o
o

Apr 5, 2013

its done! ----------- se on nyt valmis!





My 50´s Trienna sofa project is now finally ready. I just finished the re-upholstery. Beautiful wool felt fabric I found from Lauritson´s collections. Here is some before pics and the story behind this beautiful 50´s sofa. Have a nice weekend!

***

Nyt se on valmis -vihdoin. Aamulla viimeistelin tuon Trienna-sohvan verhoilun ja onhan se ihana. Terkut Annalle! Mummosi sohva sai nyt uuden elämän.
Harmaa, super kaunis Terra Silver villahuopakangas löytyi Lauritsonin valikoimasta. 
Selkänojan kauniit, mutta epäkäytännölliset nahkasuirut korvasin pellavaisella satulavyöpunoksella. Uudet tyynyt leikkautin Etolassa. Istuintyynyt on leikattu Ikean patjan jämäpalasta. Sitä jäi aikoinaan mökille tekemästäni "daybedistä". Selkänojapalat ovat Etolan "metri"superlonia. Yksi Ikean 200 x 90 patja maksaa n.40€ ja Etolan "mittatilaus" vaahtomuovi 50€/neliö + leikkaus. Silti hintaa tuli pelkille pehmusteille yli 100€! Ja sekös hitusen ärsytti. Mutta -lopputulos on hyvä. Piste. Ennen kuvat sekä lisätiedot sohvasta, löytyy täältä. Hyvät viikonloput!

30 comments:

  1. Aivan mielettömän upea. Ellei meidän Wilhelm olisi niin ihana niin kelpuuttaisin tämänkin. :)

    ReplyDelete
  2. Waude, sä teit sen!!! Vanharouva sai kyllä ansaitsemansa käsittelyn, kyllä nyt kelpaa paistatella kevätauringossa! Suu on messingillä täällä ruudun toisellakin puolella! Huh!
    Paljonko meni kangasta, metreinä meinaan? Ovatko tyynyt käännettävissä, eli sama kangas molemmin puolin? Mukavaa viikonloppua uuden perheenjäsenen kanssa:D

    ReplyDelete
  3. Anonymous5/4/13

    Oivoi miten nätti! Mahtaakohan superlonien vahvuudessa olla eroja?

    ReplyDelete
  4. Eihän tuota uskois samaksi sohvaksi ollenkaan...kylläpä ole tewhnyt ison työn sen kunostuksessa...ja HIENO on....onnea vain uudelle soffalle:)

    ReplyDelete
  5. Ihana tuli!! Onneksi vanhus päätyi sinun luoksesi :)

    ReplyDelete
  6. Upea sohva ja todella hyvää jälkeä olet tehnyt! Vau!

    -MS
    http://aboutmissordinary.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  7. tutu-täti5/4/13

    WAU, muuten olen sanaton!!!

    ReplyDelete
  8. Wow! What a god job you did! The sofa is great and seems to be made for ypur livingroom.

    ReplyDelete
  9. Is perfect, you made a wonderful job! well done!
    X

    ReplyDelete
  10. Tajuttoman mielettömän hieno! Oot supertaitava Minna. Voisin vaan ihailla ja ihailla tuota kuvaa :)

    ReplyDelete
  11. Tajuton homma, mutta ihan mielettömän upea on lopputulos!
    Tälläisiä tarinoita huonekaluista on aina ilo lukea. <3
    Sä olet taitava! :)

    ReplyDelete
  12. This sofa is A DREAM! I'm looking for a sofa myself right now and this would be perfect! Can please someone contact me and offer his old nice (!) sofa, too ;) Love the story!

    ReplyDelete
  13. Upealta näyttää! Kangas ja sen väri on ihan täydelliset.

    ReplyDelete
  14. Wow congrats!!! And where is this coffeetable from?

    ReplyDelete
  15. nuokku: kiitos, söpöhän tämä on.

    Villis: Kaikki palat on käännettäviä ja päälliset irrotettavia. Vetoketjut on takana. Kangasta meni n. 4 metriä. Loppupalasta teen vielä toisen päällisen Trienna-tuoliin. Kiitos :)

    Anonyymi: ei ainakaan havaittavia. Kumpikin oli aika napakkaa ja 10cm paksua. Väri tosin oli eri, mutta sehän se näy päälle. Palat on vielä päällystetty kevyesti verhoiluvanulla.

    PikkuBertta: onhan tämä nyt vähän erinököinen ;) Tack!

    Trufle, Kiki, Tanja Lehtinen: Thank you, KIITOS!

    Anna G: Kiitos sinulle että otit yhteyttä. Sohva sopii olkkariimme kuin nenä päähän ;)


    MS Ordinary & Tutu-täti: KIITOS!

    Pille Palle: this is 50´s sofa and our house is build in 50´s so this really is a matching couple.

