o
o

May 14, 2013

spray paint with a copper -------- kuparin hohtoa kasvimaalle

For the latest Deko magazine I made a styling for all green thumbs. With a copper spray paint I made a simple paint diy for a basic (cheap) zinc watering can, bought from Clas Ohlson
Be patient when use spray paint. First spray just thin layers, leave it dry for a while and then spray again and again. I was in a hurry and as you can see the paint run down a bit. 
And did you know that copper (the real one, not paint) is a good defence against slugs and snails. 
Picture: Mirva Kakko

***

Viimeisimpään Deko-lehteen tein jutun viherpeukaloille. Kuvaa varten maalasin perinteisen sinkkikannun (Clas Ohlson) kuparispraymaalilla (K-Rauta, alle 6€). Helppoa, vaikkakin vaatii hetken aikaa sekä pientä kärsivällisyyttä. Oma aikani oli pahasti kortilla, joten maali pääsi hitusen valumaan. Mutta muista ohuet kerrokset, hetki kuivumista ja sitten taas uusi kerros. Ja avot! Kuparinhohtoinen kastelukannu on valmis.  Näyttää muuten hyvältä mustaa, multaista maata vasten. Testattu on jo.
Toinen mitä käytin oli Pislan perinteinen kipinäsuoja. Se perinteisesti takan eteen kuuluva, mutta minusta sillä suojaa myös hyvin (istutus)pöydän. Kupari näet myös karkoittaa etanoita, jos sitä ette tienneet. Siis aito, ei se maali.
Kuva: Mirva Kakko

9 comments:

 1. Mun pitäis kai virittää kuparilankaa pitkin pihaa kun loppukesästä etanat vyöryy naapuritontilta ja syö kaiken mikä eteen sattuu :O :D kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
 2. Riikka-hunajaista: kyllä, tai ainakin pensaiden juureen.
  Apua! Se sun haaste, muistin just. Koitan parhaani, minä pahvipää.

  ReplyDelete
 3. Vaikka en ole vielä(kään) ihastunut kupariin, mutta aivan hirmuisen kaunis tuo stailaus on. :)

  ReplyDelete
 4. Image black and white: Tärkeintä on vain se että tietää mistä pitää ja mistä EI. Kaikenmaailman trendihörötyksiin on turha lähteä mukaan, jos ne eivät vain nappaa ;) Kiitos sinulle.
  Kupari on minusta aika kiva, mutta tässä jutussa pointti oli oikeastaa se, että kupari on ihan hyödyllinen puutarhanhoidossa. Kesää kohti ja sitä puutarhanhoitoa.

  ReplyDelete
 5. Trevlig artikel, tack för den informationen.

  ReplyDelete
 6. Ihana on tuo Dekon stailaus.

  ReplyDelete
 7. Tykkäsin tuosta setistä niinkuin koko numerosta. Täydet pisteet, koko lehti oli onnistunut nappiin.

  ReplyDelete
 8. Terhi: kiitos! Ihanaa, aurinkoista kesää!

  ReplyDelete
 9. Anonymous27/5/13

  I love the combination with the copper, green and black !

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!