o
o

Nov 29, 2015

New home


Ei ehkä tarvitse selitellä hiljaisuutta blogissa. Joskus on pakko keskittyä tekemiseen. Ja tehty on. Ensin kuvaukset alkuviikosta ja sitten tämä. Mutta nyt, lähes kaikki mitä on pitänyt purkaa, on jo purettu. Paitsi nuo tapetit...  Siinä on jyystöä ja irroitusliisterit eivät todellakaan pure. Vanhat paperitapetit on liimattu suoraan käsittelemättömään betoniseinään. Yksi huone on paljas, toinen lähes ja kaksi muuta ei lähelläkään. Tulevalla viikola raapsit vikat kaakelit keittiöstä ja kärrään urakalla tavaraa kaatopaikalle. Ja revin ja revin ja revin - tapetteja. Vinkkejä, kiitos voitte pudotella kommenttiboksiin. Paras on ollut terävä lasta ja sellainen aavistuksen maaninen ote.
Makkareissa on tällä hetkellä vahva "Terkut 60-luvun Neuvostoliitosta"-fiilis ja ikeakassin värinen keittö ei vahvasti viettele, mutta on tässä potentiaalia, varsinkin olkkarissa. Vanhaa kalanruotoa, hassu takka ( en tiedä vielä, mitä tuumaan tuosta) ja paljon ikkunaa. Eli älkää turhaan vielä kavahtako. Kaadetaan päälle vielä pari seinää ja sitten pölyn laskeuduttua, ruvetaan tosi toimiin.


It´s been quiet here and this is the reason. First I had a photoshoot and after that (last Tuesday ) I got  the keys here. And since that I´ve worked here (like mad). And yes, I know this does´t look great now, but at least we have beautiful, old herringbone parquet. Now few walls down and after that, its time to start turning this place to our new home. So lots of renovating pictures - Again ;-) 


47 comments:

 1. Ikkunoista päätellen takka edustaa rakennuksen alkuperäisaikakautta. Säilyttäisin.
  Ihana nuo tilasta toiseen avautuvat näkymät, kalanruotoparketti ja erkkeri.
  Huoneistossa lienee myös parveke. Momo koti.Tästä tulee sinun käsittelyssä upea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tietysti säilytän. En minä alkuperäisiä ala pois hakkaamaan. Takka onvielä ihan samalla tavalla hassusti ruokapöydän tiellä, kun tässäkin asunnossa. Toivotaan ja katsotaan parin kuukauden kuluttua miltä tämä näyttää. Kiitos Sar P.

   Delete
 2. En malta odottaa lopputulosta! Se on varmasti upea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eletään toivossa ;-) On tässä vielä vähän hommia.

   Delete
 3. Kärcherin tapetinpoistokone ja lasta on ihan ehdoton yhdistelmä tuohon. Olen itse ottanut niillä edellisessä asunnossa paljaaseen kipsilevyyn liisteröidyt tapetit pois. Lähtee suht nopeasti ja ei jää paljoa tasotteluhommia kun oppii tekniikan. Ylhäältä alas ja antaa tarpeeksi kauan höyryn vaikuttaa ja lasta apuna työntelee tapettia ylhäältä alaspäin. Toimii! Ihana tuo lattia ja valoisuus, vaikka eletään pimeintä marraskuuta. Tsemppiä remonttihommiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elinal. Täytyy varmaan vaan kokeilla, tosin kosteus ei toimi näissä seinissä.

   Delete
 4. Tuo kuuma höyry tekee ihan valtavan eron. Oikeastaan mikä tahansa laite joka puskee tuota höyryä tapetin päälle taitaa ajaa tehtävänsä. Itse olen käyttänyt tällaista enkä kyllä ikinä enää lähtisi tapetteja poistamaan ilman vastaavaa laitetta. http://www.clasohlson.com/fi/Tapetinpoistaja-Cotech/40-7022

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luin just tuosta Clasun tapettipoistajasta. On ainakin edullinen eli jos ei toimi, eipä menee pahasti rahat hukkaan. Kiitos Matias.

   Delete
 5. Muistin merkin väärin. Tarkoitin siis Bläck&Deckerin tapetinpoistajaa. Löytyy googlettamalla ja näyttää olevan myynnissä nykyään ihan Prismoissa ynnä muissa marketeissa. :)

  ReplyDelete
 6. Onpa upea lattia, ja tunnustan tykkääväni hassusta takastakin. Se jotenkin näyttää olevansa kotonaan tuolla. Tapetin irroittamiseen en osaa muuta neuvoa antaa kuin tarpeeksi märäksi, antaa hetken aikaa rauhassa vettyä, ja sitten lastalla kimppuun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takka on tainnut karannut jostain 50-luvun alppimajasta ;-) Ei auta kosteuskaan näihin pahimpiin seiniin, se vain liimaa paperin seinään sellaisena nuhjuna.

