o
o

Feb 1, 2011

once more (bathroom) + small inquiry


Älkää hermostuko, tai ne jotka hermostuvat skipatkaa tämä juttu äkkiä.
Tässä on nyt lopullinen suunnitelma. Seiniin tulee yhä se valkoinen 15 x 15 peruslaatta ja lattiaan 30 x 60 valkoinen mattalaatta. Koska isoille laatoille on vaikea tehdä kaatoa valitsin tuon Unidrainen, eli leveän lattikaivon. Suihkutilaan tulee lisäksi sellainen puuritilämatto, kunhan vain löydän sopivan. Jos en löydä, teen sen itse. Tila eristetään loppu kylppäristä yksinkertaisella lasiseinällä.
En jaksaa selittää LVI- suunnitelmista, X-luvista ym. tyyppihyväksynnistä. Sanon vaan että hitusen ärsyttävää hommaa kaltaiselleni suht suoraviivaiselle tyypille kuin minä. Nyt on kuitenkin järjettömän helpotunut olo kun remppa on alkanut.Tänään piikattiin latia jo auki ja huomena ei taida olla enää muuta kun ovi ja paljas monttu jäljellä.
(Sanitettikalusteet Duravit Vero, hana Damixa, suikut  Herzbah (saksalainen merkki) ja loput Ikea)
Olisi muuten kiva joskus kuulla mitkä ovat teistä mielenkiintoisimpia aiheita blogissani, ihan siis lyhyesti. Jos vain ehditte. Kirjoitan aika paljon itselleni, varsinkin näitä remppasuunnitelmia. Joskus olisi kiva tietää mitkä aiheet ovat ne teille mieleiset. Siis jos ehditte... Niin ja lupaan, ei enää näitä "kylppärisuunnitelma" horinoita. Nyt vaan ei ole ollut muuhun aikaa.

--------

This might be boring, once more my plans for bathroom renovation, blaah. But, now this is the final. Sorry !
For walls basic 15x15cm white ceramic tile and for floor 30x60cm matt white tile plus this Unidrain floor drain system. For showers a simple solid glass wall. Toilet and basin Duravit Vero, mixer (actually kitchen) from Damixa, showers Herzbah (german company) and rest from Ikea. I must say I´m so relieved when this whole renovation "circus" finally started yesterday.
It would be really nice to know what subjects (in my blog)  are those that interests you most ? Just few words, if you have time. But I promise now more these "plans for bathroom". Right now, I just don´t have time to nothing else.

42 comments:

 1. Minä itseasiassa haen blogeista näitä sisustus ja remppajuttuja, joten niitä odotan aina kovasti! Tämä postaus oli ihan mahtava :)!!

  ReplyDelete
 2. Hipsu: ok, itselläni on vähän sama juttu, tosin myös kaikki hyvin toteutetut "tee se itse" jutut kiinnostavat myös. Kiitos !

  ReplyDelete
 3. Hei,just tälläistä kuin olet tuottanutkin haluan nähdä jatkossakin! Ja nyt haluan ehdottomasti vastauksen kysymykseen: onko tuo matala tuoli Ikeasta? Tarkoitettu kylppäriin?
  Meillä on nimittäin hakusessa pesuhuoneeseen pari jakkaraa joilla vanhat&väsyneet voi istuskella suihkuttelun&saunomisen lomassa...
  Teille tulee aikast kiva kylppäri; mä en saanut kaikkea haluamaani juuri niistä x-luvista yms.asioista johtuen.Mm.siitä että kylppäri rakennettiin rintamamiestalon yläkertaan, entiseen vinttiin,vinon katon alle jne....

  ReplyDelete
 4. Niinu: se on Ikean PS sarjasta ja ihan kuivaan tilaan tarkoitettu. Sen voisi ehkä petsata sellaisella sävytettävällä petsillä joka on tarkoitettu parvekekalusteille. Niitä saa nykyään esim mustaan sävytettynä. Meille tuo tulisi wc tilaan jakkaraksi lapsille ja ihan puun värisenä.
  Tämä on kiva kuulla,koska ko. postaukset ovat itselleni mieluisia.

  ReplyDelete
 5. Minäkin tykkään remonttipostauksista, varsinkin kun on oman talon suunnittelu käynnissä. Tuota samaa lattiakaivoa olemme myös miettineet. Meillä tosin on budjetti vielä laskematta, se saattaa vaikuttaa joihinkin ratkaisuihin. Myös kaikki tee-se-itse jutut ovat mielenkiintoisia.

