o
o

May 25, 2014

This is what we call a summerThese countryside weekends goes fast, always so much to do. Not just repairing and renovating the cottage, also binocularing cargo ships which once a while passes by and playing croquet with boys.
From the near by flea market I bought old, beautiful shearing scissors, works well also as garden scissors. And the Buddha statue... It´s my old dog´s grave. Panji passed away few months ago and we buried her here in our country place. She was almost 17. I found her from India, when she was just a small puppy (city called Panjim).
And the weather... boys went to swim, it was so hot  ( 29°C) so now we call this a summer. 


***

Kutsuisin tätä kesäksi. Pojat kävivät jo uimassa hyisen kylmässä meressä. Mutta ilma, sehän oli lämmin kuin keskikesällä konsanaan. 
Kasvimaani kasvaa kohinalla ja viereinen pelto viheriöi. Viime syksynä kaadoimme puita ja heiluimme hulluna vesurin kanssa. Silloin tuntui, että eihän tämä näy missään, mutta nyt huomaa eron. Meri on todella edessä ja vireinen pelto vieressä, eikä risukasan takana. Edessämme menee laivareitti, eli välillä voi bongata vaikka rahtilaivoja. Näitä ja muita ajatellen, ostin miehelleni kaukoputken, siitä on nyt ollut iloa.
Lähikirpparilta löytyi vanhat, kauniit kerimäsakset vitosella. Loistavat puutarhasakset. Ja läkkipeltisen käsienpesukanisterin löysin maanmainiosta Honkkarista, maksoi alle parikymppiä. Kaunis ja ehdottoman käytännöllinen.
Buddha patsaan alla lukee Panji 1997-2014. Villikkoprinsessan matka päättyi muutama kuukausi sitten ja hautasin tuhkat tänne. Panji löytyi piskuisena, täin puremana pentuna Panjim nimisen kaupungin ojasta, Intiasta. Viisas, arka ja villi koira. Asui vanhempieni luona enimmäkseen loppuvuodet.  Lapset olivat vähän liikaa rouvalle. Ymmärrän häntä.
Arvaatte varmaan kesän hittipelimme - No kroketti, Aivan loistava. Lempeää kesäiltaa!

19 comments:

 1. Kaunis viimeinen lepopaikka. Lempeitä tuulia.

  ReplyDelete
 2. Aika jänniä yhteensattumia. Juuri tänään etsiskelin netistä että mistä löytäisin meille mökille tuollaisen käsipesusäiliön. No sinähän se kerroit!

  Toinen juttu: tänään ennen lähtöä löysin mökin kaapista krokettimailoja, entisten asukkaiden sinne jättämiä. Nyt pitää etsiskellä ne metalliset öööö portit?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Etsin näitä arkisia mutta käytännöllisä mökkijuttuja aina ihan hulluna ja tämä oli hyvä bongaus. Granit myy aika vastaavia mutta hinta on 65€ ja se on ihan liikaa. Tämä oli 17,90 about ja niin mallikas. Kipikapi nyt Honkkariin. Kroketti on ihana, jos et löydä portteja, taivuta uudet vaikka rautalangasta. Nämä mailat ym. on ostettu Clas Ohlsonilta ja veikkaa et ei ollut kovin kallis setti, eli jos paljon osia puuttuu niin sinne vaan. Aurinkoista mökkikesää sinne myös!

   Delete
 3. Anonymous26/5/14

  So nice, so green, so peaceful!! What a beautiful place you got there, Minna!! And so hot, 29°!... no wonder certain pieces of clothing are hanging about ;-) ! Enjoy your lovely summer! Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. I have tan lines ;D It was hot! Thank´s dear and you too!

   Delete
 4. Would you mnd sharing the name of the colour you used on the cabin? I love the dark grey/black.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Of course I don´t mind. Color code is 612x I just don´t know if you have the same color codes...

   Delete
  2. Thanks so much! I found the values on their website so hopefully they can colour match at one of the local paint stores.

   Delete
 5. Hei mitä pensaita sinulla on noiden istutuslaatikoiden vieressä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, nyt meni dementian puolelle. En muista millään noiden nimiä. Ostin puskat Plantagenista ja ovat hyvin tavallisia / perinteisiä. Niihin tulee pienet valkoiset kukat. Kestävät hyvin aurinkoa ja nyt alkukesästä ovat todella kauniin vihreät. Koitan etsiä nimen ja kerron jos muistan / löydän.

   Delete
 6. Ihana harmaa sävy, ja toki taas niin kauniit fiilikset teidän mökiltä. Blogisi mökkikuvien perusteella valitsin tismalleen tuon samaisen harmaan kotimme piharakennusten väriksi. Upeaa kesää teidän perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tarja. Väri on hyvä, sointuu takana olevaan kallioon myös hyvin. Samoin sinne!

   Delete
 7. WOW, all summer seems to be there. We have been at 10ºC all weekend. Grey atmosphere and home mood.
  Lovely photos...your place is becoming fantastic!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tomorrows forecast is 12°C and rain... Thank you Ibb!

   Delete
 8. Olen seurannut mökkinne faceliftiä blogisi kautta. Ihana muutos. Saan paljon inspiraatiota kuvistasi, sillä meidän "torppa" lienee samoilta vuosikymmeniltä. Kysen ihan uteliaisuuttani (vaikka ei ehkä olekaan blogisi teemaan liittyvää asiaa), että missä teillä säilytetään jalkineita ja ulkovaatteita. Meidän mökissä ei ole varsinaista eteistä, joten sisäänkäynnin yhteyteen kertyy pienen esteradan edestä crocseja, kumppareita, tennareita, takkeja, pyyheliinoja jne. T: elviira

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Kuules siinä onkin aina vähän probleemaa, mutta nyt sekin alkaa olla jotenkin hoidettu. Eteisessä on naulakko johon mahtuu näin kesällä oikein hyvin paidat ja takin. Talvella on sitten toisin, se pursuaa. Alla on kenkäteline johon mahtuu jotain kenkiä ja ulkona, oven nurkassa, pidän kumppareita. Eteisessä on myös pieni lipasto hatuille, hanskoille ym. Nyt tosin on hakusessa vielä pieni arkku ulos, johon voisi säilöä saappaat sekä myös ratsastuskengät ym. Onhan tämä aikamoista taiteilua kun meitä on viisi ja vaatetta sen mukaan, plus vielä ne ratsastuskamat. Saunan edessä on myös naulakoita pyyheille ym. Silti - kuten varmaan tiedät, on näitä esteratoja havaittavissa ;D Niin ja sängyn alla on sellainen reservilaatikko, takeille mitä emme aina tarvitse. Hyvää kesää ja kyllä saa udella, huomaan että aika samoilla linjoilla sitä ollaan ;-) Hyvää kesää ja kiitos!

   Delete
 9. dear minna, on foto nr. nine in the Post upside i saw this lovely wallhanging tincan. Please, could you give me a shoplink?, This would be very nice, greetings from Stuttgart, Susan

  ReplyDelete
  Replies
  1. I bought the tin can from the shop called Hong Kong. They have tiny web shop but they don´t sell these there, that´s why I didn´t add the link. Tin can with a tap is practical for washing hands etc. when you don´t have running water, like we don´t have here in our cottage, just the well water. Swedish shop Granit (www.granit.se) sells similar cans but bigger and they have web shop, try that way. Greetings to Stuttgart Susan :D I just noticed via Google+ that I have lots of German readers :-)

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!