o
o

Nov 28, 2013

Fishbone parquet, marble and old carpets ----- Kalanruotoparkettia, marmoria ja vanhoja mattojaI like Artek´s slogan "Buy now keep forever" though I have´t bought anything lately, I just carry around the old stuffs.  I rolled away the Ikea´s big carpet and these two "kilim" oldies moved in instead. Fishbone parquet looks nice "au naturel" for a change and eight years old marble table makes me still smile. Aalto bench I found last summer from archipelago auction ( inexpensively) and Bertoia´s Diamond chairs are old repaired ones.

***

Se Artekin slogan "Buy now keep forever" on mainio, vaikka mitään en ole ostanut viime aikoina. Ehkä muokkaisin sen "When you buy something keep it forever". No, siihen voisin yrittää pyrkiä. Pienen kellertävän valon, eli auringon, innoittamana rullasin ison Ikea maton olkkarista, irrotin lampun katosta ja muutenkin vähän kierrätin, sanotaanko vaikka niin.
Kalanruotoparketti tuntuu taas hyvältä paljaanakin. Kahdeksanvuotta sitten halusin vanhan kodin olkkariin ehdottomasti marmoripöydän. Ostin rungon huonekkaluliikken poistonurkasta ja tilasin siihen marmorilevyn. Maksoi kai yhteensä parisataa, mutta kannatti. Aallon ritiläpenkki löytyi kesällä saaristohuutokaupasta edullisesti ja nuo mustat Bertoia nojatulit on kunnostettu ruosteisista vanhoista.
Kallista? En sanoisi, mutta tietysti hieman aikaa vievää.

11 comments:

 1. Kaunis tuo parketti, haaveilen vähän ilmeikkäämmästä lattiasta meillekin, mutta taas toisaalta ne on niin isoja remppoja joten kelpaa näinkin :)

  ReplyDelete
 2. Riikka- Hunajaista: Minä haaveilen tämän hiomisesta ;-) Aika kolhuilla on.

  ReplyDelete
 3. Oikein kaunista. Niin kuin aina.

  ReplyDelete
 4. Jo otsikko sai minut innostumaan, eikä sisältökään pettäny: juuri minun makuuni. Niin ajatonta ja ennen kaikkea kotoisaa!

  ReplyDelete
 5. Lovely, I move, change place...etc...not in mood of buying...

  ReplyDelete
 6. Meidänkin pitäisi saada marmoritaso keittiöömme, onko ideoita mistä tilata?

  Ei ehditty kesällä kun muutettiin..

  ReplyDelete
 7. ibb: old stuffs and just moving around ;-) Like always… Have nice weekend!

  Riikan blogi: Tuon pöytätason tilasin aikoinaan Aleksin Kivestä mutta nykyään kyllä kannaattaa kurkkia naapurimaan eli Eestin tarjontaa. Sieltä saa edullisimmin (velitettavasti). Marmoria Estistä Googleen ja soitto firmaan ja tarjouspyyntöjä pöydälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja niin olen kuullut. Täytyy kai tehdä niin ja sellainen sopisi niin hyvin uuteen keittiöömme. Kesällä, kun remontoitiin ei kerrottu, harmi;(

   Delete
 8. Me laitettiin kalanruotoparketti vuosi sitten, kun ostettiin asuntomme ja remontoitiin se siinä samassa kokonaan. Ollaan oltu mielettömän tyytyväisiä ratkaisuun, vaikka vähän epävarmoja oltiin silloin. Eihän tuo halvin vaihtoehto ollut, mutta toisaalta lattia on niin tärkeä osa kokonaisuutta, että kannatti kerran vähän panostaa. Eikä hinta sitten loppujen lopuksi mikään mahdoton ollut, kun tutkittiin vähän vaihtoehtoja, eikä otettu ensimmäistä tarjousta. Kalanruodossa vaan on jotakin sellaista särmää ja fiilistä, jota haettiin ja se myös saatiin.

  http://ainasamojapieniailmioita.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 9. Meri: Tämä meidän ruoto on kohta kymmenvuotta vanha. Se on kotimaista Karelia-parkettia ja edellisen asukkaan remppaama. Tässä olkarissa oli alunperin tummanpunainen kokolattiamatto (vaikea kyllä uskoa) mutta sanoisin että tämä kalanruoto on hieman lähempänä sitä 60-luvun talon henkeä ;-)
  Ja onhan siinä tosiaan fiilistä.

  ReplyDelete
 10. Riikan Blogi: Vinkakan heti jos osuu kohdalle tai kuulen mistä saa edullisesti. Haaveilin itsekkin marmorista keittiön välitilaan, mutta voi olla että jää.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!