   Delete
 7. Tapetinpoistaja eli höyrystin paras. Voi ainakin meilläpäin vuokrata ja ei maksa paljon, jos ei konetta haluaa itelle ostaa. Jotku liikkeet antavat ilmaiseksi höyrystimen lainaan , jos ostaa uudet tapetit tai muuta tavaraa liikkeestä...ainakin meilläpäin :).
  Remontti on aina kivaa, siinä näkee oman työn jäljen nopeaa :) Kivaa remontti hetkiä. Terkut täältä...15 vuotta remontoinut rintamamiestaloa ja ei loppua vielä näy :)...ikuisuus projekti.

  ReplyDelete
 8. I always love your renovating projects, so happy to be a part of it.

  ReplyDelete
 9. Mutta siellähän on jo valmiina kaikki kuumimmat trendiväritkin seinissä! Kyllä tulee upee sun käsittelyn jälkeen, ei epäilystäkään :) Lycka till!

  ReplyDelete
 10. Onnea uuteen projektiin! Pohja muistuttaa vanhaa kotiani Kotkavuoren kallioiden vierestä. Tehän näköjään asutte kohta puiden latvojen yläpuolella.

  ReplyDelete
 11. Upeat lattiat ja hyvä pohja mille vaan. Tsemppiä tapettien kanssa. Ehkä dynamiitti toimisi? Toimisiko pelkkä lämmin/kuuma vesi?

  ReplyDelete
 12. Ja vielä lisäys. Älkää vain poistako noita ikkunalautoja!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se dynamiitti - testaan heti huomenna 😂 Kiitos ihana.
   Ei tulis mieleenkään, ikkunalaudoissa on musta mosaiikkikaakeli eli ne on hienot.

   Delete
 13. Samaa Clasun tapetinpoistokonetta tulin suosittelemaan, sillä olen parinkin 50-lukulaisen kotini seinät rapsinut tapettivapaiksi. Tosin kun alta paljastuu ihan puhdas alkuperäinen kiviseinä niin sitten olen ylitasoittanut päälle, ei tarvitse ihan niin viimeistä myöten saadakaan muhjuja pois. Ja oi, remppaa, se on kivaa puuhaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taidan käydä ostamassa sen tänään. Ja joo, kivaa tämä on ;-)

   Delete
 14. Otetaas uusiksi... Ihana lattia ja kaunus luonnonvalo. Odotan innolla lopputulosta. Me remontoitiin vanha -52 rakennettu kerrostalokoti pari vuotta sitten ja tapetin poisto oli tuskaisaa. Lopuksi päädyin hiomaan riekaleita käsihiomakoneella. Ei kestänyt hermo sitä repimistä. Tsemppiä puuhaan. -Heidi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seinät on ihan täynnä liimaa ja niitä pikku suiruja jotka ei lähde vedelläkään eli eilen just futsin samaa - hiomakonetta, tai räjäyttämistä ;-) Kiitos Heidin. Mä tiesin et täältä taas löytyy kohtalotovereita.

   Delete
 15. Mielettömän upea lattia, ja tilasta henkii vahva 60-luku. Upea löytö, vaikka homma toki näyttää riittävän. Takka on aikansa tuote, joten en tekisi sille mitään, korkeintaan maalaisin tiiliosat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En usko että edes maalaan. Alkuperäinen on alkuperäinen. Näitä 80-luvulla "korjattuja" takkoja löytyy paljon ja jälki vaan lähes itkettäää. Kiitos, kyl tässä vähän hommaa pukkaa.

   Delete
 16. Anonymous1/12/15

  Jee täähän on tää upea Taivaanvuohentien asunto jota Etuovesta ihailin, itkettävän ihana! Nurkilla pyöritty ja sinne iki-ikävä:)

  ReplyDelete
 17. Eipä kestä, ilo on täysin mun puolella. Jään odottamaan siloisia seiniä. ��

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävin eilen ostamassa "aseita" Clasusta ja tänään räjähtää ;-)

   Delete
 18. Looks promising!
  Do you have more space in the future?
  Best
  Ines

  ReplyDelete
  Replies
  1. After 6-8 weeks renovation - Hopefully yes.
   More space and all in one level. Now we have three stairs. Greetings back!

