o
o

Mar 31, 2017

Something new and something old ________________

Aika tarkalleen vuosi sitten muutimme nykyiseen kotiimme ja siitä lähtien ajatukseni on ollut hankkia seinille "jotain". Viime syksynä tämä työ iski silmää, jo lopetetun, Lahden Taideinstituutin myyntinäyttelyssä. Maalaus ei varsinaisesti ollut esillä, se nojaili yhden työtilan perällä ja näin maalauksen vain osittain, silti arvasin, tässä se nyt on. 
Jättimäinen maalaus on Kaisu Kopsan ja osa hänen lopputyö sarjasta. Mietin tätä pitkään, tosin en tiedä miksi, sillä taulu on kuin tehty tuolle seinälle. Se on kuin uni maisema. Näet jotain, mutta et ihan osaa tulkita mitä näet. Täydellinen synttärilahja miehelleni (jota osaan kyllä jo tulkita ;-)

Toinen "taide" hankinta on signeerattu  Paul Envaldsin järeä keramiikka vaasi (4€ Kierrätyskeskus...)
Kyseisen herran töitä löytää ajoittain hävyttömän halvalla. Envalds suunnitteli mm. Arabialle 70-luvulla uniikki töitä. Jos joku muistaa meillä paljon esillä olleet mustan ja valkoisen "pylly patsaan" eli sellaiset vähän pyllyn muotoiset pallerot, ne ovat saman herran käsialaa 70 -luvulta. 
Eli jos löytyy, ostakaa pois. Tämä on näitä tulevaisuuden klassikoita, jos minulta kysytään. We moved here about year ago and since that my plan was to find "something to the walls".  Now I finally have it, a huge painting by Finnish artist Kaisu Kopsa. First I had some doubts if its too big but personally I think its perfect, like a custom made painting. 

My second "art piece" is flea market find. A big ceramic vase by Paul Envalds (4€ from the Recycle Center...) Mr. Envalds used to work for Arabia in the 70´s. 

9 comments:

 1. Upeat hankinnat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tyylillisesti vähän ääripäitä mutta kiitos!

   Delete
 2. That painting is amazing, beautiful dining room!

  ReplyDelete
  Replies
  1. This painting was "the thing" this place really needed. Thank you!

   Delete
 3. Upea tuo maalaus. Niin täydellinen kontrasti modernille pöytäryhmälle.

  ReplyDelete
 4. Anonymous12/4/17

  aivan ihana taulu, mutta mielestäni ihan väärä paikka, tai sitten nuo mustat roikkuvat mötikät pois, pitäisi olla paljas seinä, ilman, että mitkään mustat lamput pilaa koko hienon työn

  ReplyDelete
 5. Anonymous9/9/17

  Kaunis taulu. Onko se maalattu levylle vai kankaalle? Kiinnostaa, miten noin suurikokoinen taulu ripustetaan? Kangas on helppo ja kevyt, mutta nykyisin useimmat taiteilijat käyttävät mdf-levyä, joka on painava. Onko niissä vaijerikiinnitettynä taakse valmiiksi? Minullakin etsinnässä suuri taideteos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on maalattu suoraan mdf-levylle eli on todella painava. Taiteilija asensi itse tukevan vaijeri kiinnityksen taakse, joten työ oli helppo ripustaa isojen ruuvien varaan. Suosittelen käymään esim. nuorten taiteilijoiden myyntinäyttelyssä tai taidekoulujen järjestämissä myyntitapahtumissa. Näistä voi tehdä hienoja, kohtuu hintaisia löytöjä.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!