  ReplyDelete
 6. Anonymous1/2/11

  Upean selkeä ja eleetön kylppäri teille tulossa!

  Meillekin tulee hyvin samankaltainen suihkutila, mm. unidrain ja suuret laatat. Mutta olen ymmällä lasiseinän kanssa.. Siis haluan juuri pelkän seinän, jota EI kiinnitetä millään tukiputkilla seinään (kuten muka pakko tehdä alan liikkeiden mukaan). Mutta kyllähän se nyt muutenkin onnistuu, eikö vain? Tässä teidän tapauksessa seinä on siis kiinni lattiassa ja katossa? Mutta entäpä jos ei tule noin, vaan ikään kuin suihkutilan erottavaksi seinäksi tyhjään kulmaan...hhmmm. Tiedätkö Minna missä osataan sellaisia mekanismeja (ltai koko lasiseiniä) tehdä, joilla lasiseinä kiinnitetään seinään ikään kuin metallisilla "saranoilla" eikä millään yhtenäisellä koko seinän mittaisella osalla (tai varsinkaan metallisella ylätukiputkella vastakkaiseen seinään)..? Kiitos avusta tuhannesti etukäteen!

  Merja

  ReplyDelete
 7. eini1/2/11

  Minä pidän kauniista kotikuvista, arkisista, kauniista yksityiskohdista, diy-jutuista, hankinnoista ja ostosvinkeistä, remppajutuista ja ihan vain fiiliksistä, suunnitelmista ja toteutuksista lukemisesta. Teillä on myös ihania ja suloisia lapsia, ja tää blogi aiheuttaa välillä perheenperustamiskuumetta tänne 25-vuotiaan sinkkutalouteen. :)

  Ehdottomasti yksi lempiblogeistani, eikä niiden aiheiden tarvitse olla maasta mullistavia, kylppärirempan vaiheitakin on kiva seurailla suunnitelmista laastikasan kautta valmiiksi asti, sitten joskus. Useammin pitäisi itsekin kommentoida. Kiitos Minna, tykkään susta!

  ReplyDelete
 8. joska: hyvä hyvä ja kiva kuulla. Tuo unidraine on kalliimpi vaihtoehto kun normaali mutta meidän tapauksessa ainoa vaihtoehto.

  Merja: urakoitsijani hoitaa tod. näköisesti lasin siihen ja ihan ohuella metalli /alumiini uralla ja silikonila.Haluan mahdollisimman huomaamattoman kiinnityksen. Jaa, kulmasta en osaa sanoa mutta luulen että samalla tekniikalla onnistuisi. Kannattaa kysellä lasiliikkeistä. Kerron kun tiedän. Muista kysyä kun saadaan tuo "monttu" valmiiksi. Selvitän asiaa.

  ReplyDelete
 9. Anonymous1/2/11

  Remontti-, sisustus ja lastenvaatepostaukset kiinnostavat ja on kiva tietää myös tuotemerkkejä/tietoja, niin kuin tässä postauksessa onkin :)

  Kiitos, että jaksat pitää näin inspiroivaa blogia!

  ReplyDelete
 10. Eini: no voi, just kun ajattelin että luo lapsijutut ei kiinnosta ketään, ainakaan lapsettomia. No siis, yksi ääni lapsiarjelle siis ; ) Kommentien jättäminen on vaikeaa mutta kiva oli kuulla sinun näkökulmasi. Oli aika toista mitä kuvittelin.

  ReplyDelete
 11. Itse tykkään näistä "do" jutuista paljon. Täällä koko ajan katsomassa miten remppa etenee. Ja lapsipostaukset kiinnostaa myös, koska itselläni melkein samanikäiset 2.

  ReplyDelete
 12. Kaikki jutut kiinnostaa. :) Eniten ehkä kuitenkin kaikenlaiset sisustusjutut.

  Aivan ihana kylppäri tulossa teille!

  ReplyDelete
 13. Remppareality ja muukin diy -tyyppinen on blogissasi ehdottomasti parasta! Olen saanut todella monta konkreettista ideaa sinulta. Varsinkin maalausinnostasi olen hyvin vaikuttunut - ja sitä haluan ehdottomasti alkaa itsekin treenailla! Tsemppiä pölyiseen remppaanne. Lopussa kiitos seisoo!

  ReplyDelete
 14. Kaikki kiinnostaa: sisustaminen, remppa, käsityöt, arki :) Tsemppiä remppaan, hyvältä näyttää!

