o
o

Jan 17, 2013

light and space in Helsinki ------------- valoa ja tilaa HelsingissäI really like this Helsinki apartment. The simplicity, light, beautiful vintage furnitures, and of course Joe Colombo´s Coupè lamps. Beauty with a twist.
Pictures: René Granström / Mindre
Styling: Minna Granström / Mindre (and please, if you copy pictures link them to Mindre!)

***

Valoa, tilaa ja kauniita vanhoja aarteita. Vähän helmiä hämärälle torstai aamulle.
Tässä koti jossa selvästi keräillään kaikkea kaunista. Olen korvamerkinnyt tämän aikoinaan jostain lehtipinosta jo. Ja nuo  Joe Colombon Coupè lamput iskevät minulle aika flirttaillen silmää.
Kuvat: René Granström/ Mindre
Stailaus: Minna Granström/ Mindre (Jos kopsaatte kuvia, linkki Mindreen! Please)

14 comments:

 1. Miten ihana valo! Herranen aika että kaipaan aurinkoa.

  ReplyDelete
 2. Ihania vanhoja juttuja ja tuo valo on aivan mieletön. Tekisi mieli käydä mökillä mutka hakemassa vanha peitto kotiin ja pari muutakin juttua näin talveksi.

  ReplyDelete
 3. Minullakin on hämärä mielikuva tästä kodista.
  Ihana, asuisin.
  Mulle kolisee tällä hetkelllä noi Thonet tuolit (wieniläistuolit), joita tästäkin kodista löytyy.

  ReplyDelete
 4. onshore: sanos muuta. Tammikuu on tekohengitystä.

  Nanna S: Kaunishan se on, siis sininen. Valoa kaivaten ;)

  SarP: No nekin ovat kauniita. Vähän olen kyllästynyt kaikkiin "blogitrendeihin" ja kaipan vain vanhaa, kaunista ja perusjuttuja. Ei julisteita, eikä varsinkaan mitään teipattuja postikortteja. Ja omasta kodista tulee mustavalkoisuus korvista ulos.

  ReplyDelete
 5. Anonymous17/1/13

  Onpa kaunis matto!

  ReplyDelete
 6. Kauniita kuvia, upea asunto ja jestas tuota sohvakalustoa!

  Sisustusblogien suurkuluttajana saan helposti jostain hetken trendijutusta pienen yliannostuksen, kun sitä näkee joka blogissa, jolloin sitä ei tule sitten kotona sovellettua (sitä teippitrendiä ja teipattuja postikortteja en ole kyllä koskaan ymmärtänyt). Välillä olen lukenut alan blogeista rivien välistä, että esim. String-hyllyt alkavat jo ihmisiä kyllästyttämään. Minua oman kodin vanhat vintagestring-hyllyt tuskin kyllästyttävät koskaan (kuten muutkaan klassikot), ne on hankittu/löydetty kirppiksiltä paljon ennen tätä uustuotanto pocket-villitystä, silloin kun kyseinen hyllymalli oli lähinnä fiftari-harrastajien suosiossa. Muistan kun n. 10 vuotta sitten tallensin jonkun Deko-lehden jossa oli juttua ihanasta fiftari-kodista ja kuvia mm. Stringeistä. Päätin, että tuollaisen hyllyn haluan, sen nimeä ei vaan missään mainittu. Ruotsalaisesta nettikaupasta muistaakseen nimikin selvisi ja sitten vuosia sitten Lahtelaiselta kirppikseltä löytyi 5 eurolla ensimmäinen oma hylly. Noissa vanhoissa hyllyissä on ihan toisenlainen tuntu, huolellisempi työnjälki ja viimeistellymmät yksityiskohdat, kuten upotetut kannattimet. Pocket-malli on näyttänyt aina omaan silmääni vähän pikkurimpulalta. :)

  ReplyDelete
 7. manteli: joo, kulostaa aika tutulta. Bongasin itsekkin Stringit vuosia sitten jostain ruotsalaislehdestä ja heti kolahti. Niiden suosio ei minulla hiivu varmaan koskaan, näkyi niitä ihan kuinka paljon vaan. Minä pidän uudesta, omistan toki vanhankin mutta tuo Pocket on monikäyttöinen juuri sen pienen kokonsa vuoksi.
  Aika harvoin kyllästyn hyviin, aikaa kestäviin klassikoihin. Toki kaipaan aina välillä pientä muutosta mutta se hoituu pikku jutuilla.

