o
o

Aug 9, 2012

Thrifted & sideboard before - after





Thrifted -again... Marimekko´s old, 80´s version of Muija tray 5€ and Arabia´s old flower pot 1€. Pinewood sideboard´s surface is sanded and painted in to white and  now  it looks really fresh.  I admit that I have started to like plain pinewood, but without heavy lacquer finish. Look how nice this Ikea´s   Ivar-series looks.

***

Isoa ja pientä projektia on päällekkäin, kädet kiireiset ja pää hieman sumuinen mutta suu on hymyssä. Jossain välissä olen kuitenkin ehtinyt hurahtaa taas kirppareille ja lipaston maalaukset hoidin illan sinisenä hetkenä ja aamun sarastaessa. Mäntyinen, kauttaaltaan aika naarmuinen Lundia (20€) sai kevyen hionnan jälkeen ihan perinteisen valkoisen pinnan ja tässä asussa raahaan sen mökin mäntyhirsiä vasten. Viimeiset kirppistelyni ovat kasariruskea Muija-tarjotin femmalla ja Arabian vanha kukkapurkki eurolla. Perintöpelargonian pistokkaan sain kuvauksista ja katsotaan saanko siitä kasvatettua kauniin puskan josta saa taas jakaa pistokasta eteenpäin. 
Ikean Ivar on ihan oiva kopio meidän Lundiasta, tosin ilman tuota ihkua lakkaa. Mänty alkaa olla aika hottista.

26 comments:

  1. Anonymous9/8/12

    Hei Minna!

    Ihailen kovasti tyyliäsi, niin sisustus- kuin vaatetyyliäsi. Blogisi on suosikkini! Kiitos sinulle kun jaksat jakaa asioita meidän lukioiden kesken. Yksi kysymys olisi, osaatko suositella hajuvesiä yms. tuoksuja? Onko sinulla lempituoksua? Itse olen 27v nainen ja etsin naisellisista, ei siis liian makeaa, mutta ei myöskään liian "rouvamaista" (lue tunkkaista) tuoksua. Se on vaan hyvin vaikeaa jos ei tiedä mistä lähtisi etsimään. Tällä hetkellä käytän Calvin Kleinin euphoria -tuoksua. Jotain sen tyylistä haen edelleen. Kiitos, jos ehtisit vastamaan. Ja muut lukiat, heittäkää tekin tuoksuvinkkejä!

    ReplyDelete
  2. Anonymous9/8/12

    What a result! It looks stunning, Nice job. So light - love your muija tray, so fine.

    ReplyDelete
  3. Ajattelin sinua ja mökkiäsi eilen kirppiksellä kun tuli vastaan 70-luvun verhot. Marimekko, Ratia, Aritmetiikka. Luonnonvalkoinen pohja jolla ruskeita ääriviiva-ruutuja, 7 x 7 cm ruudut. Minusta ihan täydellisen kaunista 70-luvun muotoilua.

    ReplyDelete
  4. Anonymous9/8/12

    Tuo tarjotin herätti lämpimiä muistoja lapsuudesta. Mummolan olohuoneessa oli pitkät verhot juuri samaa kangasta. Ja mäntypaneeliseinä ja punainen tiilitakka. :)

    Kehotan kuitenkin toistaiseksi välttelemään punaista tiiliä... ;) ;)
    Vai kohtako me alamme sillekin uudestaan lämpiämään? Valkoiseksi maalatuista tiiliseinistä ja loft-henkisistä tiiliseinistä tykkään kyllä, mutta punainen tiiliseinä ruskealla saumattuna :D Eijei

    Musta on hienoa, että vaalit sekä kodissasi että mökissäsi niiden rakennusaikaa, etkä koita tehdä niistä puhtaasti tämän hetken vallitsevan tyylin mukaisia. Moni tekee sen virheen yliremontoidessaan.