  ReplyDelete
 15. Keep going vain! Remppakuumetta helpottaa kun saa edes vähän maistaa toisten remppaelämää. :) On ihana seurata kun vanhasta muokataan uutta. Kaikki 'omat' postaukset on top, muilla tarkoitan mm tuoteuutuuksien esittelyä ym jotka on kaikkien nähtävillä kataloogeissa, lehdissä ja internetissä.

  ReplyDelete
 16. Anonymous1/2/11

  Yksi juttu, mistä muistan aiemmin innostuneeni, on sun ompelukset. Sun pitäis laittaa joku lastenvaateputiikki pystyyn.

  Nyt on pakko myös kommentoida tuosta Damixan hanasta. Laitettiin sama edellisen asunnon keittiöön remontin yhteydessä ja se vasta tyylikäs olikin. Olin kuitenkin onnellinen kun muutimme pois ja pääsin siitä eroon: ihan hullun epäkäytännöllinen. Siitähän ei saa kuumaa vettä kuin kovalla paineella. Ajattelin ostaessa, että mihinkäs sitä tarvitsee: kuumaa vettä käytän vain tiskatessa ja silloin sitä saa paineella tullakin. Käytännössä ei mennyt ihan noin, vaan aika usein olisi halunnut liruttaa jotain muutakin kuin jääkylmää. Ja se, että lämmintä vettä saa vain "kylmän kautta" ei ole kovin ekologistakaan. Toinen, huomattavasti pienempi paha oli se, ettei enemmistö vieraista osannut hanaa käyttää.

  Mieti vielä, jos mahdollista. Jos tuon otatte, sitten vain menee estetiikka käytännöllisyyden edelle jotta viuhuu :)

  ReplyDelete
 17. nämä rempathan ovat juuri mielenkiintoisia, jännityksellä odotan tämänkin lopputulosta! ja blogissa on mun mieleen kaikkea ihan sopivasti :)

  ReplyDelete
 18. Anonymous1/2/11

  Tykkään sisustusjutuista ja erilaisista muutoksista. Esim. lasteneteisen muodonmuutos (ja lehtijuttu siitä) oli kiva. Remppajutut kuuluvat myös noihin muutosjuttuihin. Kivoja siis, vaikka itse asun uudessa okt:ssa eikä tarvetta rempoille ole :)

  Kaikenlaiset lapsiperheen säilytysratkaisut ja arkea helpottavat jutut ja oivallukset kiinnostavat näin lapsiperheellistä.

  Kiva blogi.

  ReplyDelete
 19. Anonyymi: ok ja hyvä kuulla

  Terhi: ne ovat minullekkin mieleisiä mutta välillä on vaikea löytää aikaa niile.

  suvi m: kiitos ja minä taas mielenkiinnolla seuraan talonne rakennusta ; ) tosin kommentoin huonosti, mutta mukana ollaan.

  Pia: no hyvä, on tosi hauska kuulla että joista vinkeistäni on oikeasti olut hyötyä tai inspistä. Maalaminen on tosi terapeutista hommaa.

  Aikuistumassa: kiitos, ompeleminen on rakas harrastukseni ja ehkä toteutan sen joskus. Olen kyllä mietinyt ko. asiaa ; ) KIITOS tuosta Damixa vinkistä, tosin ehdin jo tilata sen. Kylppärissä on itse asiassa hyvä ettei kuumaa saa hanasta helposti, ainakin lapsia ajatellen. Pakko vain totutella nyt tuon käyttöön.Nyt osaan asennoitua tulevaan, tack !

  Tuija: ok, joskus tämä tuntuu hitusen sillisalaatilta. Mutta hyvä kuulla hitusen näitä lukijoiden mielipiteitä niin tietää mihin suuntaan tätä kannattaa lähteä kehittämään.

  ReplyDelete
 20. Anonymous1/2/11

  Kaikesta tykkään myöskin erityisesti sisustus ja lapset. Ihan blogi sinulla!
  Minä haaveilin tuosta unidrainista kotiimme, mutta oli liian tyyris siihen nähden, että olisi vaikuttanut vain ulkonäköön.

  ReplyDelete
 21. Juuri näitä horinoita lisää: kaikki suunnittelujuttusi ja remonttihommat ovat sitä parasta antia muita postauksiasi mitenkään vähättelemättä. Kiitos tästäkin ja keittiönne olisi ihana vihdoin nähdä kokonaisuudessaan!

  ReplyDelete
 22. Anonymous1/2/11

  Vinkkinä, että tuo Ikean PS-pöytä ei sovellu jakkaraksi, keikkaa erittäin helposti. Lasten kanssa nimenomaan hankala, kun meinaavat nousta siihen.

