o
o

Jun 10, 2015

Cottage project - the final
Viisi intensiivistä päivää mökillä nyt takana ja osa tulosta on tässä. Remppapölyt ja rojut on siivottu. Mäntylautalattia on hiottu, lipeöity ja taas hiottu sekä vahattu kahteen kertaan värittömällä Osmo Colorin öljyvahalla.
Tuore puupinta oli kyllä niin kaunis, mutta ei kestä kuulaana kauan. Ensin kellastuu ja sitten naarmuuntuu, enkä halunnut lakata. Niimpä päätin kokeilla lipeää. Vahva emäs vaalentaa puun pintaa mutta myös kovettaa ja öljyvaha suojaa. Lopputulos sopii nyt hyvin vaaleiden vaneriseinien kanssa.
Myös vanhan osan pikkumakkarien seinät (pitkän pähkäilyn tuloksena) on maalattu.  Seinien korotus on peitetty vanerilla joten sen ja vanhan, nurkista tummuneen  hirsiseinän kontrasti oli aika raju ja valkoinen toi sinne vähän kaivattua valoa. Eli näin, se viimeinenkin pala vanhasta meni peittoon. Takka on yhä alkuperäinen, vaikka sekin vähän nyt päivitetty.
Lattian rajassa on vielä maalarinteipit, sähkömiehen visiittiä odotellaan ja muutama muukin asia on vielä täysin kesken,  mutta ens viikonloppuna kannetaan jo kimpsut ja kampsut sisälle ja kasataan keittiötä eli kyllä se tästä juhannukseksi tulee. Nyt taas vähän oikeita töitä ja sitten tämän projektin pariin taas.
Vähän kauemmin tämä kesti kun piti ja oma arvioni kevät viikonloppujen työtunneista on noin 250 mutta onneksi omaa aikaa ei lasketa. Lopputulos on kuitenkin se mitä suunnittelin ja ehkä vähän päälle. 
Tila ja valo ovat kaksi suosikki sisustuselementtiäni ja ne ainakin tulevat tässä "mummonmökki" muutoksessa esille.

- - - 

Hectic five days is behind now and all renovation dust and clutter is away and floor is now ready. 
First sanding, then lye, then again sanding and two rounds of Osmo Color´s wood oil. And now the result is light wood floor which does´t turn to yellow. Also those tiny kid´s bedrooms walls are  painted to white. So bye, bye the pinewood granny cottage - Which I also loved !
Tapes are still around the floor and I´m waiting the electrician but next weekend we carry in all the furnitures. So before the Midsummer this will be almost ready. My favorite interior element is light and space, so you can just guess how happy I´m about this place.  


27 comments:

 1. Ihan mieletön! Näyttää tosi upealta enkä malttaisi odottaa miltä sisustettuna näyttää. :)

  ReplyDelete
 2. Kaunis lopputulos :) Vanerissa on niin ihana pinta, elävä muttei levoton!

  Ei yhtään helpota mökkikuumetta nämä sinun kuvat... :)

  ReplyDelete
 3. ❤️Totally totally divine

  ReplyDelete
 4. Upea lopputulos, olet taitava! Kuten muutkin, elän jännityksen hetkiä, miltä "mökki" näyttää sisustettuna! Muutama asia kiinnostaisi, eli tarvitseeko vaneria käsitellä millään aineella, esim puhtaanapysymisen vuoksi? Osaatko sanoa, voiko puulattian tehdä yhtä ja samaa pituutta koko tilan ilman kynnyksiä tai jotain listoja, eli tiedätkö kuinka pitkiä "juoksuja" voi tehdä? Mahtaako parketissakin olla jokin enimmäismitta, ilman, että tarvitsee pelätä parketin ylös ponnaamista? Vähän kirvesmiehille tarkoitettuja kysymyksiä, sorry, mutta kun minusta tuntuu, että sinä osaat kaiken rakentamisesta:))) Remppaamme tädin kaupunkiasuntoa ja haluaisin siis parketin jatkuvan huoneesta toiseen, ilman katkoja. Tiedän, että olet kiireinen ja unohda kysymykseni, jos aikataulusi on mahdoton!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuota, nyt en osaa sanoa parketista mitään mutta nämä mäntylaudat olivat päistä pontattuja eli eivät pullahtele mihinkään. Vanerin voi vaikka lakata mattalakalla mutta jätän nyt ainakin alkuun ihan puupinnalle. Pyyhin tahroja sellaisella hiekkapaperi "sienellä" joka hioo kevyesti pintaa ja poistaa hyvin tahroja ja laikkuja. Vähän kun pyyhisi sienellä mutta ilman vettä ;-)