   Delete
 19. Huikeaa, nyt odotan minäkin, että millaista jälkeä aseillasi saa:))) Homma on hirveää, sen verran olen joutunut poistamaan. Mutta, muistathan suojata nopsaan tuon ihanan parketin! Tsemppiä!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Halpa Clasun tapetin poistaja, joka siis tuottaa kuumaa höyryä, hoiti homman helko hyvin. Kohta alkaa olla kaikki seinät betonipinnalla. On suojattu, kiitos huolenpidosta. Sitä tarvitaan nyt Villis ;-)

   Delete
 20. Anonymous2/12/15

  mullakin hyviä kokemuksia tapetinpoistokoneista. Jos massia riittää, tai tulee vastaan joku eirtisen hankala kohde, pidä mielessä tasoitetapetti...sillä saa nopeasti ja helposti pienet kolhut peittoon eikä tarvii koko akuetta alkaa tasoitteella käsittelemään. Sen päällehän voi sitten tapetoida, maalata, mitä vaan. Erilaisia ja hintaisia vaihtoehtoja on. Ihana lattia ja ihanan tilan tuntu huoneissa. Varmasti saat upeaa aikaan.

  ReplyDelete
 21. Ei oo massia, mutta ruista ranteessa ja maaninen ote remppaamiseen ;-) Näillä jo selviää aika hyvin. Ostin halvan tapetin poistajan ja höyry toimi yllättävän hyvin. Kohta on kaikki pinna betonilla.

  ReplyDelete
 22. Oh what a nice space! I am doing exactly the same so I will wait for your next post impatiently. Is it oak parquet? Looks great. I have oak and haven't decided how to renovate it yet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This is oak parquet and I will sand (polish) and mat lacquer this. But after the walls are totally done. So this will be one of those last works. Hopefully at the beginning of February we are moving in. Thanks Zuza!

   Delete
 23. Anonymous3/12/15

  Nyt tuli vahvat déjà vu -fillikset noin kahdeksan vuoden takaa kun remointoimme nykyistä asuntoamme :) Meillä oli täsmälleen samaa punaista ja vihreää maalia seinissä, pattereissa, kattopalkeissa ja ties missä. Katto oli niin likainen, että piti maalata ainakin kolmeen kertaan. Ja ne 60-luvusta asti tiukkaan seinässä kiinni olleet tapetit, joita revittiin pala palalta pois... Mutta myös samanlainen ihana vanha kalanruotoparketti, isot ikkunat, (vähän erimallinen) avotakka ja ylimmän kerroksen valo! Tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään lähti vika tapettikerros ja nyt seinät on jo betonipinnalla. Ens viikolla saan jo ammattilaisapua eli kyllä tämä tästä. Alku ja se purkuvaihe on aina vähän hurjaa, mutta kiva tästä tulee. Kiitos! On ollut ihan lukea näitä kommentteja ja vinkkejä. Koitan myös viikonloppuna taas kuvata ja päivittää tilannetta. Tuntuu löytyvät paljon "kohtalo tovereita" täältä.

   Delete
 24. Lovely "before" post, I cant wait to follow your renovations. I am sure "after" will be splendid (as usual).
  Apartment looks quite spacious, and filled with natural light. Glad you have decided to keep this beautiful parquet floor.
  My eyes stopped at the fireplace...Is that functional or is it faux? How old is the building? Looks like concrete "functionalist" high-rise?
  Greetings, Maja

  ReplyDelete
  Replies
  1. We don´t have faux ones here in Finland so this one is working. And yes, we have space and light here - both my favorites elements. Greetings back Maja!

   Delete
 25. Anonymous5/12/15

  Aikoinaan 40-luvun asunnon seiniä Käpylän Olympiakylässä putsanneena tiedän mistä puhut. Alkuperäisen seinäpinnan jollekin muhkuiselle tasoitteelle tapetoidut viisi tapettikerrosta ja väleissä vielä ilona tapettien päälle maalatut pari maalikerrosta. Meillä ei auttanut mitkään konstit. Se oli kynsipeliä se. Neliösentti kerrallaan. Tsemppiä urakkaan! Ihanaa, että pääsemme osaksi taas tätä muutosta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loppu häämöttää. Kaikki tapettikerrokset on jo pois (neljästä huoneesta). Enään sitä liimaa ja tapettinöyhtää pestävänä. Täälläkin oli päällemaalausta. Oi tätä remppaaja iloa. Kiitos vaan kannustuksesta ja terkut Käpylään - Se on kaunista seutua.

   Delete
 26. Rakastan näiden kuvien toisaalta skarppia ja toisaalta ränsistynyttä tunnelmaa. Ja mitkä värit!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Birgit! Tosin värit lähtivät jo ;-)

   Delete
 27. Upeat kuvat Asun-lehdessä! <3

  Todella kiva, kun postailet myös teidän remontista ja näytät kuvin miten se edistyy :) Hurjan potentiaalin näkee jo nyt: kalanruotoparketti, paljon ikkunaa, takka… Tulee varmasti upea!