    -maria

    ReplyDelete
  5. anonyymi: tunnustan heti alkuun että en ole koskaan ollut kova hamstraamaan kosmetiikkaa. Oma hajuveteni on ollut 15-vuotiaasta asti sama, äidiltä peritty, Querlainin Shalimar joka on monesta aika raskas ja vaniljainen mutta ilman sitä en osaa elää. Kaapissani on siis aina ollut vain yksi pullo. Viisas maskeeraaja kolleega kertoi että hajuvedet tuoksuvat aina erilaisilta eri iho/ ihmistyypeillä. Meillä kaikilla on siis oma ominaistuoksumme joka muuntaa tuoksun iholla. En siis osaa suositella mitään, valitan.
    Olen hyvin kokeilunhaluinen mutta tässä ilmeisesti kulkee rajani, tuoksu on niin iso osa jo minua. Ehkä jokoupäivä repäisen ja vaihdan sen, saa nähdä ; )


    mostercircus: I really like the result. White is always fresh.

    Merja: kuulostaa juurisellaisilta verhoilta mitä mäkille veisin. Ihanat, ihan varmasti.

    maria. meillä on sellainen mustanruskea tiilitakka jossa on saumaukset tehty aika tökerösti. Aijon slammata sen kyllä valkoiseksi. Rajansa minunkin hulluudella on ; ) Tiedän mitä tarkoitat. Pahinta on 60-luvun talot joihin on laitettu lauta tai lankkulattia että saatais sellainen vanhan asunnon fiilis.

    ReplyDelete
  6. Aivan loistavat kirppissaaliit!
    Tuo kukkaruukku on ihan MAHTAVA!

    Lundiasi näyttää myös hyvältä.

    ReplyDelete
  7. Wow, mycket finare än lackad furu !! hälsningar från Åland

    ReplyDelete
  8. Tää "hulluus" on tarttuvaa, sain juuri tänään suostuteltua puolisoni kanssani kirpparikierrokselle lauantaina. Eilisen illan vietin surffaten kaiken maailman vanhan tavaran sivustoilla, etsiskellen lapsuuden muistoja. Vanhuus iskenyt tai jokin, heh. Mutta aika mainioita löytöjä olet tehnyt, tyylisi on oivallinen ja pettämätön, tykkään. Millä maalilla muuten maalasit Lundiat?

    ReplyDelete
  9. Oi, tuli kyllä hienot! Ja löydät kyllä hienoja aarteita kirppiksiltä. :)

    ReplyDelete
  10. Voi hitsin vitsi näitä löytöjäsi. Olen edelleen sitä mieltä että asun väärässä kaupungissa. Teillä on paljon paremmat apajat siellä kuin täällä hämeessä. Ja onnea uudelle mökille.

    ReplyDelete
  11. Näyttääpä lipasto hyvältä!
    Männystä joko tykkää tai sitten ei.
    Ja liika on aina liikaa. Koko mäntyinen mökki lattiasta kattoon on minulle sitä. Siksi meneillään onkin mittava maalausprojekti. Ihana huomata miten valon määrä maalauksen myötä lisääntyy. Punainen tiilitakkakin löytyy...vielä.

    ReplyDelete
  12. Eikä! Niin kade tuosta Kerä -kukkaruukusta! Itsellä niitä toisen värisiä hakusessa ja niistä kerkesin blogissani jo kirjoittamaankin.

    http://pientamuttasuurta.blogspot.fi/2012/07/arabian-kera-kukkaruukku-arabias-kera.html

    ReplyDelete
  13. Kuulin jostain että juuri tuo lakka tekee männystä ajan kanssa kellertävän. Ilman lakkaa sen ei pitäisi niin värjääntyä. Mulla ei ole ollut verrokkeja, joten voi olla ihan höpöhöpöä tuo.

    Valkoisena lipasto näyttää todella hyvältä.

    ReplyDelete
  14. SarP: kirppistely vain jatkuu...

    Maria Westerlund: hej och häsningar fron Helsinki ; ) Tack ja joo valkoinen on hyvä.

    Pöppis: olen tyhjännyt kaikkia maalipurkin jämiä näin landeprojekteihini ja tämän taisin maalata jollakin ns. kosteisiinkin tiloihin soveltumalla maalilla. Sisälsi tarpeeksi pigmenttiä, mäntykuvio kun ei peity esim. Helmi-kalustemaalilla kovin hyvin, ja saariston kosteus ei ainakaan tee tepposia.

