o
o

Feb 3, 2015

Cottage BUILDING PROJECT / week 3




Mökkiprojektimme on edennyt ihan kunnolla ja arvatkaa vaan olenko innoissani. 
Tämä on meidän perheen Grand Design, ilman grande budjettia ja grande designeria (itse suunniteltu). Varsinaista aikataulua ei kuitenkaan ole. Säät määrittävät etenemisen nyt ne suosivat aika hyvin talvirakentajaa. Lauantaina kun tulin lasten kanssa, oli lähes keväistä ja sunnuntaina kun lähdimme, talvi - kuten kuvistakin näkyy.
Mutta, lisäosan runko alkaa olla valmis ja kontrasti vanhaan on vielä aika huima. 
Ensin lisäosa rakennetaan "melkein valmiiksi". Sitten puretaan vanhan osan katto (nyt oikea räystäs reuna on vain sirkkelöity pois), korotetaan vähän runkoa ja rakennetaan uusi pulpettimallinen katto. Sen jälkeen eristetään vanha osa ulkoa ja vaihdetaan ikkunat. Lopuksi  koko talo verhoillaan mustalla pystylaudoituksella. Ja jossain välissä, osat yhdistetään toisiinsa laajentamalla päädyn ikkuna-aukko, oviaukoksi. Sitten on sisätöiden vuoro, eli myös meidän. 
Paljon tehdään, mutta lopputuloksena onkin jo ympärivuotiseen käyttöön tehty, lähes 90 neliöinen, mökki - tai ehkä pikemminkin kakkoskoti. 
Tulin vielä todella iloiseksi, kun meilailin ohjeita paikalliselle timpurille ja pelkäsin vähän mitähän hän tuumaa tästä laatikostani ja sisätyö ideoistani. Sain vastaukseksi - "Tästä tulee muuten tosi hieno". Se lämmitti. Arvostan näitä miehiä ja heidän mielipiteitä paljon.

- - - 

Our cottage´s building project has now proceeded fast. Extension part´s frame is almost ready. We don´t have a tight schedule. It´s the weather that defines how fast or when we can build. Still, I believe all this will be ready before the summer. 
Now the contrast between the old and new is still huge, but after the extension part is "almost ready" work continues with the old part and result will be a modern box house with big windows and for a year around use. So I must remember to change my "summer house" tag.
And as you can probably imagine, this is our dream project,  A Grand Design just without a grand budget and grand designer (I´m the designer). Luckily we have great local builders here.

17 comments:

 1. Oih! Hyvältä vaikuttaa ja nopeasti nousee. Onnea projektiin!

  ReplyDelete
 2. Anonymous3/2/15

  So exciting !! I hope work will progress soon and smoothly ! Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes - smoothly, that´s right word ;-)

   Delete
 3. Ai että! Tästä muuten tosiaan tulee hieno!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laatikko ja toivotaan niin. Hyvä tässä hehkuttaa, kun muutamat laudat on pystyssä ;-) Mut positiivisyyttä pitää olla.

   Delete
 4. Anonymous4/2/15

  Ei hitsi miten upea talo tulossa ja mille paikalle!

  Olet kyllä ihana tyyppi; just äsken j'ätin kommentin toisaalle miten liikaa moititaan rakennusalan tekijöitä; on tietysti joitain mätämunia mutta millä alalla ei olisi! Usein negatiiviset asiat johtuvat huonosta johtamisesta ja organisoinnista, firman johto ahnehtii joka suunnasta töitä eikä anna miesten olla ammattiylpeitä vaan kiireellä sutta (myös naisten taitoja tarvittaisiin todella monessa "miesten" alan yrityksessä, olen vierestä joutunut joskus seuraamaan kuinka naisille aivan yksinkertaiset asioiden ajoitukset ja suunnittelut olivat johtotason miehille aivan mahdottomia! Onneksi lopulta palkattiin niihin töihin osaava nainen ja kaikki alkoi sujua kuin tanssi:)) Eikä asiakkaiden asenteetkaan kyllä auta asiaa; sinun kaltaisiasi jotka antavat arvon eivätkä unohda kertoa sitä, ei ole ikinä liikaa. Kiitoksella on merkillinen vaikutus, rinta kohoaa rottingille ja työ etenee kun sitä siinä vieressä ihastellaan ja annetaan hyvän sanan kiertää. <3 :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä r a k a s t a n käsistään käteviä, ammattitaitoisia remppamiehiä, jotka myös sanovat jos joku idea on huono tai ei toimi. Mutta kuten ehkä arvaat, minustakin on myös ihana kuullaa heiltä, että ideani toimii ja vaikutattaa hyvältä.
   Heillä on kokemusta, minulla ei. Tietysti on kokemusta myös huonoista kavereista, sellaisita jotka lupaavat maat ja mannut mutta työn jälki on täysin ala-arvoista.
   Ja kaikkihan me halutaan tehdä hommia positiivisessa ilmapiirisssä. Mutta kyllä mä osaan räpättääkkin tarvittaessa ;-)
   Kiitos kommentistasi!

   Delete
 5. Anonymous4/2/15

  No siitä muuten tuleekin tosi hieno! Sitä paitsi mielenkiintoista nähdä miten kaikki alkaa ja miten etenee.
  Piilomajan Kati

  ReplyDelete
 6. Tulee kyllä mahtava, kun valmistuu. Onko parvellakin sitten ikkuna? Mikä näkymä aamulla herätessä! Muuttaisin♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parvelle tulee pitkä ja kapea ikkuna tuohon eteen ja sivulle (pellon puolelle) yksi. Meillä on hyvin valoisa tontti ja kesällä kun aurinko paistaa, lämpenee sisätilat turhankin kuumaksi ja kun lämpö vielä nousee aina ylös, piti ikkunat miettiä aika tarkkaan.

   Delete
 7. Good job Minna! You're a great designer! And you and your family are really lucky to have such a beautiful place where you can spend your holidays! I've been in Finland a few years ago and I can say that your country is wonderful!
  Greetings from Italy! Nicoletta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nicole I can say same to you - YOU HAVE A BEAUTIFUL COUNTRY. I´m big fan of Italy :D Thank you for your sweet comments.

   Delete
 8. tutu-täti5/2/15

  Uskomatonta miten nopeasti on edetty! Pitääkö tähän lisärakentamiseen saada jonkinsortin byrokraatin rakennuslupa vai voiko sen tehdä ihan tuosta vaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ihan rakennusluvat pitää olla kun laajennetaan. Nämä ovat rivakoita miehiä. Eilen pyysivät jo toimittamaan ikkuvat eli niitä nyt odotellessa ;-)

   Delete
 9. Hienolta näyttää! Kiva kun pääsee seuraamaan tällaista projektia :)

  ReplyDelete
 10. Ihan vaikuttavalta ja komealta näyttää, kyllä rakentaminen on niin ihmeellistä :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!