  Tsemppiä!

  Riika W. / www.coterie.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Riikka! Nyt on remppa edennyt huimasti mutta kuvaaminen vähän jäänyt, eli tällä viikolla skarppaan sillä saralla. Remontoiminen aina vie mukana ja unohdan sen dokumentoinnin ;-)

   Delete
 28. Miten sain lainan Mr. Sylvan Mason kautta: phoenixtears1@gmail.com


  Hei kaveri katsojat, Am tietoinen taloudellisten vaikeuksien joudumme täällä Suomessa ja me kaikki tarvitsemme lainan, Mr. Sylvan Mason tarjota paras Laina Suomen kansalaisten. Olen täällä todistamaan Miten minun lainaa Mr. Slyvan Mason jälkeen hylkäämään asemansa refected meidän Suomi Pankit johtuu minun huono luottotiedot. Etsiminen tahansa tämän lainan? velkajärjestelyihin, rakentaminen, kiinteistöt laina, jälleenrahoittaa, henkilökohtaiset
  liiketoiminnan tarkoitukseen tai hätätilanteessa rahaa? Oletko liikemies tai naisia, jotka suunnittelee laajentavansa hänen liike, My Sylvan tarjoaa lainaa kaikenlaista.
  jos kiinnostaa, ota ne tänään kautta: phoenixtears1@gmail.com lisätietoja. Olen etsinyt lainan täällä Suomessa käynnistää liiketoimintaa, en havd hakenut lainaa paikallisten Banks ja lainanantajia eri foorumeilla ja hylkäsi kaikki. Ystäväni joka omistaa yksi suurimmista yritys täällä Suomessa esitellä herra Sylvan Mason Lainan lainanantaja, hän lupasi auttaa minua vaikka minun huono pankeissa. Kiitos Jumalalle Hän todellakin on tarjonnut minulle lainan 145,000.00 euroa ilman viivettä. En tiedä, miten Kiitos herra Sylvan. Minun follow Suomen veljen ja sisaren, jos olet millään tavalla tarvitseville lainan minkäänlaista Sähköposti herra Sylvan: phoenixtears1@gmail.com etsimään aitoa ja kiireellinen laina, älä epäröi tavata Mr. Sylvan Mason kautta hänen sähköpostiosoitteensa (phoenixtears@gmail.com)


  Varoita tervehdys,
  Erick Walter

  ReplyDelete
 29. Miten sain lainan Mr. Sylvan Mason kautta: phoenixtears1@gmail.com


  Hei kaveri katsojat, Am tietoinen taloudellisten vaikeuksien joudumme täällä Suomessa ja me kaikki tarvitsemme lainan, Mr. Sylvan Mason tarjota paras Laina Suomen kansalaisten. Olen täällä todistamaan Miten minun lainaa Mr. Slyvan Mason jälkeen hylkäämään asemansa refected meidän Suomi Pankit johtuu minun huono luottotiedot. Etsiminen tahansa tämän lainan? velkajärjestelyihin, rakentaminen, kiinteistöt laina, jälleenrahoittaa, henkilökohtaiset
  liiketoiminnan tarkoitukseen tai hätätilanteessa rahaa? Oletko liikemies tai naisia, jotka suunnittelee laajentavansa hänen liike, My Sylvan tarjoaa lainaa kaikenlaista.
  jos kiinnostaa, ota ne tänään kautta: phoenixtears1@gmail.com lisätietoja. Olen etsinyt lainan täällä Suomessa käynnistää liiketoimintaa, en havd hakenut lainaa paikallisten Banks ja lainanantajia eri foorumeilla ja hylkäsi kaikki. Ystäväni joka omistaa yksi suurimmista yritys täällä Suomessa esitellä herra Sylvan Mason Lainan lainanantaja, hän lupasi auttaa minua vaikka minun huono pankeissa. Kiitos Jumalalle Hän todellakin on tarjonnut minulle lainan 145,000.00 euroa ilman viivettä. En tiedä, miten Kiitos herra Sylvan. Minun follow Suomen veljen ja sisaren, jos olet millään tavalla tarvitseville lainan minkäänlaista Sähköposti herra Sylvan: phoenixtears1@gmail.com etsimään aitoa ja kiireellinen laina, älä epäröi tavata Mr. Sylvan Mason kautta hänen sähköpostiosoitteensa (phoenixtears@gmail.com)


  Varoita tervehdys,
  Erick Walter

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!