  ReplyDelete
 8. Meillä harvoin "irroitellaan" edes sohvatyynyillä, josta tulikin mieleeni, että alkujaan sinun Stig Lindberg Pottery-sohvatyyny on ollut meidän Trienna-nojatuolien koristuksena jo pari vuotta. Mieheni sen aikoinaan Huutonetistä huusi (jaamme onneksi saman maun ja innostuksen 50-60-lukulaisten keräilyyn) ja minä sen sattumalta tunnistin sinun myymäksi. Tämäkin Pottery-kangas-fanitus on jo kymmenen vuotta kestänyttä, joten en siihen tyynyyn kyllästy vaikka se läpi vuoden tuossa esillä onkin :)

  ReplyDelete
 9. MANTELI: Ei voi olla totta. Hauskaa. Se on hieno tyyny ja Stig Lindbergin tuotanto on fantastista, tosin olen huomannut että kuosien/ kuvioiden kanssa ja vähän niin ja niin. Taidan olla yksiväristen asioiden ystävä enemmänkin, niin vaatteisssa kun sisustuksessa.
  Tosin irrottelen tasaiseen tahtiin ja pidän aika hyvin kiinni periaattesta "jos ostan uutta, joku vanha lähtee". En halua kerätä aktiivisesti tavaraa, tosin en ostaakkaan.
  Lähden illalla Tukholmaan ja katsotaan mm. Stig Lindbergin kankaita ;)

  ReplyDelete
 10. Tämä koti on minun yksi suosikeistani. Ja yleensä kaikki kodit, jotka on kuvattu ja stailattu Mindren toimesta. Niissä on "se joku" aina sama. Vanhaa, yksinkertaista ja kaunista. Olen säilyttänyt ne lehdet kaikki, joissa koteja on esitelty... Itselläni on niin vankka yhteys vanhaan. En pääse vanhan kaipuusta mihinkään. Enkä haluakkaan.

  Jossain lehdessä oli aikoinaan kylppäriteemaa ja heidän kuvaamansa kylppäri, jossa oli punatiilenvärinen Pukkilan 6-kulmainen Natura -laattalattia. Se jäi kummittelemaan jo monta vuotta sitten. Niin oli kaunis. Nyt kun yläkertaa tehdään, se punatiililattia toteutuu. Tai jos mamoilen, samaa laattaa harmaana.

  Muutes, nuo kuvan olkkarin kalusteet oli jo toisen lehtijutun mukaan siirtyneet mökille. Näin tarkkaan olen heidän taivaltaan seurannut :)

  Lisää vaan juttuja Minna ja Rene! Kiitos niistä!

  ReplyDelete
 11. Really love the light!
  And those wooden chairs in the living room.
  Space, light and simple.

  ReplyDelete
 12. As you, love the simplicity of this house. I like so much the lightm everything it's so clear and de furnitures make the difference of minimalism.

  bluereindeer.blogspot.com

  ReplyDelete

 13. ibb: This is beautiful.

  at home or not: Joo, heillä on kivoja juttuja.
  Joo, sen tiedän että tämä on jo vanha koti. No, sitten on mökkikin varmasti kaunis ;)
  Suunnittelin juuri keittiön 50-luvun asuntoon ja siihen tuli Pukkilan harmaa Natura-laatta ja siitä tuli tosi kaunis. Koitan jossain välissä ehkä pyöräyttää kuvan blogissakin.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!