o
o

Oct 11, 2013

If you can´t hide... -------- Jos ei voi peittää...


If you can´t hide, just emphasize it! is one of my motto. So no wonder that I love this bathroom made by German Karhard Architecture + Design. We are not renovating our bathroom when the pipe renovation starts in January, but still this is a great idea. 
Found via Remodelista blog.
Check also this (budget + style) renovating project in Kingston, New York by Daniel.

***

Jos ei voi peittää - korosta. Yksi loistava remppa sekä sisustusmotto. Tai no, pätee kyllä aika moneen. Meille on tehty aika mahtavat säädökset ja säännökset kylppäri ja putkisaneerausremppoihin. Toisaalta hyvä, mutta niiden kanssa painimisessa on omat ongelmansa. Perinteinen tapa on ehkä paras, mutta ihan helkkarin kallis. Uusin tapa, pinnoitus, on halvin ja usein ihan järkeväkin, mutta se tuo mukana ongelmiakin. Esimerkiksi sen, että pintavedot usein tuhoavat vanhojen talojen arkkitehtuuria aika kylmästi. Kun kaikki putket vedetään pintavetoina ja koteloidaan erilaisilla katon laskuilla ja seinäkoteloilla, ei jälki usein ole herkkua. Myös nämä kaluste ja hanaehdotelmat ovat ihan oma saransa. Ne ovat ehdotelmia, mutta silti. Meinasin taannoin revetä, kun näin meille putkiremppasuunnitelman mukana tuleet suunnitelmat. Kylppäriin ehdotettiin lakattua mäntypaneelia kattoon ja hanoiksi sitä Oraksen kasarimallia, suihkun ympärille sellaista muovimaista suihkuseinää. Loistava tapa tuhota 50-luvun arkkitehtuuri. Turha kitistä asuntoa myydessä että kaikki on ihan uutta. Ehkä, mutta samalla tuhottua. No, pakko tunnustaa että tätä pelkäsinkin ja siksi teimme kylppärirempaan aikoinaan ennakkkoon. Sääntöjen mukaan, mutta ajatuksella. Silti, mielenkiintoiset ajat tulossa. Tässä, saksalaisen Karhard Design + Architecturen suunnittelemassa kylppärissä on kuitenkin ideaa.
Kuvalöytö Remodelista blogista.
Olen myös innolla seurannut Danielin remppaa Kingstonissa, New Yorkissa. Aikaa, vaivaa ja hyviä ideoita - pikkubudjetilla.

7 comments:

 1. Anonymous11/10/13

  Tästä voisi puhua niin kauan että happi loppuu! Me suomalaiset itse valitettavasti suurelta osin olemme tähän tuhoamiseen syynä; ei kukaan pakota ottamaan niitä mainitsemiasi karmeita vaihtoehtoja mutta porukka tuntuu haluavan mennä sieltä mistä aita on matalin JA vielä pitävän mitä tahansa halpisroskaa hienona, koska se on uutta. Ikinä en tule ymmärtämään kiihtyvällä vauhdilla tapahtuvaa vanhan rakennuskannan tuhoamista tyyliin ostetaan rintamamiestalo tai vielä vanhempi, ja raiskataan se laittamalla aivan kaikki "uusiksi". Ts. korvaamalla laadukas vuosikymmeniä kestänyt materiaali oksettavalla hutulla. :´( ei voi kuin itkeä. Samaa tietysti tehdään vielä enemmä 1970-luvun taloihin, niiden kauneusarvoja ei KehäIII:n ulkopuolella tunnu tajuavan kukaan, vaikka miten upeita arkkitehtoonisia yksityiskohtia tai ratkaisuja olisi! En kestä..eikä mun verenpaine kestä tätä aihetta. ;P

  Mutta sen takia sun ja kaltaistesi blogit on edes pieni pelastus tässä synkkyydessä, sydäntä lämmittää nähdä kun vanhaa varoen vain ehostetaan, mitään mikä ei ole rikki, ei "korjata". <3

  -Piipa

  ReplyDelete
 2. Anonymous11/10/13

  Ostimme vastikään 50-luvun kerrostalohuoneiston, johon oli muutama vuosi takaperin tehty putkiremontti. Lopputulos on aivan hirveä. Hanat ovat juurikin noita mainitsemiasi Oraksen kasareita. No, onneksi suihku, allas hanoineen ja peilikaappi on helppo vaihtaa ja kaakelimaali on keksitty. Tosin koko kylppäri on kyllä pienin murhe tällä hetkellä, kun koko huoneiston remontti on vasta alkutekijöissään. Saan valtavasti remontti-inspiraatiota tästä blogistasi. Siis kiitos!