  P

  ReplyDelete
 23. Kylppärinne tulee näyttämään huisin hienolta! Meille valittiin kylppäriin myös samanlaiset Unidrainit - hintavahko yksityiskohta, mutta kyllä me on oltu tyytyväisiä.

  Näitä remontti- / sisustusjuttuja tykkään lukea hienossa blogissasi eniten, tosin kaikki muutkin jutut on oikein mielenkiintoisia :)

  Tsemppiä remppaan!

  ReplyDelete
 24. Anonymous1/2/11

  Blogisi näyttää HIENOLTA! Ylläolevissa kommenteissa onkin jo sanottuna myös minua kiinnostavat aiheet... eli kaikki mitä blogissasi käsittelet ; )

  Kaino toive olisi vielä nähdä muutama kuva lisää "koko keittiöstänne", se näyttää oikein tyylikkäältä!

  Hanna-Maija

  ReplyDelete
 25. Anonyymi: koitetaan jatkaa sittn vahoilla eväillä. Meillä se on oikeastaan ainoa ratkaisu kun valitsin sot laatat.

  Nea: no jatketaan sitten horinoita ; ) keittiö tulee ens Dekon numeroon, siis maaliskuun, ei helmikuun.

  P: kiitos vinkistä, tuota hitusen pelkäsin.

  Aniliini: kiitti tuosta unidrain kommentista ja remppa ym diy jutut on me mulle mieleiset myös.

  KIITOS gallup tuloksista !
  Joskus tuntuu tämä oma blogi melko sekalaiselta tuotokselta ja on hyvä välillä pysähtyä miettimään mihin suuntaan tätä kannattaa vielä. Teillähän on aika iso rooli tässä.Näiden postausten perustella diy, remppa ym ompelujutut kiinnostavat eli siihen. Joskus lasten juttuja myös.

  ReplyDelete
 26. Täälläkin kaikki remontteihin liittyvät jutut kiinnostaa todella paljon! Mielelläni lukisin enemmänkin kaikista yksityiskohdista, mitä eri vaihtoehtoja pyörittelet ennen projektin aloittamista, inspiraatiokuvia jne. Sisustusjutut kiinnostaa ja lapsista kuulisin mielelläni myös, kun itselläkin niitä kolme täällä pyörii :) Ja juurikin kaikki säilytysratkaisut ym. mitä edelliset jo mainitsikin.

  ReplyDelete
 27. Hello! I like your home renovation and restyling posts. But also the things you make for your kids. I think it's the whole mix that makes your blog so worth reading. You want to change?
  BTW: We have a similar shower drain called "Easydrain" and it gets stuck really fast. The silicone corners are hard to clean...

  ReplyDelete
 28. I love your bathroom and other renovation posts. They are really inspiring as we have similar taste, you are just slightly more minimalistic than me, and we will soon be renovating our bathroom as well.

  ReplyDelete
 29. Voi sä saat kylppärin lattiaan ison laatan. Mietin just tota kaatojuttua, kun se ei oikein onnistu jos on tavallinen lattiakaivo. Mut noinhan se toimii!

  Nää remppajutut on mukavia. Samoin ne, kun taiot "roskasta" aarteen. Ja muut jutut tuo sopivasti vaihtelua. Pidän parhaana sitä, että bloggari postaa "itselleen". Näin koen tässäkin blogissa olevan.

  ReplyDelete
 30. Ulla2/2/11

  Olen myös innokas lukija, jota kiinnostaa juuri kirjoittamasi jutut niin rempasta, muodista, lapsista yms. Meilläkin on kylpyhuoneremontti tulossa kesällä ja kyselenkin, että mistä nettikaupasta tilasit hanat, ilmeisesti Saksasta? Kannattaako se?

  ReplyDelete
 31. tutu-täti2/2/11

  Jo hieman ikääntynyt sinkkutäti halajaa nimenomaan niitä ihania lapsiperheen tarinoita, lisää, lisää...
  niin - ja tietysti kaikki sisustusjutut uppoavat myös.

  ReplyDelete
 32. Hei, tulin vain kertomaan että blogissani on sulle jotain ;)

  ReplyDelete
 33. Nämä remontti ja suunnittelu jutut ovat mielestäni juurikin kiinnostavimpia juttuja. Joskin siis luen myös muut postaukset, mutta eniten pidän näistä mistä voi saada itselleen inspiraation!

