o
o

Nov 8, 2011

himmeliHimmeli is a traditional Finnish Christmas handicraft, made from straw. I´w been looking for a person who can make these and today I found Pertti. He is a himmeli king with a magic hands ; )
I borrowed these two for one of my projects but of course I had to test these at home.

***

Olen etsinyt himmelin tekijää ja nyt tärppäsi. Löysin Pertin -himmeli kuninkaan, jolla taikakädet. Eikö ole kaunokaisia? Nämä kaksi lainasin yhteen projektiini ja pakkohan ne oli kotona testata. Nämä ovat ihan perushimmelit mutta Pertin pajasta löytyy vaikka mitä.

Ja jos himmelit ja olkityöt kiinnostavat on Pertillä näyttely 17.11 - 7.12 Taidesalonki Piirrossa. Os. Uudenmaankatu 7

p.s Se DIY kalenteri juttu tulee uudestaan kunhan korjaan ensin pari luukkua. Minulla on lukihäiriö mutta myös mahtava numero sokeus nykyään, tai sitten olen vain loman tarpeessa : )

20 comments:

 1. ¨Wow, they're amazing!

  ReplyDelete
 2. Eikä! Just eilen ajattelin, että haluaisin himmelin! :D Tosi kauniisti sopii teidän kotiin.

  Äitini meinaa siskojensa kanssa alkaa sellaista värkkäämään; pitääpä kuulostella kuinka kova homma siinä on. Jos itsekin innostuisi...

  ReplyDelete
 3. Juurikin mietin mistä saisi olkea että voisi tehdä himmelin. Mehupillit toki ajavat samaa asiaa. Mietinkin mihin se kalenteripostaus katosi. Hienoja kuvia tuossa Paumesin kirjassa ^nostaa hattua.

  ReplyDelete
 4. Siis niin hienoja!! Mä oon yrittäny viime vuonna bongailla kirppareilta vaan ei löytyny :/ Mistähän sitä löytäs? Ne vaan on niin kauniita ja perinteisiä <3

  ReplyDelete
 5. Niin hienot! Mun piti tehdä viime vuonna mustista pilleistä oma minihimmeli mut en mä löytänyt mistään sopivia. Enkä olisi kyllä osannutkaan. :)

  ReplyDelete
 6. Terhi: kalenteri postaus tulee "korjattuna" kohta : )

  suvi m : eivät valitettavasti jää meille : (

  Johanna K: NO himmeli Pertiltä joka niitä tekee. Saat multa yhteystiedot.

  Mikko: tälläkin herralla oli mustista pilleitä tehtyjä mutta halusin ihan perinteiset.
  Kannattaa kokeilla, tekemällähän sitä oppii : )

  ReplyDelete
 7. Ja mulla tulossa uuteen kauppaan pari himmelikorua:) Kaveri tekee noita topsipuikoista, hauskoja nekin:)

  ReplyDelete
 8. Hii haa, juuri tänään bloggasin kuinka oljet on jo hankittu!

  ReplyDelete
 9. Meillä on miehen suvun vapaa-ajanasunnolla makee ohuista neonpilleistä tehty himmeli, josta roikkuu jostain värikkäistä foliopapereista tehtyjä juttuja.

  Harmistuin jokunen postaus sitten saamaasi kommenttiin englanninkielentaidostasi. Kyseisen kielen opettajana en voi tietenkään itse olla huomaamatta virheitä, mutta eipä niillä väliä, jos viesti menee perille. Toki kielioppi ja oikeinkirjoitus ovat tärkeitä eikä kieltä koulussa voisi opettaa niiden kustannuksella, mutta aidoissa kielenkäyttötilanteissa ratkaisee niin moni muukin asia. Nyt kun vielä kerrot sinulla olevan lukihäiriö, niin en voi muuta kuin hattua nostaa. Joten tämä maikka ainakin vain ilahtuu että rohkenet kieltä käyttää etkä välitä pilkunviilaajista :)

