o
o

Jul 20, 2011

wednesday


Packing again  and baking, this time my old favorite lemon pie. Looks dull but tastes heavenly, if you love lemon.
 I also packed some  country house essentials to a home made bag: candles, matches towels and napkins. This bag + lemon pie = goes as a gift to our friends. We are heading again to archipelago...
I just love that Marimekko´s blue fabric with dots. I found it from flea market and immediately sewed this pillowcase to Frida´s room. When then inspiration hits, it´s action : )
We have mint, all over in our back yard. I had to pick it in to that vase so I remember to use it: in to tea, salads and for marinades.  It also smells gorgeous. Have a nice week and see you soon!

------

Pakkaamista ja baakkelseja tai no, sitruunapiiras. Siinä keskiviikon teema. Piirakka näyttää seinäruusulta mutta on herkullinen. Kannattaa kokeilla jos pitää sitruunasta.
Kotikutoiseen tulkkarikassiin pakkasin tällä kertaa pyyheitä, kynttilöitä, tulitikut ja lautasliinoja, niitä mökin perusjuttuja. Kohta taas startataan kohti saaristoa.
Eilen ihastuin pieneen, pilkulliseen  Marimekon kangaspalaan jonka bongasin kirpparilta. Piti pyyhiä pölyt ompelukoneesta ja hurauttaa tyyny tyttären huoneeseen. Kun inspis iskee, toimitaan heti!
Minttua on pitänyt poimia takapihalta, muuten se unohtuisi sinne. Teetä olen siitä hauduttanut ja salaattiin ujutan usein. Myös marinaadeissa se toimii ja tuoksuvana pöytäkoristeena...
Hyvää viikkoa ja nähdään kohta!

15 comments:

 1. ihana kassi! sitten kun mulla on mökki, niin kutsun sut sinne vieraaksi ;)

  ReplyDelete
 2. Mukavaa saaristoa teillekin!

  Me täällä Turunmaan saaristossa ja veneessä aika märkänä (ukkosta on ollut)..onneksi on muiden blogit lämmittämässä..


  Riikka

  ReplyDelete
 3. Anonymous21/7/11

  Samaa sanoisin kuin Tuija, kyllä noilla tuliaisilla kelpaisi vastaanottaa vieras :) Ihania kuvia taas muutenkin! Me starttaamme tiistaina saaristoon fillareilla, kuorma peräkärryissä. Jännittää miten osaan pakata viiden tavarat niin niukasti, että mahtuvat mukaan kärryihin lasten sekaan...

  ReplyDelete
 4. Hi!
  I'm Käären from NYC. It is nice to stumble on to your blog & I'm a new follower. Have a wonderful time at your summer house.
  Take some Imperial gun powder tea with you, the Moroccan green tea that is rolled tightly in fragrant balls. Brew it with a handful of your ample fresh mint & sugar it to taste for the best tea, iced or hot.

  Ä

  ReplyDelete
 5. ihania värejä ja tyynyjä. Ja se piirakka...mmm

  ReplyDelete
 6. Joo, toi kassi on tosiaan ihana! Osaisimpa ommella tuollaisen.. :)

  ReplyDelete
 7. Marja21/7/11

  Et kertonut mistä tuo mintturuukun vieressä oleva sinijakainen kulho on kotoisin! Se on söpö.

  ReplyDelete
 8. Hi
  I'm Käären from NYC & have happily stumbled on to your bog. We have loads of mint as well & I love to take a crushed handful and toss it into the tea pot with Moroccan tea (Imperial Gun Powder green tea) to steep. With a bit of sugar to taste, makes the best tea, iced or hot. I imagine I'm in the souk.
  All the best,
  Ä

  ReplyDelete
 9. Anonymous22/7/11

  Hei,

  Kiitos tuliaisvinkistä. Itsekin tuskailen täällä taas, että mitä viedä mökkituliaisiksi. Voisitko laittaa tänne myös tuon sitruunapiirakan ohjeen? Näytti herkulliselta.
  Aurinkoista viikonloppua!
  terv. Satu

  ReplyDelete
 10. Anonymous22/7/11

  Saisikos kuvia saaristosta ja mökistäkin? ;-) Onko mökki sisustettu perinteisesti vai modernilla otteella?

  ReplyDelete
 11. digger: thank you for the tip I must try that.

  Marja: ostin joskus aikoinaan Pinon alesta tuon hauskan kulhon.

  Satu: klikkaa tuota sitruunapiiras sanaa niin linkki ohjeeseen aukeaa : ) Kannattaa kokeilla.

  Anonyymi: vierailemme aina ystäviemme mökeillä joten en mielelläni kuvaa muiden koteja tms. kuin luvalla jonka varmaan saisin mutta pientä privaattiakin pitää olla : ) Kuvia saaristosta tulee toki.

  ReplyDelete
 12. Hei Minna! Tein viime kesänä ihanaakin ihanampaa sitruunatorttuasi, ja nyt kun olisin taas kaivannut reseptiä huomasin ikäväkseni että vanha linkki sitruunapiiraan ohjeeseesi ei enää toimi. Voisitko olla tosi ystävällinen, ja laittaa sen vaikka tänne kommenttikenttään kaikkein sitruunanystävien iloksi? Piiras on nimittäin MAHTAVA! Kiitos reseptistä.

  ReplyDelete
 13. Annina: joo hävitin jutun vahingossa ja se löytyy jostain kommettilootastakin, niin paljon on sitä kyselty. Koitan etsiä sen ja laitan linkin.

  ReplyDelete
 14. Annina: joo hävitin jutun vahingossa ja se löytyy jostain kommettilootastakin, niin paljon on sitä kyselty. Koitan etsiä sen ja laitan linkin.

  ReplyDelete
 15. Hei, täältä se löytyy kommenttiboksista
  http://www.timeoftheaquarius.com/2012/02/they-are-back.html?showComment=1330619038532#c3993899351089458700

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!