  ReplyDelete
 34. Anonymous2/2/11

  Tylsä vastaus: Kaik kelpaa, ja suurella ilolla vastaan otetaan! :D

  Josko saisi kokokuvaa uudesta ihanasta keittiöstänne, selvästikin todella hurmaavaa kylppäriä uteliaana odotellessa?

  Vaatemakusi näyttää olevan pelkistetyn chic joten myös päivän asut olisivat superia.

  Mut mitäpä sitä vaatimaan; mieletöntä että jollain riittää aikaa ja tarmoa tuottaa näin kaunista kuvaa meidän ihailtavaksi. Enpä usko että pystyisit tylsää, epäkiinnostavaa tai rumaa matskua tänne edes tuottamaan vaikka yrittäisit. ;D

  t.Susse

  ReplyDelete
 35. Paulina (jäit välistä, anteeksi): kiitos komenistasi : )

  sarafini: hmmm, säilytysjutut ne onkin mun addiktio. Täytyypä tehdä niistä joku oma juttu. Kiitos !

  Julia-rockthathorse: thank´s I would be happy to have some of your talent ; )
  About the drain, this model don´t have any silicone corners but I´w heard the same that if these drains are installed wrongly these goes stuck. I trust that these guys knows who to install this.

  via Gluck: ok and thank you. It´s really nice to hear what people wanna read.

  satu: tack ! joo iso laatta ja kyllä mun laattamieheni sitä jo kirosi ; )

  Ulla: kyllä tilasin kaikki kalusteet Saksasta. Varsinkin hanat ovat huomattavasti edulisempia.

  tutu-täti: mun täytyy tehdä varmaan joku juttu ihan sinua varten : ) Kaikkea hyvää !

  Äitee: KIITOS !

  Mymmeli: siis remppa ym juttuja lisää !

  Susse: keittiö tulee maaliskuun Dekoon. Eli sitä pitää vielä hetki odottaa.
  Auts, päivän asu. Näytän pääsääntoisesti aika rusahtaneelta, en tiedä kykenenkö tuohon. En edes omista suunnatonta garderobia taäynnä merkkivaatteita. Ehkä joskus...
  Elämässä on aina tylsiä, rumia ja epäkiinnostavia asioita ja koitan pitää tämän paikan puhtaana siitä. En tiedä onnistunko mutta yritän. Jokaisella pitää olla hitusen "höttöä" elämässä muuten tästä ei tulisi mitään. Kiitos sinulle kommentistasi !

  ReplyDelete
 36. Ihana kylpyhuone tulossa. Meillekin on juuri laitettu Unidrain kaivot ja Veron valkoinen seinä-wc, tykkään. Suihkut pitäisi vielä uusia, mistä olet hankkinut nuo saksalaiset Herzbah -hanat?

  ReplyDelete
 37. Remppahorinat on ikisuosikkeja! Arjelta en ole ehtinyt tulla sanomaan moi ja toteamaan, että hienolta vaikuttaa suunnitelmat.

  ReplyDelete
 38. Hei, näköjään minua kiinnostaa aika lailla samat jutut kuin muitakin :) Remppa, sisustaminen ja kaikenlainen itse tehty. Olet niin taitava että on ilo katsella :)

  ReplyDelete
 39. Anonymous3/2/11

  Hei! Mistä olet hankkinut ne kuivan tilan lamput, joista laitoit kuvan aikaisempiin remppasuunnittelukuviin? Olen haaveillut samantyylisistä lampuista eteiseen. Olisin kovin kiitollinen tiedoista :)

  Mä tykkään eniten sisustus- ja remppa-aiheisista jutuista, lapsiin liittyvät postaukset kiinnostavat myös. Vaatteet eivät niinkään. Mutta kaiken kaikkiaan pidän kovasti tyylistäsi sisustaa, kuvata ja kirjoittaa!

  ReplyDelete
 40. SarP: saksasta, Grohella on hyvin samablaiset.

  Lili: ok ja hyvä tietää.Arki ensin ja sitten blogit ;) ainakin minulla.

  Jutta: no samat sinne ja näillä eväillä yritän jatkaa.

  ReplyDelete
 41. SarP: saksasta, Grohella on hyvin samablaiset.

  Lili: ok ja hyvä tietää.Arki ensin ja sitten blogit ;) ainakin minulla.

  Jutta: no samat sinne ja näillä eväillä yritän jatkaa.

  ReplyDelete
 42. Anonymous7/2/11

  Kaikki kiinnostaa :). Erityisesti tietysti lapset, remppa, DIY, sisustus ja shoppailuvinkit.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!