ReplyDelete
 17. Anonymous28/8/16

  Upea paikka! Olisin kuitenkin kysynyt sinulta toista asiaa: suunnittelen marmoria keittiön tasoihin, mutta onkohan sitä saatavilla sellaiseksi käsiteltynä, että pinta olisi vähemmän huokoinen? Minulla on hämärä mielikuva, että olisin tällaista - ehkä sinun blogistasi lukenut.

  T. Arja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmmm, en ihan tiedä mitä tarkoitat. Minulla on mattapintainen marmoritaso keittiössä ja hyvä on.
   Kiitos Arja!

   Delete
 18. Nämä muutoskuvat ovat edelleen aivan tajunnanräjäyttäviä! Sinulla on taito uskomattomaan visiointiin. Ihana, kun jaat tämän kaiken kanssamme. Muistan juuri vasta tovi sitten lukeneeni blogistasi mökin ostostanne. Äkkiä aika kuluu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei sanos muuta. Minustakin tämä hankittiin ihan just. Ja juu, turhan nopeasti. Kiitos Anniina :D

   Delete
 19. Anonymous1/9/16

  Kiitos hienosta blogikirjoituksesta, kuvista ja tarinasta, aitoudesta.

  ReplyDelete
 20. I follow you since 2012 and I can say that the makeover is perfect and it was also a pleasure see all the making steps! Have a great day
  valentina {from Italy}

  ReplyDelete
 21. Todalla kiva postaus ja aivan h-u-i-k-e-a matka ja lopputulos! Varmasti kaiken vaivan arvoista <3 Täällä myös haaveena löytää saaristosta oma "mansikkamaa" <3

  Hyvää syksyä!
  Riika

  ReplyDelete
 22. Herranjesta° No te vähän hurahditte! :D Upea lopputulos!

  ReplyDelete
 23. Hei! Mitä maalia mahtaa olla tuo mökin uusi musta pinta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Virtasen Maalitehtaan öljymaalilla olen mökin maalannut.

   Delete
 24. Anonymous2/7/17

  Upea!
  Mitä on uuden osan lattia? Mäntylautaa? Lipeöity?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä - mäntylautaa joka on lipeöity ja vahattu sen jälkeen Osmo Colorilla.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!