o
o

Jul 26, 2015

Be patient!Alkukesästä kun olin saanut lattiat käsiteltyä ja kannoimme huonekkalut sisälle, löytyi paikat kalusteille ilman suurempia suunnitelmia. Jostain syystä sisustaminen oli tämän projektin kivuttomin vaihe, mihin kiinnitin, näin jälkikäteen ajatellen, yllättävän vähän huomiota. Halusin vain ilmavan, avaran ja vähän neutraalin kokonaisuuden, sellaisen missä tavara ei hallitse tilaa. Se hallitsee aika lailla työpäätäni, joten on rentouttavaa olla paikassa missä huomio kiinnittyy pikemminkin myrskyävään mereen tai pihapuuhun kun johonkin yksittäiseen tavaraan tai kalusteeseen. 
Jotain täältä tietysti vielä puuttuu, kuten kaappi ulkovaatteille eteisestä, pari valaisinta (niitä ei voi koskaan olla liikaa…)  ja suurempi ruokapöytä. En kuitenkaan kiirehti. Ne löytyvät jossain vaiheessa. Ihan kuten löytyi tuo pikkuinen paimentolaismatto Kirjaisten vuotuisesta kirppistapahtumasta, reilut viikko sitten. Tai sattumalta nojatuoli tuossa nurkassa ja Artekin vanha sohva. Ja jos ei löydy, odotan. Jossain mielessäni nautin aina tästä etsimisestä ja odottamisesta. Remonttia teen aina vauhdilla, mutta sen lopun kanssa osaan sitten olla kärsivällinen ja hidas. 

- - - 

In June, when most of the cottage´s indoor works where done, and when we carry all the furnitures in, I didn´t think much of the interior decoration. That was just the easies part from this building project. I  just wanted to create light, bright and spacious place, where the main "mood" would be neutral and tranquil. Of course I still need something here, like a closet for the hallway, few lamps (there´s never enough lamps…) and bigger dinner table. But I´ll wait. I have used so much flea markets and vintage design shops that I already know the magic word - patience. If you just wait, you can find something nice (and inexpensive :-) Like my lates find, the small berber style rug from the countryside flea market. 

34 comments:

 1. Ihanan näköistä! Ja nimenomaan avaraa ja rauhallista. Näistä sävyistä tulee ihan mieleen Double White -mattomme värit. <3

  ReplyDelete
 2. Niin rauhaisaa.
  Kun tietää mitä haluaa, löytää ja tupsahtaa eteen.
  Olen tämän myös huomannut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, usein asiat odottavat nurkan takana, kunhan vaan jaksaa kurkkia niihin nurkkiin ;-)

   Delete
 3. Tämä teidän mökki on kyllä jotain niin huikeeta <3

  ReplyDelete
 4. Silmä lepää vanerin kauneudessa <3 Ihanan avara ja raikas mökki teillä!

  ReplyDelete
 5. Mökki kuvat on todella mahtavia. Hieno projekti seurata.

  ReplyDelete
 6. Upean näköistä, kaikki kalusteet todella kauniita. Mukavaa loppukesää!

  ReplyDelete
 7. this is so beautiful and tranquil.. I'd definitely want to stay here and chill out!

  ReplyDelete
 8. Ilmavaa ja raikasta. Tilaa hengittää! Hiljaa hyvä tulee.

  ReplyDelete
 9. Tuo yksinkertaisuus ja kauneus, siinä on meille kaikille opettelemista! Silmä lepää ja pää miettii, miten voikin olla noin kaunista!

  ReplyDelete
 10. Olet kyllä onnistunut tuossa vähäeleisessä rauhallisessa tunnelmassa!! Ihanasti katse menee ikkunoista ulos ja silti lepää sisätilojen yksityiskohdissa! Vautsi! ^_^ Tuo odottelu on parasta ja rauhassa syntyy paras sisustus, kyllä ne tavarat aikanaan kävelee kaikki yksitellen vastaan!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaunis. Antakoot luonnon puhua ja jätetään tavarat taka-alalle, se on tässä se juttu.

