o
o

Jun 12, 2012

Someone´s trash, somebody´s treasure...This morning I was bicycling with my daughter to her school and way back I noticed a dumpster, someone was moving in and throwing everything away. There was some grannies life, well the material one, flying away. Old, beautiful tablecloths with hand made lace, 50´s style beautiful pillow covers and these old 100% linen towels, all hand embroidered with a letter M. Someone´s trash, my treasure.

***

Muiden roska, toisen aarre. Niinhän se on. Silti meinasi tulla aamulla itku. Roskalavalla oli jonkun mummon elämä, isoissa jätesäkeissä.
Lasten 50-luvun ruusunen tyynynpäällinen. Muutama hieno, vanha mutta käyttämätön Finlayson tekstiili. Pöytäliinoja ja vaikka mitä. Kauniit käsin prässätyt pellavapyyheet joihin oli käsin kirjailtu M. Ei näitä voinut jättää. Ne jatkavat elämää meidän keittiössä.
Tuli oma mummoni mieleen ja hänen käsin parsitut pöytäliinat. Verhot joita oli joka vuodenajalle ja pienet pitsireunaiset nenäliinat. Ne kaikki oli siellä. Onneksi parhaat löysivät uuden kodin. Dyykkaus kunniaan ja kaikki romun kierrätys.

17 comments:

 1. Hui! Onneksi olit oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

  ReplyDelete
 2. Todellakin, aarteita! Itse en edes viitsi ajatella mitä omasta mummolasta jäi mukaan ottamatta kun hänen kotiaan laitettiin kasaan. Harmittaa ihan vietävästi, mutta ei silloin ollut paikkaa kaikille niille ihanuuksille. Onneksi ainakin tekstiilit menivät hyvään jatkokäyttöön.

  ReplyDelete
 3. Beautiful towels, lucky you!! : ) have a lovely day!, big hug!

  ReplyDelete
 4. Aniliini: olen dyykkari ; )

  Anna G: tule jotenkin paha mieli kun jonkun elämä heitetään roskiin. Veisivät vaikka kierrätyskeskukseen, Fidakin takee tavaroita.

  Mariela: They are beautiful and 100% linen. You too : )

  ReplyDelete
 5. Huh, onneksi satuit paikalle pelastamaan aarteet! Tuo jauhopurkki on todella kaunis. <3

  ReplyDelete
 6. Surullista mutta niin totta nykypäivänä - laitetaan ennemmin roskiin kuin lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen!
  Mummojen tavaroissa on yleensä sellaisia herkkuja, jotka kestävät sukupolvelta toiseen toisin kuin nykypäivän tavarat:)

  ReplyDelete
 7. Wau, mahtavat aarteet! :))

  ReplyDelete
 8. Ninnu: nämä olivat juuri niitä. Niin kaunista työnjälkeä ja laatua.

  Anna: Näytän lisää, kunhan ehdin ne pesemään ; )

  ReplyDelete
 9. Anonymous12/6/12

  Lucky you, that's a real find, so lovely I can't belive any one could do that with such cute treasures. Have a wonderful day

  ReplyDelete
 10. Anonymous12/6/12

  Kauniisti kirjoitit ja kauniisti teit. Kyyneltä pukkasi silmäkulmaan ihmisten ajattelemattomuudesta kun poiskin voi antaa (moneen paikkaan vieläpä) eikä heittää roskiin. Onneksi tarinalla oli onnellinen loppu. :)

  ReplyDelete
 11. Anonymous12/6/12

  No hei, ne tyypit, jotka tollaset haittaa roskiin, ei niitä kyllä olis ansainneetkaan! Löysivät tiensä ihan oikeaan paikkaan.

  Tosin täytyy kyllä sanoa, että oltiin itsekin äitini kanssa aika ihmeissään kun mummon kaapeista alkoi löytyä lakanoita, pyyhkeitä, verhoja jne pino toisensa jälkeen. Siellä oli mm. 25 valkoista lakanaa (alus- ja niitä peittolakanoita) ja laskin lähemmäs 40 astiapyyhettä... Ehkä niitä sitten tarvittiinkin enemmän kun peseminen oli hankalampaa.

  ReplyDelete
 12. Surullista ettei sen vertaa viitsitä nähdä vaivaa että lahjoitettaisiin pois.Dyykkaus kunniaan.Tosin itse en ole koskaan mitään löytänyt,aina on jotain rikottuja kaakeleita ja lastulevynpalaa ollut lavalla kun olen kurkkinut.Mies kyllä jo älähti siinä vaiheessa kun kurkistin roskalavalle varpaillaan keikkuen sairaalan takapihalla.Supistuksia oli tullu pari tuntia ja piti aikaa ja ajatuksia saada muualle kävelemällä :)

  ReplyDelete
 13. Hyvä kun tulivat kerätyksi talteen ja pääsivät arvostavaan kotiin. Ajatella kuinka paljon asuntoja tyhjennetään samaan malliin.

  ReplyDelete
 14. What a great find, and with your initial too! I'm off to the charity shop later today and hope to score some goodies. Not as great as a dumpster dive but it will do :).

  ReplyDelete
 15. mostercircus: there not the only treasures that I found, more coming later ; )

  Pauliinalotta: mietin hetken viitsinkö kirjoittaa tästä, tai näyttää kuvia mutta ajattelin että rohkaisen hieman ihmisiä kurkkimaan noihin lavoihin ihan rohkeasti. Pesin juuri kauniin pienen maljakon joka myös löytyi sieltä, tosi kaunis.

  anonyymi: minun mummoni kaappi oli täynnä lakanoita, pyyheitä, pitsiä, kankaita ja vaikka mitä. Osa käyttämättömiä ja osa puhkiparsittuja, näistä tuli oma mummo mieleen. Hyvää viikkoa!

  Rimpukaisa: Minä olen löytänyt vaikka mitä. Varsinkin kun asuin vielä keskustassa. Moni aarre on ihan sieltä "lavalta".

  Niina/luovasuo: sanos muuta. Tosi harmillista.

  Benita: these were not the best parts, they went immediately to washing machine, but I will show them later. Have a nice week!

  ReplyDelete
 16. Voih! Sydän itkee aina verta kun tälläsistä kuulen..niin usein ei jakseta edesmenneen äidin/iso äidin tavaroita käydä läpi ja kaikki lentää roskalavalle.
  Onneksi annoit osalle jatkoaikaa, ihanat värit noissa leveäraitaisissa pyyhkeissä.

  ReplyDelete
 17. Voi liikkis. Meille kävi vastaava "tuuri" pari vuotta sitten, kun naapuritalon vanhan mummon asunto oli tyhjennetty roskiksiin.Ihan sydäntä särki nähdä kaikki vanhanajan pyhäastiastot (jotka mummukka oli aikanaan huolellisesti kuplamuoviin käärinyt) nostettuna paketeissaan roskikseen... Noh, onneksi astiat ja monet muut aarteet saivat uuden elämän meillä :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!