o
o

Nov 17, 2012

s a t u r d a y
In the evening you can see the stars,  like diamonds in the sky, the country side´s luxury.
Poor cottage, it looks really miserably outside. When we fixed the groundwork old stairs and beautiful  plantings "flew" away. Now we are planing dark grey for the cottages new color and tamarack decking which would be treated with iron sulfate (it makes wood look natural gray) , but next spring. When you renovate something old you easily destroy all the old charm but I hope we can somehow keep the 70´s feeling with our cottage.

***

Mökki näyttää vähän reppanalta. Tuo perustusten korjaaminen tuhosi kaikki kauniit sireeni pensaat jotka kasvoivat siinä ympärillä. Vanhat rappuset saivat kyytiä ja nuo uudet lekaharkkopilarit eivät  silmiä hivele. Mutta saimme suht suoran mökin. Talo oli pysynyt pystyssä vain tukevan savupiipun ansiosta. Pieni kaarre on vielä katossa kun tarkkaan katsoo mutta sekin saatta tuosta vielä  oieta ajan kanssa.
Remontoimisessa on aina se ongelma että sitä helposti tuhoaa sen vanhan charmin. Uusi kiiltää mutta  vanha silti kertoo ajan ja tyylin. Vaikka paikat hieman repsottavat ne voivat silti olla kauniita. En tiedä paljon näistä mökkirempoista joten toivon vaan että en mokaa.
Tummaharmaa olisi uusi väri ja rautasulfaatilla harmaannutettu lehtikuusipatio mutta ensi keväänä. Sauna saa saman käsittelyn. Siihen asti nautitaan siitä että sisällä on mukavaa ja takka lämmittää. 

10 comments:

 1. Moikka. Me tehtiin terassi Siperian lehtikuusesta (jostain Houtskarista muistaakseni tilattiin matsku) ja se harmaantui tosi kauniisti itsestään tosi pian. Se ei tarvii mitään käsittelyä muutenkaan, todellinen luonnontuote. Jos lapset vähän järsii terassin nurkasta, niin ei tuu myrkkyjä ;)

  ReplyDelete
 2. Anonymous18/11/12

  sireeni vai syreeni?

  ReplyDelete
 3. Mökille niin haluaisin, mutta ei taida vielä onnistua tunkea tätä porukkaa siihen 10 neliöön..

  Ihanat kuva noi edellisetkin..

  Mulla olisi sulle yksi työjuttu mielessä, jos kiinnostaa niin otatko yhteyttä, kiitos!

  riikkahaarma@gmail.com

  ReplyDelete
 4. Liliana: Kiitos vinkistä, voi olla muutenkin että ei noihin käsittelyihin ole paremmin aikaa sitten keväällä. Näin Kekkilän kuvauksissa lankkua joka oli käsitelty sillä ja se oli ihan kaunis.

  Anonyymi: Wikipedian mukaan sireeni.

  Riikkan blogi: Kiitos, laitan meiliä.

  ReplyDelete
 5. Ah toi syksyinen merimaisema. Voisin varmaan viettää kokonaisen päivän vaan sitä tuijotellen.

  Teidän talo on KAUNIS!

  ReplyDelete
 6. Annika: Onhan se kaunis. Tässä edustalla päivystää vielä aika usein joutsen pariskunta.
  70-lukua mutta hieman ruhjottuna noilla lekaharkko "jaloilla".

  ReplyDelete
 7. Ajattelin tulla kertomaan että lukasin tääsä eilen sun kaikki postaukset ja onneks luin!
  Oon nauranu,melkee itkeny ja taas nauranu. Hyvälle huumorintajulle,kauniille kuville,sille etää pystyn samastuimaan helposti ja sille että vaikka on lapsia voi tehdä unelmaansa duuniksi. Nyt kun toinen muksu on vasta seittemän viikkoa välillä fiilikset heittelee ja joitain blogeja selailtuani tekee mieli vaan mennä peiton alle suremaan omaa siis aivan hirveää elämää ja sitä miten oma koti onkin ihan perseestä:D Mutta sun blogia kun selailen saan inspiraatiota,toivoa,hyvän tuulen ja voin vaikka tarttua heti imuriin! Joten kiitos olet ainakin parantanut mun elämää ethän koskaan lopeta tätä blogia:)
  Rasymattoni.blogspot.com

  ReplyDelete
 8. räsymatto: Apua, kaikki? Sinulla on ollut tylsä päivä ; )
  Minulla nousi iho kananlihalle kun luin tämän.
  Elämä on laiffii !! Niin hyvässä kuin pahassakin.
  Ihana kuulla että tästä saa jotain iloa ja energiaa. Vähän sanaton olo mutta iloinen : )

  ReplyDelete
 9. Hahah joo kaikki! Silmät alko lupsua yöllä kiinni mutta ei pystyny lopettaa :D
  Niimpä! Kiva että säkin tulit iloiseks:):)

  ReplyDelete
 10. räsymatto: Postitiivia kommentteja on ok saada mutta tästä sinun tuli ihan erityis hyvä mieli. Osaat lukea vähän rivienkin välistä. Kotona oleminen on kiva mutta välillä hyvin rankkaa, nimim. lähes 6-vuotta sitä tehnyt ja työelämäää rakastava. Voi hyvin ja palataan.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!