o
o

Jan 31, 2016

What´s happening here - During next week


Seinät on maalattu, iso osa sähkötöistä tehty ja uusi parketti lähes asennettu. Seuraava askel on tämän vanhan kalanruodon kunnostus. Kuten kuvasta näkee, kunto on hyvä mutta lakkapinta laikukas. Ensi viikolla kaunotar hiotaan ja mattalakataan lakalla, johon sekoitetaan vähän valkoista eli keltaisuus häivytetään pois ja pinnasta tehdään vaalea. 
Myös makkarimme vaatekaappien asennus alkaa loppuviikosta. Sitten tästä puuttuu enää keittiö ja parit pikku detaljit. Keittiön piirsin itse ja puuseppäni toteuttaa myös sen. Asennusta aavistuksen jännitän, lähinnä värin puolesta, mutta pyysin mallipala maalauksen ja sitten nähdään, mitä tuli tilattua. 


All walls are painted now, most of the electricity works are done and new parquet is almost installed so next week´s task is restore this old, beautiful herringbone parquet. As you can see, condition is quite well but lacquering is spotted. Also my carpenter starts to install the wardrobes and after that, its time to start working with kitchen. Right now my guess is three weeks, in that time, this all should be (about) ready. 


4 comments:

 1. No onpa siellä hommat edenneet rivakalla!! Tuo vaihe on kaikkein palkitsevin, kun tuntuu että viikkojen työ tulee hetkessä näkyviin, kun lopulliset pinnat alkavat saavan muotonsa. :)

  Tuosta parketin sävytyksestä vielä tarkentaisin: Eli ihan normaalia väritöntä mattalakkaa ja valkoista lakkaa sekaisin..? Emme malta odottaa kuvia lopputuloksesta!

  Ja edellisen postauksen patterinpoisto-operaatiosta: Ihan taloyhtiön hallitukseltako luvan tarvitsit? Vaati varmaan jonkun asiantuntijan (putkimiehen?) lausunnon vai miten..?
  Meillä on eteisessä myös yksi tosi ruma patteri. Harmi kyllä en tajunnut edes kyseenalaistaa sen poistamista… Mutta ainakin vältyn seuraavassa kohteessa samalta mokalta eli kiitos! :)

  Riika / www.coterie.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, sekoittamalla vähän valkoista pigmenttiä lakkaan saadaan vanhan lattian keltaisuutta pois ja haluttu vaalea puupinta.
   Yleensä patterit (kerrostaloissa) ovat osa taloyhtiön patteriverkkoa ja niiden poisto on usein kielletty, sillä se saattaa tuottaa häiriötä muiden linjassa olevien patterien vesikiertoon. Poikkeuksia tietysti ja on ja tässä miedän tapauksessa ilmeni, että patterit ovat täysin asunnon omia eli poisto onnistui (mutta sekin väännön jälkeen). Kaivoimme patterien putket esille ja selvitimme minne ne liittyivät (kylpyhuoneeseen josta patteri oli aikoinaan poistettu ja muutettu rättipatteriksi ). Tähän tietysti tarvitsi putkimiehen. Kaikki tämän tyyppiset remontit tarvitsevat taloyhtiön hallituksen luvan, kuten myös esim. vesipisteiden siirto, seinien kaato tai jopa uuden parketin asennus ;-) Patterien siirto on myös yksi vaihtoehto, tosin se vaatii lattian auki piikkaamista eli ei nämä ihan helppoja juttuja ole.

   Delete
 2. Huhuh! Luen mielenkiinnolla tätä projektia. Meillä vasta suunnittelu/tiedon keruu asteella. Osaisitko heittää mitään mistä kannattaisi kysellä talomme alkuperäisiä "piirrustuksia" joita tuskin ihan virallisia onkaan? Talo on rakennettu 1920, on vanha pappila... Olisi kiva tietää minkälainen pohja tässä on alunperin ollut... Taloa on jälkeen päin (harmi vaan) remontoitu ja jaettu kolmeksi eri asunnoksi. Tarkoitukseni olisi palauttaa talo ennalleen. Tällä hetkellä talon toinen pääty on käyttämättä, koska sinne on kulku eri ulko-ovesta. ja ja ja... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rakennusvalvontavirasto on se mistä kannattaa kysellä, mutta tuskin löytyy teidän tapauksessa mitään, varsinkin jos on muokattu aikojen saatossa. Purkamalla varmaan vasta näkee, missä on menty. Kiitos, onhan tämä ollut kiva projekti jossa on taas ohessa oppinutkin uutta.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!