  Greta

  ReplyDelete
 3. Piipa: Tunteella tuli ;-) Kaltaistesi lukijoiden takia tämä blogin tekeminen on ilo ja tätä jaksaa. Tulee hyvä fiilis, kun tajuaa että joku muukin ymmärtää omaa ajatusmaailmaa. Meillä kyllä räjäytettiin kylppäri ihan atomeiksi aikoinaan, kun emme halunneet säilyttää alle 2-neliön saunaa joka oli vaatekomeroon rekennettu. Silti, tässä asunnossa on edellinen omista vaalinut todella hyvin järki remppaamista. Mitään turhaa tai ehjää ei ole korjattu.
  Mun oli pakko kysyä, meillä kiertäneiltä suunnittelijoilta, nauttivatko he tällaisesta talojen raiskauksesta, koska sitä nämä nyky säädökset ikävä kyllä ovat. Työtänsä he vain tekevät ja ihan varmasti hyvin, mutta varsinainen talojen arkkitehtuuri tms. on heille täysin sivuseikka.
  Mulla on vähän sama ongelma, joten olen laittanut miehen istumaan noihin putkiremppa palavereihin. Pinna katkeaa turhan nopeasti näissä jutuissa ;-) Lisäksi olen huono tekemään kompromissejä oman kodin suunnitelmissani.

  ReplyDelete
 4. Greta: No just tota mä tarkoitan. Kaikki on ehkä uutta mutta ei lähelläkään sitä mitä 50-luvun estetiikan mukaan pitäisi olla. Mä en tiedä millä Oras on voidellut putkimiehet kun kukaan ei suosittele muuta. Se on kotimainen mutta Grohenkin hanoissa on vähemmän muoviosia. Kiitos Greta, koitan itsekkin alkaa etsimään sitä remppa inspistä ;-)

  ReplyDelete
 5. Pintavetoasiaan kommentoisin, että omassa rempassamme nimen omaan halusimme putket ja sähköt pintavetoina, joka on tälle 50-luvun talolle tyypillistä. Rumaa muovista viemäriputkea ajattelin korostaa jollain räikeällä värillä ja susiruman vikavirtapistorasian kanteen kirjoitan "olen ruma".

  ReplyDelete
 6. Nyt tulee oikein tylsä insinöörin kommentti, mutta tulipahan mieleen että jos nuo putket ovat käyttövesiputkia, joissa siis toisessa menee kylmä vesi niin silloin ei taida olla ihan hyvä idea pitää niitä pyyhetelineinä. Koskeus tiivistyy putken pinnalle ja tällöin pyyhkeistä tulee sekä kylmiä että märkiä jo valmiiksi. Jos taas niissä kulkee patteriverkoston vesi niin tuo on varmaan hyvin toimiva ratkaisu, ainakin talvella jolloin lämmitys on päällä.
  Veikkaan että kuvan putket on patteriverkostossa mutta putkiremonttiasi ajatellen tuollainen tyyli ei taida toimia.

  Mutta siis komealta näyttää, korostaminen toimii kyllä tässä tosi hyvin.

  ReplyDelete
 7. onshore: tajuan pointin. Mutta... nämä sisustuskuvat ovat aina stailattuja. Ei kannata hirmuisesti viilata pilkkua, näiden kanssa. Näyttää kuitenkin siltä, että kyseessä on ns. rättipatteriputket jotka on vaan vedetty vähän isommalla kädellä seinään ja jätetty itse rättipatteri pois. Käyttövesiputket on koolattu seinän sisään. Kaiketi...
  Aurinkoista alkanutta viikoa tarkkasilmäiselle insinöörille ;-)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!