   Delete
 11. Ihanan näköistä Minna! Itseltäni puuttuu lähes täysin tuo kärsivällisyys, mutta joskus on vain pakko jaksaa odottaa :) Hyvää kesän jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Loppusilaus" on aina se paras ja pitkitän mielelläni prosessia ;-)
   Sitä samaa ja nähdään elokuussa!

   Delete
 12. Anonymous28/7/15

  Ihanan näköistä ja tosiaan hillitty ja rauhallinen tunnelma! Olen haaveillut kuvan Flos-valaisimesta, tuleeko se vain kattoon koukulla kiinni?! Mistä olet sen tilannut?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parentesi valaisin ripustetaan koukulla kattion ja vaiheri jonka varassa lamppu roikkuu, lyhennetään sopivaksi. Valitettavasti en muista mutta Plusminus Partnersilta kannattaa kysellä kotimaisia jälleenmyyjiä. Kiitos!

   Delete
  2. Anonymous30/7/15

   Kiitos Minna ja olisin vielä kysynyt, voiko sitä mustaa osaa siinä keskellä ylemmäs tai alemmas, vai onko aina samassa paikassa?!

   Delete
  3. Lamppua säädetään tuon vaijerin varassa ylös tai alas.

   Delete
 13. Kaunista ja rauhallista! Ihana ollut seurata teidän projektia! Nautinnollista mökkielämää ja loppukesää sinulle ja perheellesi!

  ReplyDelete
 14. Anonymous29/7/15

  Aivan ihana mökki. Sielu lepää. Tuolla kyllä viihtyis, ei malttais lähteä pois. Niin kaunista. Tässä mökkikuumeessa ollut viimeiset viisi vuotta, eikä näiden kuvien katseleminen helpota sitä yhtään ;) Nauttikaa että teillä on tuollainen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen jo valmiiksi vähän ahdistunut ajatuksesta että joudun palaamaan kohta kaupunkiin. Me nautimme - kiitos. Ja arvostus tätä paikkaa kohtaan vaan kasvaa vuosi vuodelta

   Delete
 15. Hyvä ja seesteinen tunnelma välittyy. Kaunista!

  ReplyDelete
 16. Ja isot kiitokset täältä nojatuoli nurkasta + hyvää loppukesää!

  ReplyDelete
 17. simple, relaxing and peaceful space, just beautiful

  ReplyDelete
 18. Anonymous3/8/15

  The peaceful vibrations coming from your stunningly beautiful cottage, remind me of the sound of nature in this song :

  https://www.youtube.com/watch?v=YwmEjszVlZk

  Enjoy the song and the cottage !! Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. You are always so nice - thank you dear :D

   Delete
 19. Olen ihan sanaton tästä näystä. Miten sinä osaatkaan loihtia tuollaisen tilan. Ihana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi muruseni, kyllä olen todella otettu kaikista ihanista kommenteista mutta turha tässä sanattomaksi on mennä ;-) Kaunista elokuuta sinne vaan!

   Delete
 20. Anonymous4/8/15

  oh, what beautiful, beautiful pictures!! your instagram-pics and your blog are my little holiday after lunch, when kids are sleeping :-)! could you tell me, what kind of reading-chair you have in your cottage. looking for something like this to replace my old, old poäng ;-). greetings from switzerland, eva

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Eva and greetings back from here :D
   Chair is vintage ( like most of the stuff here) and it's called Junker, manufacturer is Dux.

   Delete
 21. Anonymous6/8/15

  what a beautiful place to be! you have done a great job! Michaela

  ReplyDelete
 22. Anonymous8/8/15

  Beautiful.
  Are the floorboards new, or the existing ones? I read on a previous post that you treated them with lye before using Osmo oil. Did you use the clear Osmo oil, or the one with the white tint?
  Many thanks.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you!
   floorboards are new. I used one round lye and then two rounds of clear Osmo Color oil and I am very happy for the result. Boards have light, natural surface, not too white.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!