  ReplyDelete
 10. Onneli: olen sitä mieltä että himmelit ovat tämän joulun "se" juttu : )

  Kiitos ihanasta kommentista, varsinkin kun itse opetat.
  Minä en ymmärrä miksi kotimaiset lukijani noita englanninkielisiä tekstejäni edes lukevat (viihteeksi kai ; ). Saisin ehkä hieman parempaa tulosta aikaiseksi jos oikein kovalla kädellä yrittäisin mutta kaikkea ei vain jaksa. KIITOS ja loistavaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 11. Upeita. Heti syttyi kipinä kokeilla himmelin tekemistä. Meilläkin oli kotona joskus mehupilleistä tehty, mutta kyllä tuollainen perinteinen olkinen on vaan niin pelkistetty ja kaunis.

  ReplyDelete
 12. Kauniita! Meillä himmelit ovat ainoa joulukoriste, olleet aina.
  Niin kauniita, niitä voi katsella kun takkatulen tuijottamiselta ehtii ;)

  ReplyDelete
 13. Anonymous9/11/11

  Usko tai älä, mutta himmeli on suht helppo tehdä itsekkin. Mä tein ensimmäiseni jo 10 vuoden iässä... joka roikkuu edelleen mun vanhempien katossa Jouluisin.

  ReplyDelete
 14. Sulla on kyllä niin hyvä asenne :). Minäkin mietin omissa blogiteksteissä noita englannin kielioppivirheitä, mutta oon ajatellut se niin että blogi on harrastus, ei sen kanssa tarvi niin vakavasti ottaa. Pari pikku mokaa silloin tällöin tekee vaan hyvää :)

  Jäinkin jo ihmettelemään mihin se kiinnostava kalenterijuttu hävisi, mutta se onkin vain "huollossa". Odotan innolla!

  ReplyDelete
 15. Juuri muutama päivä sitten sain tehtyä oman himmelini valmiiksi ja bloggasinkin siitä ja nyt oikein säikähdin, että luuleekohan joku, että olen matkinut esim tuon kirjoittamasi Pertin himmeliä - niin samanlainen omastani tuli ja ihan omasta päänupista koko komeus heh. Himmelit on kauniita! :)

  ReplyDelete
 16. Weekday: kuulosta hyvältä : )

  Oi mutsi mutsi: Olen yllättynyt kuinka moni osaa ja tekee vielä näitä. Ihan mahtavaa!

  Mirja: Perinteinen on paras, minusta.

  Hanna: nämä vain käväisivät meillä mutta aloin kyllä harkita lunastamista : )

  Anonyymi: oi sä olet taitava, siinä iässä minä neuloin vain sormeeni : )

  Maire: Kalenteri juttu tulee uudestaan. Huomasin vasta kuvasta että nuroita oli tuplana ; ) Nyt on korjattu ja toinenkin jo kohta valmis.

  at home or not: Pertin malli on se ihan perinteinen, klassikko ; )

  ReplyDelete
 17. mummoni on tehnyt meille noita muutaman! :) itsekin kokeilin, mutta pääsin suurinpiirtein yhteen kuutioon ja jätin sen homman suosiolla jollekkin toiselle...

  cloudbusted.blogspot.com

  ReplyDelete
 18. Hiphei, himmelisi bongattu toisaalla ja ääni annettu. Himmeli on niin ihana joulukoriste!

  ReplyDelete
 19. i have never seen this before, and thank you for blogging about it. i am truly in love! understand more of iittalas himmeli decor from last year too :) have a wonderful thursday!!

  ReplyDelete
 20. Johanna: KIITOS! ja kumarrus. Illalla tulee aiheesta lisää : ) : )

  christin: This is a very traditional Finnish Christmas decor and I think this needs more attention : ) We Finns have some really stylish and beautiful decor classics but we seem to hide them sometimes ; )

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!