    Mariela: this was nice project. Thank´s!

    Anne Malia: Kiitos. En ole verhoillut sohvia aijemmin mutta aika kiva tätä oli tehdä.

    Hege: Thank you!

    Image black and white: Kunnostin tätä tarkoituksella aika hitaasti, ei sitten tuntunut edes työltä.

    Frau Haselmayer: This is beautiful 50´s sofa and I´m happy that Anna contacted me and asked if I would be interested in.

    Nalle: sitä piti miettiä kauan mutta kiitos, pidän siitä itsekkin. Harmaa on kaunis ja klassinen väri.

    Tine: Thank´s Table is from HAY



    ReplyDelete
  16. littleB & Kikka: k i i t o s! Tuolikin on jo päällystetty samaisella kankaalla ja kunhan ehdin, esittelen myös sen. Lumista sunnuntaita!

    ReplyDelete
  17. Anonymous7/4/13

    I really admire people with patience - thumbs up! =)

    ReplyDelete
  18. Siis niin upee sohva ettei mitään järkeä!!!Huutonetistä meinasin saada vastaavanlaisen no ei nyt ihan mutta jotai tonnepäin mutta perkule ku meni sivu suun:( Toi harmaa väri on ihana!:) Kivaa sunnuntaita!!

    ReplyDelete
  19. Onpa tosi kaunis ja ihana tuo vaalean harmaa väri!

    ReplyDelete
  20. Hienoa, kauniilta näyttää! Kangas on aivan ihana, sopii kuin nenä päähän. Juuri vastaavanlainen on noissa alkuperäisenä ollut, kun tihrustaa vanhoja mustavalkoisia kuvia. Meidän nojatuoleissa oli ostettaessa 60-lukulainen, jälkeenpäin laitettu siniturkoosi kukkakangas. Se ei ihan miellyttänyt silmää, joten verhoilin tyynyt tummanharmaalla, hieman nyppymäisellä huonekalukankaalla :)

    Lahdessa, eräällä kirpputorilla on ollut puolisen vuotta Trienna nojatuoli, josta joku "teeseitse-nikkaroija" on askarrellut keinutuolin. Lopputulos on aika järkky, mutta tuoli on kyllä vielä pelastettavissa pienellä työllä (onneksi meillä on 2 Triennaa, niin ei tarvinnut tätä pelastaa. Kunnostettavia räyskiä kun on jo ihan tarpeeksi...) Jos joku käsistään kätevä haluaa kauniin nojatuolin, niin sieltä irtoaisi neljällä kympillä tuunattu ihanuus.

    ReplyDelete
  21. Manteli, vinkkaisitko mistä Lahdessa Triennan voisi kohdata?

    Minna: U-P-E-A. Ihan sanattomaksi veti kauneudessaan. Olen etsinyt juuri tuollaista vaalean harmaata sävyä meille Day bediin, löytämäni oli ohuen ohutta (vaikeasti ommeltavaa ja kallista), huopa kuulostaisi erinomaiselta! Kiitos vinkistä!

    ReplyDelete
  22. Yvonne: Thank´s :-D

    räsymattoni & susanna tamminen: kiitosta vaan. Harmaa on vanha armaani ;)

    manteli: Harmaa on aika originelli tähän mutta mua hitusen kutkuttaa tehdä joku raisumpikin versio.

    Pikkulintu: KIITOS. tämä oli loistava kangas työstää ja näyttää vielä valmiina oikein hyvältä. En voi muuta kuin suositella. Sarjassa on tietysti muitakin värejä.

    ReplyDelete
  23. Pikkulintu, tuoli on Fidan ja samassa yhteydessä olevan toisen kirppiksen vasemmalla olevan takaosan huonekalupuolella. Kirppikset on siellä Cittarin vieressä. Vielä viime viikolla sen siellä näin. Tuoli vaatii ainakin jalkojen korjauksen (niihin on kiinnitetty keinutuolin jalas loveamalla), sormiliitoksien liimauksen, nojan nahkaosien kunnostuksen ja pinnan poiston (siihen on sudittu pintaan jotain peittävää petsilakkamaista rumaa tököttiä). Tyynyt on jostain uudemmasta muhkeasta teevee-tuolista vaihdettu. Mutta kaiken tuon alla on Trienna, jos vaan viitsii sen entisöidä. :)

    ReplyDelete
  24. Anonymous9/4/13

    Jotenkin myös joku ruotsalainen villi Josef Frankin kangas olisi ollut todella ihana, oliko sellaiset vaihtoehtoina ollenkaan? :)

    ReplyDelete
  25. Anonyymi: se oli kakkosvaihtoehto. Tippui pois vain kustannussyistä ;) mutta voipi olla että se kesäversio tulee siitä ;)

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!