   Delete
 5. Voi hertsileijaa miten UPEAA...kyllä nuo vaneriseinät ovat sit kauniit...ja lattia myös...ONNEA TEILLE ...URAKKA MELKEIN OHI☺

  ReplyDelete
 6. Aivan huikean näköistä! Ihan mielenkiinnosta kysyn: Onko mökissä muuta lämmönlähdettä kuin takka? Kuinka pitkä on mökkikausi (eli kuinka monta kuukautta pysyy ihmisen asuttavan lämpöisenä)?

  ReplyDelete
  Replies
  1. On patterit mutta asennan ne vasta syksyllä. Nyt pärjätään jo ilman. Ja 12kk on meidän mökkikausi eli tämä eristettiin ympärivuotiseen käyttöön

   Delete
 7. Häikäisevän upea!!!

  ReplyDelete
 8. Aivan täydellistä! Mökkikuume kasvaa vaan kun näitä kuvia katselee :)

  ReplyDelete
 9. Anonymous11/6/15

  Tykkään!
  -topukka-

  ReplyDelete
 10. Ihana ihana ihana! ♡♡

  ReplyDelete
 11. Ihan m i e l e t t ö m ä n ihanat pinnat! Rakastuin!

  ReplyDelete
 12. VAU!! ♡ Jos tyhjänä jo näyttää noin upealta niin kuinka sitten kalustettuna... :O

  ReplyDelete
 13. Kiitos ihanat, mahtavista kommenteista !!

  ReplyDelete
 14. Siis Minna!!!! Mun on vaikea edes löytää tarpeeksi kuvaavia sanoja :) Upea, kaunis, mieletön. Olet aivan supertyyppi - ihana ja taitavin ikinä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt tuli vähän överit Naku ;-) Mutta kiitos kaunis ja hyvää juhannusviikkoa!

   Delete
 15. Aivan älyttömän upea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puu on loistava elementti. Tyylikäs mutta silti jotenkin "kodikas". Kiitos!

   Delete
 16. Bravo! I have been following your renovation of this little house and so admire your design vision.

  ReplyDelete
 17. Instan puolella jo ihastelin, mutta nämä kuvat saa kyllä haukkomaan henkeä. Ei voi olla ajattelematta kauniita auringonnousuja ja -laskuja merelle. Mitä kaikkea ihanaa teillä on tuolla edessä vielä. Onnea, unelmamökki!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nalle! Lähetän terkut talolle, kun taas huomenna kohtaamme ;-) Ja sinulle hyvää juhannusta!

   Delete
 18. WOW! Love it Minna! It looks so airy and bright and cosy! So worth all the effort and hard work!

  ReplyDelete
 19. Moi Minna!
  Hyvältä näyttää lattia! Minkä merkkistä lipeätuotetta käytit?
  Itsellä pian sama urakka edessä :)
  -Hanna

  ReplyDelete
 20. Kovin kaunista! Lipeälle ympäristöystävällisempi vaihtoehto on pellavasuopakuuraus:) Rakennusperinteen ystävien sivuilla on siitä oiva selvitys, kas tässä: http://www.tuuma.net/artikkelit/Suopakuurauksen_salat.pdf

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!