    Leena: jaksan myös etsiä ja käyn usein.

    Terhi: kaikki ovat Fida, Hietsun kirppis, Kaivarin kanuuna ja Kierrätyskeskus akselilta.

    Joanna: Hmm, riippuu tyylistä ja sisustuksesta mutta joo, valkoinen raikastaa.

    Junnu: Ruukusta puuttui aluslautanen siksi hinta oli niin halpa, laitoin vastaavaan mustan ruukun aluslautasen alle ja hyvä tuli.

    onshore: luulen että pitää paikkansa, ilman lakkaa pinta vain tummuisi tasaisesti eikä kellastuisi.Tosin lakka suojaa lialta tms. onhan tuo käsittelemätön puupinta aika arka lialle, naarmuille jne.
    En saanut siitä kovin hyvää kuvaa, huone on niin pieni että paska objektiivini vääristä helposti kuvaa, eli livenä on vielä parempi. Voisin jättää ihan hyvin kotiin nämä.

    ReplyDelete
  15. vau mitä löytöjä! ja oho, onko tuo ruukku arabiaa! Mulla on tuollainen kulkenut mukana vuosikaudet, ruskeasävyisenä, ja ollut aitassa jonkin aikaa koska on tuntunut "liian retrolta"! harmi että siitä puuttuu tuo aluslautanen.

    ReplyDelete
  16. Aivan mahtava tuli!

    ReplyDelete
  17. Haa! Mulla on tismalleen sama Muija-tarjotin, jota olin juuri kuvaamassa :). Sekin kirppikseltä. Ihana tuo ruukku, ihan superlöytö.

    Ruskea on selvästi nyt jotain sellaista, mitä silmä kaipaa. Ihan outoa, mutta haaveilen ruosteenruskeista pillifarkuista - enkä omista ennestään ainoatakaan ruskeaa vaatetta :/

    ReplyDelete
  18. Oi! Taas ihanuuksia. Vanhemmillani on juuri tuollainen Muija tarjotin. Iselleni olen yrittänyt metsästää, tuloksetta. Vitonen on ihan pilkkahinta, mutta ei kerrota kellekkään, etteivät nosta hintoja :)

    ReplyDelete
  19. Kikka: on se tosin sen nimeä en tiennyt aijemmin.

    Suki: ihan jees. Onnea teidän projektiin.

    Maire: Sanos muuta. Ruskea on ollut kauan sillä listalla mitä ei hankita ja nyt katselen sitä taas silmät kiiluen. Se on kai vähän "turvaväri", sellainen hitusen tylsä mutta taas pitkästä aikaa niin tuttu, ainakin lapsuudesta ; )

    ReplyDelete
  20. Mertsi: juu ei kerrota ; ) Olen ostanut ainostaan edullista, ihanuuuksia olisi enemmänkin mutta budjettini ei niitä salli (onneksi).

    ReplyDelete
  21. Löysin blogisi vasta tänään ja on vaan pakko kommentoida että tykkään kovasti! Ja tuo lipasto on oiva esimerkki omasta lempilauseestani; "se vois olla kiva jos sen maalaisi valkoiseksi" :D

    ReplyDelete
  22. Rikuliina: Kiitos : ) Aika moni juttu kohentuu maalaamalla. Näitä maalausprojekteja on tulossa lisää ja paljon.

    ReplyDelete
  23. i love this table of yours and it looks fantastic in white!

    ReplyDelete
  24. Minäkin olen ollut ihan superinspiroitunut täällä ruudun takaa teidän mökkihommista!

    Sulla on tähän teidään projektiin niin freesi, omintakeinen ja teeskentelemätön tatsi.

    ReplyDelete
  25. Hienot! Just hyvät mökkiin ja kaikki muutkin viimeaikaiset löytösi.

    ReplyDelete
  26. Mun lapsuudessa oli tuollaiset. Mihin mahtaa joutuneet? Valkoisena ottaisin kiljuen omaan kotiini! Kiitos vinkistä ja tervetuloa kurkkaamaan uudenuutukaista blogiani osoitteeseen kiinnoste.blogspot.com

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!