o
o

Aug 13, 2015

New stairs


Siinä ne meni, seitsemän viikkoa maalla. Kertaakaan en käynyt kaupungissa. Toki tein töitäkin ja viimeistelin remonttia, mutta olin myös paljon lasten kanssa. Ens kesänä meillä on jo kolme koululaista ja apukäsiä on aika vähän, eli maalle muutto kesäisin on hyvä ratkaisu. Ja joka kesä, olen vain kiitollisempi ja kiitollisempi tästä paikasta. 

Tässä rakennusprojektissa oli paljon sellaista mikä ei käy kuvissa ja mistä en ole ehtinyt kirjoittaa. Esimerkiksi roskaa ja rakennusjätettä. Sitä syntyy aina. Yritin kuitenkin parhaani. Poltin kaiken pienen roskapuun, myin vanhat, käytttökelpoiset ikkunat ja lajittelin polttopuiksi kelpaavan. Se käyttökelpoinen puu mitä jäi, vietiin vajaan ja kesällä kierrätin sitä mm. tuohon isoon arkkuun talon edessä (joka pitäisi vielä maalata) sekä reilun kokoiseen kukkalaatikooon joka ei kuvissa näy). Jotain jäikin vielä, onneksi. Voi sitten askarrella kaikenlaista, kunhan ehtii. Myös itse pihamaan siivouksessa meni tovi jos toinenkin. Kaivoin mm. maasta kaikki reunuskivet pihatien reunaan. Hullu - ehdottomasti. 
Loppukesästä saimme vihdoin tehtyä uudet portaat kuistille ja syyslomalla olisi tarkoitus jatkaa vielä patiota koko talon eteen. Puu oli ihan perinteinen painekyllästetty. Se vaalenee ja harmaantuu täällä vuodessa aika nätiksi, eikä nouse tikuille (kuten lehtikuusi). Eli vähän kompromissiä, mutta kaikkeen ei nyt ole varaa eli jossain ollaan ekologisia ja jossain ei. 

- - - 

Summer at the countryside is over and I´m totally stacked behind my work desk. Daily city life routines are already running. But here´s some outdoor pictures from our cottage project. We still have things to do here but now one project is done - The new stairs. 

16 comments:

 1. Tämä on yksinkertaisesti niin hieno!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja yksinkertaisesti - kiitos ja kumarrus. Kyllä tätä on ollut i h a n a tehdä. Kiva jos se välittyy.

   Delete
 2. Heissan, hienolta näyttää! Onko tuo terassi sitä perusvihreää painekyllästettyä, kun se näyttää jotenkin niin puunväriseltä? Meillä juuri edessä terrassilautojen valinta ja mietityttää...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se on, tosin aika vaaleata mutta on siinä sellainen kevyt vihertävä sävy joka ei miellytä omaa silmää yhtään. Tuossa edessä on samaa lautaa ohuempana ja jo valmiiksi harmaantuneena. Eli ens kesänä tämäkin on jo ihan eri värinen - onneksi.

   Delete
  2. Kiitoksia tästä tiedosta! Meillä mies ehti ostaa kesäkodin terassille sitä oranssinruskeaa kestopuuta ja se vasta hurjaa oli. Mutta odotan talven yli ja katselen, käsittelenkö. Kotiin taidetaan sitten valita tuo vihreämpi, meilläkin citykoti maalattiin just mustaksi.

   Delete
 3. Yksinkertaisesti tyylikästä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiiiitos! Koitan pitää täällä tavaran tiukassa kurissa ( vain mitä tarvitaan) ja usein yksinkertainen toimii.

   Delete
 4. Teillä maalla näyttää niin ihanalta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Tämä on meidän unelma, joka tosin on vielä vähän kesken mutta kaikkea hyvää pitää jaksaa odottaakkin.

   Delete
 5. Kaunista! Kaikki vapaa-aika ja lomat nousevat varmaan arvoon arvaamattomaan! Ahkera olet ollut ja tekemisesi on palkittu ihanalla kesäkodilla, arvostan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja minä arvostan mukavia lukijoitani jotka jaksavat olla positiivisia ja vielä kommentoida. Kiitos ja kumarrus Villis!

   Delete
 6. niin kaunista :)

  ReplyDelete
 7. Taas mä täällä huokailen ääneen näitä kuvia. Ihanan tunnelmallista, vaikka pelkistettyä ja selkeää. Kaunista ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja minä just huokaisin kun jaksatte olla niin ihanan positiivisia :D Mut joo, on tää aika kiva paikka ;-) Aurinkoista viikkoa!

   Delete
 8. What is the name of that lounge chair on your porch?

  ReplyDelete
  Replies
  1. For me it´s just a "deck chair" It´s foldable and sold (here in Helsinki) in many places.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!